امیررضا کنعانی، دانشجوی رشته تربیت بدنی دانشگاه محقق اردبیلی و عضو تیم ملی شمشیربازی کشورمان ماه گذشته و در طی مسابقات قهرمانی جهان از رویایی با حریف اسرائیلی انصراف داد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پس از پیروزی انقلاب و حمایت جمهوری اسلامی ایران از کشورهای مظلوم و اعلام برائت از رژیم اشغالگر قدس، بسیاری از ورزشکاران کشورمان در رشته های گوناگون ورزشی در مساقات بین المللی از رویارویی با حرف اسراییلی به دلیل به رسمیت نشناختن رژیم غاصب اسراییل صرف نظر کردند که بازتاب های زیادی در کشور ما و همچنین جهان داشت.
امیررضا کنعانی، دانشجوی رشته تربیت بدنی دانشگاه محقق اردبیلی و عضو تیم ملی شمشیربازی کشورمان که چندی پیش در گفتگویی اختصاصی با خبرگزاری دانشجو، به تشریح برنامه های درسی و ورزشی خود پرداخت، یکی از کسانی است که ماه گذشته و در طی مسابقات قهرمانی جهان از رویایی با حریف اسراییلی انصراف داد.
دانشجو: درباره مسابقهای که در مقابل حریف اسرائیلی قرار گرفتید، توضیح دهید مسابقه جهانی بزرگسالان چین که از ۲۷ تیر تا ۴ مرداد برگزار شد. در دور اول این مسابقه در مقابل حریف اسرائیلی قرار گرفتم. گروهها براساس برنامههایی که فدراسیون جهانی تعیین میکند، چیده میشوند و در مرحله اول آن گروه مانند (مسابقات جام جهانی فوتبال) افراد براساس رنکینگی که در مسابقات گذشته کسب کردهاند گروه بندی میشوند.
از ایران سه نفر و از اسرائیل ۴ نفر به مسابقات با همان شیوهای که تیمها را میچینند، اعزام میشدند که در این صورت دو نفر ایرانی و دو نفر اسرائیلی رودرو میشدند و هر فردی که حذف میشد فرد دیگری در مقابل اسرائیلیها قرار میگرفت؛ لذا با صحبتی که با فدراسیون انجام دادیم تصمیم گرفتیم اصلا به مسابقات حضور پیدا نکنیم؛ زیرا اگر در مسابقات حاضر میشدیم و همانجا انصراف میدادیم مشکلاتی همچون محرومیتهای بلند مدت از ۶ ماه تا یک ساله به وجود میآمد و چون این مسابقات قبل از بازیهای آسیایی بود ریسک بالایی داشت و ممکن بود از مسابقات آسیایی حذف بشویم.
دانشجو: یعنی شما اصلا برای مسابقات به چین نرفتید؟ خیر. شش ساعت قبل از پرواز اعلام کردند که حریف ما در مرحله اول مسابقات اسرائیلی هستند و ما تصمیم گرفتیم اصلا در مسابقات حاضر نشویم.
دانشجو: به یاد داریم چند سال قبل در مسابقات نوجوانان و جوانان نیز از رویارویی با حریف اسرائیلی خودداری کردید. از آن دوران توضیح دهید. بله. این برای چهارمین باری بود که از مصاف مقابل حریف اسرائیلی انصراف دادم و در دیداری که با سردار نقدی داشتم، به من گفت «رکوردار انصراف از مسابقات با حریفان اسراییلی هستی» در سه سالی که مسابقات جوانان برگزار شد؛ من هر سه سال در همان مرحله اول با حریف اسرائیلی روبه رو شدم و به دلیل انصراف از مسابقات حذف شدم.
بله در رده سنی جوانان کسی جز من با اسرائیل روبه رو نشده در فاصله یک هفته در رده بندی جوانان و نوجوانان دو بار با حریف اسرائیلی روبه رو شدم و سال ۹۳ تقدیرنامهای از طرف حزب الله لبنان برای من به فدراسیون فرستاده شد.
دانشجو: اصلا چرا تصمیم گرفتید که با حریف اسرائیل بازی نکنید؟ زمانی که بحث اسلام پیش میآید، کشور و مردم ما پشتیبان مردم مظلوم فلسطین هستند. ما اسرائیل را به رسمیت نمیشناسیم، زیرا ملتی غاصب است و کشور اسلامی مظلوم فلسطین را غصب کرده و من با این کار از مردم فلسطین حمایت میکنیم.
مردم فلسطین در شرایط بدی زندگی میکنند و این کاری که من و سایر ورزشکاران در انصراف با حریف اسراییلی انجام میدهیم، شاید روحیهای برای آنان باشد که در این دنیای بزرگ هستند کسانی که از آنها حمایت میکنند و از طرفی لبیک گفتن به صحبتهای مقام معظم رهبری بود وظیفه هر فردی است و من نیز تابع امر صحبتهای ولی امر مسلمین هستم.
دانشجو: سالها تمرین کردید که بتوانید مقامهای بینالمللی مقام کسب کنید؛ حالا در مقابل حریف اسرائیلی انصراف دادهاید در صورتی که میتوانستید آن را شکست دهید؛ اما چه دلیلی وجود دارد که از مقام طلا و جام مسابقه گذشتید؟ اگر فردی بعد از سالها تمرین مقامی کسب کند، لذت دنیوی برای فرد دارد که بسیار هم خوشایند است؛ اما زمانی که با انصراف از مصاف با حریف اسراییلی مقابل ظلم و ستم ایستادگی میکند، لذت معنوی به دنبال دارد و به روح فرد آرامش میدهد و فرد با خود احساس میکند با اینکه مسابقه نداده؛ اما دل یک ملت را شاد کرده است. شاید نتوانستم دل ملت ایران را شاد کنم؛ اما به جای آن دل مردم فلسطین که در شرایط بدتری هستند شاد شد که سبب آرامشی برای من هم شده است.
