شهردار منطقه ۱۲ از آغاز عملیات آمادهسازی پلاسکو برای گودبرداری و تخلیه بتنها از محل خبر داد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، پس از آتش سوزی و ریزش ساختمان پلاسکو در ۳۰ دی ۱۳۹۵، موضوع احداث ساختمان جدید و ساماندهی کسبهای که در حال حاضر در پاساژ نور مستقراند، به یکی از فصول مشترک شهرداری تهران، بنیاد مستضعفان، میراث فرهنگی، فرمانداری و استانداری تهران تبدیل شد، به طوری که یک سال پس از این حادثه با توافق شهرداری تهران و بنیاد مستضعفان قرار بر این شد تا همزمان با سالگرد آتشسوزی ساختمان پلاسکو عملیات عمرانی آغاز شود که تاریخ آن پس از کش و قوسهای فراوان به دهه فجر تغییر کرد.
سنگ بنای ساختمان جدید پلاسکو بهمن سال گذشته هم گذاشته نشد و در نهایت، استاندار تهران خرداد امسال اعلام کرد بنیاد مستضعفان عملیات خاکبرداری را از عید فطر آغاز میکند و پس از دو ماه با ارائه طرح از سوی بنیاد و موافقت شهرداری، ساختمان وارد فاز عملیاتی میشود و تا عید فطر دو سال آینده نیز ساختمان به بهرهبرداری میرسد.
مهلت دو ماهه استانداری تهران برای شروع عملیات احداث ساختمان جدید پلاسکو رو به اتمام است و به گفته پیروز حناچی، معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در این مدت بنیاد مستضعفان تنها نقشههای سازه نگهبان را به شهرداری تهران ارائه داده است.
به گفته شهردار منطقه ۱۲ نیز مالک با شکستن بتنها و تخلیه آنها اقدامات اولیه برای شروع گودبرداری را آغاز کرده است، اگرچه هنوز نقشههای مربوط به فونداسیون و سازه به شهرداری تحویل داده نشده است.
پیمان حسین محسنی با بیان اینکه شهرداری منطقه ۱۲ نقشههای اولیه سازه نگهبان را بلافاصله پس از دریافت به معاونت شهرسازی و معماری ارسال کرده است، گفت: از آن جایی که ساختمان جدید پلاسکو بلندمرتبه محسوب میشود، تایید و ارائه مجوز تنها از طریق معاونت شهرسازی و کمیسیون ماده ۵ پیگیری و صادر میشود. بر این اساس، شهرداری منطقه در خصوص تایید نقشه نگهبان و آغاز عملیات گودبرداری در انتظار اعلام نظر این دو مرجع است.
وی با اشاره به آخرین اقدامات مالک در محل ساختمان پلاسکو عنوان کرد: در حال حاضر پیمانکار بنیاد مستضعفان در محل ساختمان فروریخته اقدام به شکستن بتنها، تخلیه آنها و به طور کلی آماده سازی سایت گودبرداری کرده است تا همزمان با تایید نقشهها گودبرداری را آغاز کند.
شهردار منطقه ۱۲ با بیان اینکه در حقیقت اقدامات عملیاتی برای احداث ساختمان جدید پلاسکو شروع شده است، تصریح کرد: فرایندی که در حال اجرا است به طور مرتب از سوی شهرداری، فرمانداری و استانداری رصد میشود و اگر نقصی باشد با کمک تمام ارگانهای مسئول رفع میشود.
محسنی همچنین به ارائه نقشه مقاوم سازی بخش شمالی ساختمان از سوی کسبه پرداخت و گفت: نقشه برای بررسی و تایید به سازمان نظام مهندسی استان تهران ارسال شده است که در این خصوص تاکنون پاسخی از سوی این سازمان دریافت نشد.
وی در بخش دیگری از سخنانش به برخورد شهرداری منطقه ۱۲ با ساختمانهای ناایمن که میتوانند سرنوشتی مشابه پلاسکو داشته باشند، اشاره و عنوان کرد: در کمتر از یک سال گذشته حدود ۱۰ پلاک که هر کدام مشتمل بر ۱۰۰ تا ۱۴۰ واحد تجاری بودهاند را با همکاری مقام قضائی پلمب کردهایم که در نهایت با انجام اقدامات ابتدایی همچون استقرار آتش نشان مقیم، پاکسازی معابر ساختمان از کالا و کاهش حجم کالایی که در ساختمان نگه داری میشود، تمامی این ساختمانها به دستور مقام قضائی اجازه بازگشایی پیدا کردند، البته به این شرط که مطابق نظر سازمان آتش نشانی اقدامات ایمنی توسط مالک در بازه زمانی تعیین شده انجام شود.
شهردار منطقه ۱۲ ادامه داد: پس از پلمب این تعداد ساختمان، ۲۵ واحد که در اولویت رسیدگی قضائی بودند، برای آن که سرنوشتی شبیه سایر ساختمانها نداشته باشند، به طور خودکار اقدام به ایمن سازی واحدها کردهاند و شهرداری منطقه نیز به طور مرتب اقدامات آنها را رصد میکند.
محسنی با بیان اینکه تعدادی از ساختمانهای تجاری منطقه در اولویت رسیدگی قضائی و پلمب قرار دارند، خاطرنشان کرد: در حال حاضر چندین ساختمان در اولویت رسیدگی قضائی قرار دارند که اگر طبق روال به اخطارها توجه نکنند و رویه قبل خود را ادامه دهند، از هفته آینده اقدامات مربوط به پلمب آنها اجرایی میشود.