معاون آموزشی دانشگاه یاسوج گفت: با توجه به کاهش ورودیهای دانشجویان دانشگاهها در سالهای اخیر، آییننامه دانشجویان ممتاز و آیین نامه بورس تحصیلی دانشگاه یاسوج طراحی و تدوین شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دکترمهدی نوری پور، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه یاسوج گفت: در میان دانشگاههای جامع کشور رتبه دانشگاه یاسوج، رتبه خوب و قابل توجهی است و در نظام سطح بندی موجود از بسیاری از دانشگاههایی که با دانشگاه یاسوج در یک سطح قراردارند از لحاظ رتبه بندی جلوتریم.
دکتر نوری پور اظهار داشت: با توجه به کاهش ورودیهای دانشجویان دانشگاهها در سالهای اخیر آیین نامه دانشجویان ممتاز و آیین نامه بورس تحصیلی طراحی و تدوین شده است.
وی در خصوص ساز و کار جذب داوطلبان برتر و تشویق دانشجویان ممتاز گفت: برای جذب داوطلبان برتر و برای ایجاد انگیزه در دانشجویان ممتاز دانشگاه یاسوج دستورالعملی طراحی شد.
معاون آموزشی دانشگاه یاسوج ادامه داد: دانشجویانی که در دو نیمسال متوالی حداقل ۳۲ واحد و معدل بالای ۱۷ داشته باشند و همچنین برندگان مدالهای المپیادهای دانشجویی و دانش آموزی و دارندگان رتبههای خوب کنکور در مناطق مختلف آموزشی برحسب جدول تدوین شده مشمول این قانون میباشند.
وی اضافه کرد:در بازنگری آیین نامه بورس برای دانشجویان ممتاز در مقطع کارشناسی مبلغ ۱۵۰۰۰۰۰ تومان، برای کارشناسی ارشد ۲۰۰۰۰۰۰ تومان و برای دانشجویان دکتری در هرترم ۲۵۰۰۰۰۰ تومان در نظر گرفته شده است.
دکتر نوری پور در خصوص امتیازات ویژه به دانشجویان تحصیلات تکمیلی نیز گفت: تحصیل در دورشته همزمان، کمک هزینههای تحصیلی، شرکت رایگان در دورهها و کارگاهها و کمک هزینه شرکت در کنفرانسهای علمی از جمله امتیازات ویژه اعطایی به دانشجویان ممتاز تحصیلات تکمیلی است.
وی با اعلام این مطلب که به دنبال ایجاد رشتههای جدید تحصیلی در دانشگاه هستیم گفت: بسیاری از رشتههای کلاسیک که در میان داوطلبان پذیرش چندانی ندارند بایستی ارزشیابی شوند که در صورت نیاز مدتی از برنامه آموزشی دانشگاه کنار گذاشته خواهند شد.
وی اضافه کرد: به دنبال تاسیس رشتههای جدید و بین رشتهای هستیم که نیاز جامعه میباشد.
دکتر نوری پور با معرفی رشته بیوانفورماتیک (زیست سامانههای محاسباتی) و راه اندازی عن قریب این رشته در دانشگاه یاسوج گفت: این رشته تحصیلی برای اولین بار در ایران و در دانشگاه یاسوج به وجود آمده که برنامه آموزشی این رشته را اساتیدی از دانشکده کشاورزی و دانشکده علوم پایه به نگارش درآورده اند
معاون آموزشی دانشگاه یاسوج ادامه داد: رشته نماتد شناسی (ریزکرم شناسی) که در تحصیلات تکمیلی برای اولین بار در دانشگاه یاسوج ایجاد شده بود و برای مدتی غیرفعال بود مجددا احیا خواهد شد.
دکتر نوری پور افزود: رشته مهندسی کامپیوتر از امسال در دفترچه انتخاب رشته داوطلبان کنکور برای دانشگاه یاسوج قرارگرفت.