دانشجو: شما چهار مرتبه در مسابقات بینالمللی از رقابت با اسرائیل انصراف دادهاید. آیا تاکنون مسئولین کشوری از شما تقدیری کردهاند؟ در گذشته تقدیرهایی شده و اکنون نیز میشود؛ اما آنطور که باید نیست؛ زیرا ورزش شمشیربازی ورزشی نیست که حرفه محسوب شود. زمانی که یک قهرمان مدال میگیرد زندگیاش هم از لحاظ استخدام و هم از لحاظ پاداش نقدی تامین میشود و میزان پاداش آنها بیشتر از پاداشی است که برای انصراف من در نظر گرفته شده است. ورزشکارانی غیر از فوتبالیساتها از نظر مادی درآمد چندانی ندارند و شمشیربازی نیز به همین صورت است. افرادی مانند من با مقامها و جوایزی که کسب میکنند زندگی خود را میگذرانند و باید حمایتهای بیشتری صورت گیرد. وقتی مقامی کسب شود سبب شهرت فرد میشود، اما زمانی که انصراف میدهیم مقام و شهرتی نیز وجود ندارد.
دانشجو: این مسابقات و انصراف شما ماه گذشته انجام شد. چرا سعی داشتید آن را پنهان نگه دارید؟
دلیل پنهان کردن این است که اگر این موضوع رسانهای می شد، ممکن بود از مسابقات بعدی محروم شوم. از طرف دیگر تبلیغات شدید شبکههای ضدانقلاب سبب بیارزش شدن این حرکتها میشود.
دانشجو: دانشگاه برنامه تقدیری از شما صورت داده است؟ تا کنون که دانشگاه اقدامی نکرده و فکر هم نمیکنم برنامهای داشته باشد.
دانشجو: فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص حمایت از مردم فلسطین به چه میزان در ذهنیت شما تاثیرگذار بوده است؟ ۱۰۰ درصد صحبتهای ایشان تاثیر داشته؛ زیرا ایشان به عنوان رهبر جامعه اسلامی زمانی که دستوری میدهند وظیفه کل جامعه اسلامی لبیک گفتن به فرمایشات ایشان است چه رسد به ما که ایرانی و سرباز حضرت آقا هستیم.
دانشجو: اگر این موضوع در مسابقات بعدی مجدد پیش بیاد باز هم انصراف خواهید داد؟ لبیک گفتن به صحبتهای رهبری وظیفه شرعی و عرفی من است و اگر صد بار دیگر هم با حریف اسراییلی رودرو شوم از مسابقه با ورزشکار رژیم، اشغالگر قدس انصراف خواهم داد زیرا آن را به رسمت نمیشناسم.
دانشجو: انصراف تصمیم فدراسیون بوده یا تصمیم شخصی شما بوده است؟ از فدراسیون اطلاع دادند که من با اسرائیل روبهرو هستم و من به آنها گفتم در مسابقات حضور پیدا نمیکنم و این تصمیم با شرایط کنونی به نفع جامعه شمشیربازی است که مسابقه ندهیم. این انصراف تصمیم شخصی من بوده و فدراسیون فقط اطلاع رسانی کرده است.
دانشجو: شما اواخر مرداد ماه به مسابقات آسیایی جاکارتا اعزام خواهید شد. از تمرینات و میزان آمادگی برای این رویداد آسیایی بگویید مهمترین رویداد بعد از المپیک بازیهای آسیایی است که هر چهار سال یک بار برگزار میشود. تا کنون در منطقه و استان حمایتهای خوبی شدهایم و مربی تیم ملی علی یعقوبیان دارنده مدال بازیهای آسیایی انفرادی است که با صحبتهایش تاثیر فراوانی بر من گذشته است. برای بار اول است که به مسابقات آسیایی اعزام میشوم و تقریبا ۹ ماه است که با شوکت توردی کلف مربی ازبکستانی که دارنده مدال المپیک هست تمرین میکنم. تا کنون از طرف فدراسیون حمایتهای خوبی صورت گرفته و فضلالله باقرزاده، رییس فدراسیون شمشیربازی، قول دادند که با توجه به گرانیها در خصوص تهیه تجهیزات ما را حمایت کنند، زیرا برخی از تجهیزات برای مسابقات استاندارد نیست.
دانشجو: تمرینات چگونه است؟ از ۱۳ مرداد اردوهای تیم ملی شروع شده و در روز دو تا سه جلسه تمرین میکنیم و چون روزهای منتهی به مسابقات آسیایی جاکارتا است تمرینات بسیار فشرده برگزار میشود و امیدواریم که بعد از مسابقات دل مردم عزیز کشورمان را شاد کنیم و در این وضعیت بد اقتصادی خبر خوبی به مردم بدهیم و همچنین امیدواریم که دعاهای مردم کشورمان بدرقه راهمان باشد.
دانشجو: اگر رهبر معظم انقلاب را از نردیک ببینید چه خواستهای از ایشان خواهید داشت؟ تا کنون که سعادت این دیدار را نداشتهام و امیدوارم که بتوانم رهبرم را ببینم و این برای من تا آخر عمر کافی است. تنها خواسته من دیدار ایشان است و همین برایم کافی است و خواسته دیگری ندارم.