ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی معاونت علمی برنامهها و اولویتهای حمایتی خود را برای ابزارهای توانبخشی شناختی اعلام کرد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، توانبخشی شناختی بر بهبود و بازگرداندن تواناییهای شناختی، هیجانی، روانی-اجتماعی و رفتاری که در نتیجه آسیبهای مغزی بوجود آمده باشند تمرکز دارد.
در این راستا ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی معاونت علمی سال گذشته فراخوانی در زمینه تعیین اولویتهای پژوهشی و مطالعاتی در زمینه توانبخشی و توانمندسازی منتشر کرد.
بر این اساس حمایت از طرحهای مطالعاتی با هدف معرفی مدلهای نظری، روش شناسی، پروتکلها و گایدلاینهای توانبخشی شناختی به تفکیک کارکردهای شناختی/ اختلالات شایع شناختی و حمایت از طرحهای پژوهشی و مطالعاتی توانبخشی جامع و بافتنگر در دستور کار این ستاد قرار گرفته است.
تهیه بستههای توانبخشی شناختی برای اختلالات شایع شناختی، تهیه بستههای آموزشی جهت تقویت کارکردهای شناختی به منظور پیشگیری و کاهش آسیبهای شناختی در گروههای آسیب پذیر و تهیه برنامهها و بازیهای کامپیوتری توانبخشی و توانمندسازی شناختی و توانمندسازی شناختی قبل و بعد از تولد از دیگر اولویتهای حمایتی این ستاد اعلام شده است.
این اقدام در راستای توسعه ابزارهای توانبخشی شناختی است تا با استفاده از ظرفیتها و خلاقیت داخلی با سرعت بیشتری صورت گیرد.