به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، «عبد ربه منصور هادی»، رئیس جمهور دولت مستعفی یمن بعد از ماهها اعتراضهای مردمی به حضور نیروهای سعودی و اماراتی در استان «المهره»، دیروز (چهارشنبه) وارد این استان شد.
هدف از این سفر به این استان شرقی یمن که دومین استان بزرگ این کشور به شمار میرود، آرام کردن معترضان یمنی به اشغالگری نیروهای ائتلاف سعودی در المهره بود.
با این حال، استقبال «محمد آل جابر»، سفیر عربستان سعودی در یمن به هنگام ورود هادی استان المهره واکنش کاربران و فعالان شبکههای اجتماعی و افکار عمومی یمن را در پی داشته است.
روزنامه «عدن الغد» در این ارتباط نوشت که «در تاریخ دیپلماسی، برای اولین بار است که سفیری از رئیس جمهور کشوری که به مناطق تحت کنترل خود سر میزند، استقبال میکند».
در واکنش به استقبال سفیر عربستان از منصور هادی، فردی به نام «اسعد الشرعی» در حساب توییتری خود نوشت سفیر و فرماندهان سعودی از هادی استقبال کردند گویا که او از استان سعودی بازدید کرده است نه یمنی.
«عباس الضالعی»، نویسنده و رونامهنگار یمنی در این خصوص نوشت: «در استقبال آل جابر از هادی اشتباهی صورت نگرفته، بلکه تأکیدی است بر قیمومیت [عربستان] بر یمن و سیطره بر حاکمیت ملی این کشور».
در همین راستا، شبکه الجزیره ساعتی پیش به نقل از منابعی اعلام کرد که منصور هادی کمیتهای حقیقتیاب برای بررسی حوادث اخیر استان المهره تشکیل داد که مأموریت آن پیگیری توافق با نیروهای سعودی و بررسی اوضاع این استان است.
اعتراضها به حضور نظامیان ائتلاف سعودی از چند ماه گذشته شروع شد؛ زمانی که اهالی المهره در اعتراض به کنترل همه گذرگاهها و مراکز مهم این استان از سوی این نظامیان به بهانه مقابله با آنچه ریاض آن را مقابله با قاچاق مینامد، دست به تظاهرات ضد اشغالگری علیه سعودیها و اماراتیها زدند.
ائتلاف سعودی تحت فشار افکار عمومی یمن و مخالفان حضور نظامی عربستان در این کشور مجبور شد به شش خواسته یمنیها در استان المهره تن دهد.
این اولین بار نیست که مردم یمن درباره حضور نیروهای ائتلاف سعودی-اماراتی در کشورشان موضع میگیرند؛ حدود دو ماه پیش به دنبال حضور نظامیان اماراتی در جزیره منحصر به فرد و راهبری «سقطری»، که با اشغال مراکز دولتی، بندر و فرودگاه این جزیره همراه بود، اعتراضهای ضد سعودی و اماراتی در سقطری و سایر مناطق یمن بالا گرفت.
یمنیها این حضور را اشغالگری و علیه نیروهای اماراتی دست به تظاهرات زدند خواندند. این مسئله باعث شد حتی منصور هادی به این اقدامات مشکوک امارات اعتراض کند و امارات را به شکایت و اخراج از ائتلاف سعودی تهدید کند.