وی اذعان داشت با توجه به مزیتهای نسبی استان به دنبال رشتههای جدید و بین رشتهای همچون بوم گردی یا اکوتوریسم هستیم دکتر نوری پور از تدوین دستورالعمل جهت دهی به پایان نامهها گفت و اظهار داشت: سیاست وزارت علوم این است که پایان نامهها از حالت منفعل خارج شده و کاربردیتر شوند.
وی اضافه کرد: براساس این دستورالعمل پایان نامهها به سه بخش پایان نامههای نظری –کاربردی- توسعه ای، پایان نامههای بدیع و پایان نامههای تقاضا محور تقسیم میشوند.
دکترنوری پور حل مشکلات جامعه، ثبت اختراع یا نوآوری و حل مشکلات سازمانها و نهادها را از جمله معیارهای این تقسیم بندی دانست و افزود: این دستورالعمل مشوقهای جدیدی برای اعضای هیات علمی در نظر گرفته است که رویکردی تازه در ارائه پایان نامههای دانشجویی است.
معاون آموزشی دانشگاه یاسوج از بازبینی و تصویب دستورالعمل حق التدریس خبر داد و اضافه کرد: دستورالعمل ترفیع پایه اعضای هیات علمی نیز به زودی ابلاغ خواهد شد.
دکتر نوری پور ارزشیابی رشتههای تحصیلی، ایجاد و تقویت رشتههای بین رشتهای و اتوماسیونی نمودن بخش عمدهای از فعالیتهای آموزشی دانشگاه زا از جمله اولویتهای مدیریت آموزشی دانشگاه دانست. وی یکی از مشکلات آموزش در دانشگاههای کشور را آموزش بدون طرح درس دانست و اظهار داشت آموزش بدون طرح درس در دنیای امروز معنایی ندارد و ما به دنبال ارتقا مهارتهای آموزشی و ارتباطی برای اعضای هیات علمی خود هستیم.
دکتر نوری پور از طرح توسعه فعالیتهای دفتر آموزشهای آزاد دانشگاه نیز خبر داد و گفت: در راستای سیاستهای جدید دانشگاه یاسوج و ارتباط دانشگاه و جامعه پیرامون و به دنبال افزایش سطح درآمدهای دانشگاه، دفتر آموزشهای آزاد دانشگاه فعالتر و جدیتر از گذشته فعالیت خواهد کرد.
معاون آموزشی دانشگاه یاسوج یکی از اقدامات مفید ریاست جدید دانشگاه را الزام حضور معاونت آموزشی در تمام جلسات هیات اجرایی جذب خواند و بیان داشت: این مساله در دانشگاههای دیگر مرسوم بوده است، ولی پیش از این در دانشگاه یاسوج وجود نداشته و این اقدام گام مفیدی در برگزاری این جلسات است.
دکتر نوری پور تقویت بعد عملی و مهارتی آموزشها را نکته کلیدی در برنامه ریزی آموزشی دانشگاه در آینده نزدیک دانست. وی اضافه کرد:
در راستای این مطلب طرح افزایش اشتغال پذیری دانش آموختگان مقطع کارشناسی در کنار برنامه جدیدی به عنوان کهاد آموزشی به اجرا در خواهد آمد.
معاون آموزشی دانشگاه یاسوج ، کهاد آموزشی را برنامهای در جهت کاربردیتر نمودن رشتهها با افزودن واحدهایی درسی از رشتههای مرتبط و کاربردی دیگر به آرایش ترمی رشتههای مدنظر دانست.
دکتر نوری پور از ایجاد دفتر دانش آموختگان دانشگاه یاسوج خبرداد و گفت: اساس نامه این کانون در هیات رئیسه مصوب شده است که به زودی راه اندازی خواهد شد.
وی در پایان در خصوص جذب دانشجویان خارجی نیز گفت: آموزش در خط مقدم این مساله است و پتانسیل بالای اعضای هیات علمی که به اعتقاد من از بسیاری از دانشگاههای بزرگ، بالاتر است هموارکننده این مسیر خواهد بود.