آخرین اخبار:
کد خبر:۶۹۹۸۸۱
سلطانی در همایش روز ملی کارآفرینی:

بسیاری از فعالیت‌های دانشگاه فنی حرفه‌ای می‌تواند به شرکت دانش بنیان تبدیل شود/ آمار شرکت‌های خصوصی به نسبت دانشگاه و صنایع پایین است

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: بسیاری از فعالیت‌هایی که فارغ التحصیلان و اساتید فنی حرفه‌ای انجام می‌دهند می‌تواند به راحتی به شرکت دانش بنیان تبدیل شود.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهرداد سلطانی، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در همایش روز ملی کارآفرینی و آموزش‌های فنی حرفه‌ای که در دانشکده شریعتی دانشگاه فنی حرفه‌ای در حال برگزاری است، گفت: مردم تهران تا هفت سال آینده از ما تقاضای تاکسی هوایی و تاکسی بدون راننده را دارند و این نشان دهنده این است که کشش مردم نسبت به علم و فناوری در جامعه خیلی بالاست و ما نمی‌توانیم در جواب این افراد نه بگوییم یا بگوییم نمی‌توانیم. ما باید در این هفت سال یا خودمان به این تکنولوژی‌ها دست پیدا کنیم و یا آن را وارد کنیم در حالی که تاکنون نشان داده ایم که می‌توانیم چرا که در تولید پهپاد و نرم افزار‌های اتوماسیون فعال بوده ایم.

وی افزود: ضرورت آینده کشور و نسل بعدی ما این است که بتوانیم نیاز‌های آنان را برطرف کنیم چرا که نسل بعد از ما بسیار کم تحمل است و باید نیاز‌های آن تامین شود. پس از نیاز فناوری کشور نیاز دیگر ما اشتغال است بالاترین فارغ التحصیلان فنی و علوم پایه را در دنیا داریم در حالی که در دنیا ۴۲ صدم درصد جمعیت فارغ التحصیل فنی مهندسی و علوم پایه را ایران شامل می‌شود. این وضعیت خوب دانشگاهی نشان دهنده این است که خانواده‌ها حتی فرش زیر پای خود را می‌فروشند تا فرزندان خود را به دانشگاه بفرستند، اما با این حال حداقل یک میلیون و دویست هزار بیکار در سال به تعداد بیکاران کشور اضافه می‌شود ما باید به شرکت‌هایی بیاوریم که شغل ایجاد می‌کنند و همه کشور‌هایی که تاکنون رشد اقتصادی داشتند توانستند از طریق توسعه فناوری به این مهم دست یابند ما نیازمند شرکت‌های خصوصی فناوری محور هستیم که در کشور به شرکت‌های دانش بنیان شناخته می‌شوند، اما متاسفانه تعداد شرکت‌های خصوصی به نسبت حجم دانشگاه‌ها و صنایع به شدت پایین است.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی تاکید کرد: ۳۵۰۰ شرکت دانش بنیان داریم و نهاد‌هایی نیز به این شرکت‌ها کمک می‌کنند تا افزایش پیدا کنند، اما در دنیا خروجی دانشگاه‌ها به شرکت‌های دانش بنیان تبدیل می‌شود، ولی در ایران هنوز این اتفاق نیفتاده است و حتی وقتی اسم شرکت دانش بنیان می‌آید تصور می‌شود که یک موضوع هایتک مطرح است و باید یک شرکت دانش بنیان حتما به فناوری‌های هایتک دست پیدا کرده باشد.

وی با اشاره به ظرفیت دانشگاه فنی حرفه‌ای گفت: بسیاری از فعالیت‌هایی که فارغ التحصیلان و اساتید دانشگاه فنی حرفه‌ای انجام می‌دهند می‌تواند به راحتی به شرکت دانش بنیان تبدیل شود و خیلی راحت و سریع یک شرکت از دل فارغ التحصیلان این شرکت به وجود بیاید، اما متاسفانه هنوز این اتفاق نیفتاده است.

سلطانی تاکید کرد: خدمت بزرگ به این دانشگاه این است که در تولید شرکت‌های دانش بنیان به جایی برسیم که دانشجوی فنی و حرفه‌ای به این مسئله دست پیدا کند که هیچ فردی در کشور او را پس از فارغ التحصیلی استخدام نمی‌کند و باید خودش شرکت ایجاد کند.

وی ادامه داد: صندوق نوآوری و شکوفایی برای کاربردی کردن علوم و تحقق اقتصاد مقاومتی بنا شده که با سرمایه ۳۰۰۰ میلیارد تومانی احداث شده که در دولت یازدهم بخش اعظم به مقدار ۲۵۰۰ میلیارد تومان برای احداث آن تخصیص داده شد و ما توانستیم به شرکت‌های دانش بنیانی که توسط معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور تایید می‌شوند تسهیلاتی ارائه کنیم.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در پایان خاطرنشان کرد: تفاهم نامه‌ای با دانشگاه فنی و حرفه‌ای به انعقاد می‌رسانیم که صندوق مشترک ایجاد کنیم تا از شرکت‌های دانش بنیان همین دانشگاه حمایت کنیم و از توانمندی‌های دانشگاه فنی و حرفه‌ای استفاده شود ایجاد شرکت‌های دانش بنیان از دل فارغ التحصیلان دانشگاه و اساتید دانشگاه یکی از اتفاقاتی است که اگر انجام شود تحولی در اقتصاد دانش بنیان ایجاد می‌کند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار