آخرین اخبار:
کد خبر:۷۰۳۱۳۱

بلایی که نور خوش رنگ موبایل بر سر چشمان شما می‌آورد

محققان دانشگاه تولدو در اسپانیا بر این باورند که خیره شدن طولانی‌مدت به نور آبی تلفن همراه، تبلت و تلویزیون، بینایی را تحت تاثیر قرار داده و سبب تولید مولکول‌های سمی در سلول‌های شبکیه می‌شود.
 به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو به نقل از گاردین، تحقیقات جدید دانشمندان حکایت از آن دارد که نور آبی ساطع‌شده از تلفن‌های همراه هوشمند و تبلت‌ها، روند نابینایی را تسریع می‌بخشد.

محققان دانشگاه تولدو در اسپانیا بر این باورند که خیره شدن طولانی‌مدت به نور آبی تلفن همراه، تبلت و تلویزیون، بینایی را تحت تاثیر قرار داده و سبب تولید مولکول‌های سمی در سلول‌های حساس به نور چشم می‌شود که بیماری‌های چشمی مانند دژنراسیون ماکولا را سرعت می‌بخشد. دژنراسیون ماکولا تاری یا از دست دادن بینایی در مرکز دید است که در حالت طبیعی با افزایش سن بروز می‌کند، اما در حال حاضر به دلیل استفاده از تلفن‌های همراه، تبلت و تلویزیون، ۱۱ میلیون نفر در آمریکا به آن دچار هستند. آماری که پیش‌بینی شده تا سال ۲۰۵۰ به دو برابر برسد.

در این تحقیقات که نتیجه آن ماه گذشته منتشر شد، محققان، سلول‌های زنده را در معرض نور‌های مختلف قرار دادند و متوجه شدند که قرار گرفتن در معرض نور آبی به واکنشی در سلول‌های شبکیه چشم منجر می‌شود که حاصل آن تولید مولکول‌های سمی است.

هرچند نگاه کردن به نور آبی ساطع‌شده از گوشی موبایل، تبلت یا تلویزیون، برای کاربران، آزاردهنده نیست، اما اثر خودش را می‌گذارد و همین سبب شده برخی شرکت‌های تولیدی در صفحه‌نمایش محصولات خود از فیلتر نور آبی استفاده کنند که ایده بسیار خوبی است.

محققان دانشگاه تولدو توصیه می‌کنند که هنگام استفاده از تلفن همراه، تبلت، تلویزیون و دیگر گجت‌ها از عینک‌های با فیلتر UV یا عینک‌هایی با لنز نارنجی که نور آبی رو فیلتر می‌کنند استفاده شده و از استفاده این وسایل در تاریکی خودداری شود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار