دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان یکی از دانشگاههای دولتی ایران در استان گلستان و نخستین دانشگاه تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی در ایران است.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، معصومه شمسینی؛ روزهای سرنوشتسازی برای داوطلبان کنکور است و لازم است که داوطلبان با دقت و توجه بیشتری نسبت با انتخاب رشته و بویژه انتخاب دانشگاه اقدام کنند.
به منظور آشنایی داوطلبان کنکور، برای معرفی دانشگاهها این بار به معرفی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان یکی از دانشگاههای دولتی ایران در استان گلستان می پردازیم.
تاریخچه دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان این دانشگاه در سال ۱۳۹۴ کار احداث یک مجتمع بزرگ آزمایشگاهی پژوهشهای کشاورزی در فضایی به وسعت ۶۰۰۰ متر مربع را آغاز کرده است که پیشبینی میشود در سال ۹۶ به بهرهبرداری برسد. با گشایش «آموزشگاه عالی جنگل و مرتع» در مهر ۱۳۳۶ توسط وزیر کشاورزی وقت در گرگان، این دانشگاه پیریزی شد. آموزشگاه عالی جنگل و مرتع در سال ۱۳۵۵ به «مدرسه عالی منابع طبیعی» تبدیل شد.
در سال ۱۳۵۸ با موافقت وزارت کشاورزی و وزارت علوم، مدرسه عالی تحت پوشش وزارت علوم رفت و زیرمجموعه دانشگاه مازندران به عنوان «دانشکده منابع طبیعی» شد. این دانشکده پس از انقلاب فرهنگی و در سال ۱۳۶۷ از دانشگاه مازندران جدا و این مجتمع دانشگاهی در سال ۱۳۷۱ به عنوان دانشگاه تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی در ایران به دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی تبدیل و فعالیت نخستین دانشگاه تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی در ایران آغاز شد.
تعداد دانشجویان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
درحال حاضر در این دانشگاه ۱۵۸ رشته تحصیلی شامل ۴۶ رشته کارشناسی، ۵۷ رشته کارشناسی ارشد و ۵۵ رشته دکتری تخصصی دایر است.
این دانشگاه دارای ۹ دانشکده «شیلات و محیط زیست»، «مرتع و آبخیزداری»، «علوم جنگل»، «مهندسی چوب و کاغذ»، «صنایع غذایی»، «علوم دامی»، «تولید گیاهیِ»، «مهندسی آب و خاک» و «مدیریت کشاورزی» و یک پژوهشکده است. این دانشگاه نخستین دانشگاه تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی در ایران است.
تعداد دانشجویان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
تعداد دانشجویان شاغل به تحصیل حدود ۳۸۱۳ نفر است. تعداد اعضای هیات علمی این دانشگاه ۱۷۹ نفر است که ۸۸ درصد آنان دارای مرتبه استادیاری و بالاتر هستند. توسعه تحصیلات تکمیلی، توسعه دورههای میان رشته ای، تقویت آزمایشگاههای تحقیقاتی، افزایش انتشارات علمی پژوهشی، بهبود کیفیت آموزش، ارتقاء فعالیتهای فرهنگی اجتماعی، افزایش کیفیت خدمات رفاهی، توسعه روابط علمی و فرهنگی با دانشگاههای داخل و خارج و افزایش فضای کالبدی از مهمترین برنامههای آتی این دانشگاه هستند.
در این دانشگاه هفده نشریه تخصصی به صورت ادواری و منظم منتشر میشود که یازده نشریه دارای درجه علمی پژوهشی، یک نشریه ثبت شده در اندکس ISI و یک نشریه با درجه علمی- ترویجی است دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان دارای هیات ممیزه و هیات امناء مستقل است.
معرفی انجمنهای علمی و تشکل های دانشجویی
این دانشگاه دارای انجمن های علمی در شاخه های آب، شیلات، زراعت، باغبانی، مکانیک، جنگلداری، کار آفرینی، خاکشناسی، علوم دامی، اصلاح نباتات، صنایع غذایی، محیط زیست، گیاهپزشکی، انرژی تجدیدپذیر، اقتصاد کشاورزی، مرتع و آبخیزداری، علوم و صنایع چوب، ترویج و آموزش کشاورزی است.
با توجه به اهمیت فعالیتهای تشکلهای اسلامی دانشجویان، یکی از اصلیترین شاخهی فعالیتهای دانشجویی به شمار میآید و این دانشگاه دارای تشکلهای از جمله، تشکل موعود، بسیج دانشجویی، انجمن اسلامی دانشجویان و نشریات دانشجویی از جمله، فصلنامه، نسیم، گاهنامه گَوَن، مکث، شفق، گاهنامه گلواژه، گاهنامه سایه و هفتنامه مسیر است.
معرفی خوابگاههای دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
خوابگاه های دانشجویی این دانشگاه اهدافی از جمله بهره گیری از مشارکت فعال دانشجویان ساکن خوابگاهها در راستای اعتلای فرهنگی محیط خوابگاهها و افزایش روحیه مسئولیت پذیری دانشجویان، برنامه ریزی و ساماندهی فعالیتهای فرهنگی و فراغتی دانشجویان وهماهنگی بیشتر در امر تصمیم گیری و اجرای فعالیتهای فرهنگی خوابگاه، تقویت و توسعه کمی و کیفی فعالیتهای فرهنگی خوابگاهی در زمینه رشد و پرورش و تزکیه دانشجویان و توانمند سازی دانشجویان با رویکرد ارتقای دانش و مهارتهای زندگی جمعی بویژه خوابگاهی را دنبال می کند.
معاون دانشجویی، فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان با اشاره به ثبت نام دانشجویان ورودی جدید در این دانشگاه گفت: به همه دانشجویان ورودی جدید دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان خوابگاه از جمله دانشجویان بومی و غیر بومی تعلق در بخش روزانه و هم در بخش شبانه، حین مراحل ثبت نام خوابگاه تعلق میگیرد.
کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در سال ۱۳۶۸ با مجموعهای از ۵۰۰ نسخه کتاب لاتین و ۳۵۰۰ نسخه کتاب فارسی با ۸ نفر کارمند از دانشگاه مازندران منفک و فعالیت خود را در سطوح مختلف آموزشی آغاز نمود و میتوان اذعان داشت به عمر کوتاه خود اکنون در ردیف بهترین کتابخانههای دانشگاهی ایران، از لحاظ منابع قرار گرفته است.
مجموعه کتابخانه مرکزی دانشگاه شامل منابعی شامل کتابهای فارسی و لاتین، مجلات فارسی و لاتین، پایگاههای اطلاعاتی فارسی و لاتین، اسناد و مدارک فارسی، طرحهای پژوهشی و پایاننامهها میباشد. راهم آوری، سازماندهی و ارائه خدمات دسترسپذیر منابع و اطلاعات علمی مورد نیاز پژوهشگران، جهت پیشبرد امر آموزش و پژوهش است.
آزمایشگاه مرکزی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان واحد آزمایشگاه مرکزی این دانشگاه از سال ۱۳۸۲ فعالیت خود را آغاز کرده است که تحت نظارت معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه مدیریت میشود. آزمایشگاه مرکزی محل استقرار دستگاهای اختصاصی است و به کلیه گروهای آموزشی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خدمات ارائه میدهد. همچنین در صورتی که سایر سازمان ها، مراکز آموزشی و بخشهای صنعتی نیاز به استفاده از دستگاههای این آزمایشگاه را داشته باشند با رعایت آئین نامههای مربوط به آزمایشگاه قادر به استفاده از این امکانات خواهند بود.
آزمایشگاهای این دانشگاه در رشتههای باغبانی، تغذیه دام، جنگل شناسی، خاک شناسی، زراعت، شیلات، فراوری چوب، فیزیولوژی دام، محیط زیست، کشاورزی، صنایع غذایی، تجزیه موا د، پژوهشهای بذر گیاه پزشکی و ژنتیک است.
مزیتهای تحصیل در قدیمیترین دانشگاه تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی
امکان ادامه تحصیل رایگان در رشته مورد علاقه تا مقطع دکترا، خوابگاه دولتی مجهز برای کلیه دانشجویان دختر و پسر غیر بومی، اعطای انواع وام های تحصیلی، ازدواج و مسکن، اعطای جوایز و مشوقهای به نفرات برتر، دارای مرکز رشد و مرکز کارآفرینی جهت اشتغال فارغ اتحصیل، امکانات ورزشی نظیر زمین فوتبال، استخر، زیمن بسکتبال و والیبال، بهترین امکانات آموزشی پژوهشی، مرکز مشاوره و بهداشت دانشجویی، اینترنت رایگان و پوشش بیمه رایگان برای کلیه دانشجویان بخشی از مزیتهای تحصیل در دانشگاه دانشگاه تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی است.