گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسین اکبری؛ دانشجویان بسیار کمی پیدا میشوند که در دوران دانشجویی خود علاوه بر فعالیتهای درسی به صورت مناسب، در زمینههای فرهنگی، اجتماعی و هنری مشغول باشند. این دانشجویان نشان دادهاند که میتوانند با مدیریت زمان، فعالیتهای مفید و پرتعدادی را انجام دهند.
این بار به سراغ حامد موسوینژاد، دانشجوی کارشناسی ارشد رشته برق قدرت دانشگاه آزاد اسلامی بجنورد رفتیم. موسوینژاد علاوه بر فعالیتهای درسی در زمینه هنری نیز توانسته در نمایشگاههای بین المللی رتبههای خوبی را کسب کند. از این جهت با این دانشجو به گفتگو نشستیم و از فعالیت هایش پرسیدیم.
دانشجو: از فعالیتهای فرهنگی و تشکلی خود در دوران دانشجویی بگویید
عمده فعالیت هاى بنده در زمینه فرهنگى و هنرى بوده است. برگزارى سلسله جشنوارههاى استانى عکاسى ویژه دانشجویان استان خراسان شمالى از فعالیت هاى فرهنگى و هنرى بنده در دانشگاه بوده که این جشنواره هر ساله دانشجویان سراسر استان را ترغیب به مشارکت در یک رقابت هنرى می کند و همچنین استعدادهاى هنر عکاسى کشف، پرورش و به جامعه هنرى معرفى میشوند.
این مسابقات فضایی مثبت، دوستانه و سازنده جهت شرکت دانشجویان سراسر استان با دیدگاهها، سلایق و تفکرات مختلف را فراهم میآورد. از دیگر فعالیتها باید به برگزاری نمایشگاه «آرزوهای گم شده» به نفع زلزله زدگان خراسان شمالی اشاره کنم. با توجه به زلزله اردیبهشت ماه ٩٦ در خراسان شمالى، منازل و تجهیزات هم استانى هاى ساکن در شهرها و روستاهاى استان دچار آسیب جدى شد که پس از گذشت ماهها هنوز با مشکلات عدیده اى مواجه بودند. در زمان ارسال کمک هاى مردمى به مردم عزیز زلزله زده در کرمانشاه تصمیم گرفتیم براى کمک به زلزله زدگان خراسان شمالى نمایشگاه خیریه اى با هدف کمک به این عزیزان برپا کنیم و این امر با استقبال مردم، نهادها و ارگانهاى استان انجام پذیرفت و خداراشکر بیشترین میزان فروش در تاریخ برگزارى نمایشگاه هاى سطح استان رقم خورد که این نشان از دغدغه، احساس مسئولیت در قبال هم نوع، همبستگى و اتحاد مردم و مسئولین در مقاطع حساس در جهت حمایت از هموطنانشان بود.
هرچند با توجه به اینکه میزان مشارکت مردم قابل تامل و تحسین برانگیز بود، انتظار از همه مسئولان دستگاههاى شهر و استان بیشتر از این بود که در صف اول حمایت از این نمایشگاه خیریه که تمامى عواید حاصل از آن به عزیزان زلزله زده استان اختصاص داده میشد، باشند. جا دارد از تمامى مسئولانى که در نمایشگاه حاضر شدند و از این رویداد خیرخواهانه حمایت کردند، تشکر کنم. برگزارى نمایشگاه هاى مختلف عکس در سطح کشور و دانشگاه جزو فعالیت هاى بنده بوده و همچنین جشنواره هایى در سطح شهر، استان و کشور نیز در حال برنامه ریزى و برگزارى است.
دانشجو: از هنر برایمان بگویید
نیاز انسان امروز به هنر یک نیاز انکارناپذیر و برجسته است. هنر از قدیمیترین و موثرترین پدیدههای زندگی فردی و اجتماعی انسان است، تا جایی که هیچ وسیله یا روش زندگی را نمیتوان پیدا کرد که هنر به نوعی در آن نفوذ نکرده باشد. هنر یکى از بهترین و موثرترین راهها براى نزدیکى انسانها با دیدگاهها و تفکرات متفاوت به یکدیگر است. عکاسى به عنوان یکى از شاخه هاى هنر، مورد علاقه عده کثیرى از مردم، بخصوص نسل جوان بوده و در جامعه امروز با ورود و پیشرفت تکنولوژى این امر بیشترو بیشتر ملموس و قابل مشاهده است.
دانشجو: چه شد وارد این حرفه شدید؟ از ابتدایی که شروع کردید تعریف کنید
بنده در یک خانواده هنر دوست متولد شدم و رشد کردم و هنر جزئى از فرهنگ و نیاز ما به شمار میرفت و در سراسر زندگى جارى و ملموس بود. در مقاطع مختلف زندگى به شاخه هاى هنرى متعددى پرداختم و از سال ٩٢ بصورت جدى هنر عکاسى را آغاز کردم و زیر نظر استاد داریوش اورانوس بخت به فراگیرى این هنر لذت بخش پرداختم.
دانشجو: در سطح استان، کشور و بین الملل چه مقامهایی در چه جشنوارههایی کسب کردهاید؟
به طور خلاصه باید بگویم آثار من در جشنواره بین المللی عکس تاجیک فوتو آرت ۲۰۱۸ کشور تاجیکستان، جشنواره بین المللی عکس ویکتور پولینسکی قرقیزستان، جشنواره بین المللی عکس خیام، جشنواره بین المللی عکس HIPA کشور امارات، اولین جشنواره استانی عکس حوزه هنری خراسان شمالی، مسابقه کشوری هنر مقاومت و پایداری ویژه ۴ خرداد شهر دزفول، نخستین مسابقه کشوری عکاسی «من حسین را دوست دارم هرکه هستم» و جشنواره استانی عکاسی «کربلا در کربلا میماند اگر زینب نبود» جزو آثار برگزیده شدند.
دانشجو: آیا عکاسی درآمد مناسبی برایتان دارد؟
درآمد خاصى از عکاسى ندارم و تنها در حد کسب جوایزى که در جشنواره هاى مختلف کسب کردم، بوده است.
دانشجو: چه موانعی جلوی کار هنری و فرهنگی در دانشگاهها وجود دارد؟
دیدگاه مسئولین به هنر و اعتقاد و آگاهى ایشان به اهمیت و نقش مستقیم آن بر روح و روان دانشجویان در بهبود عملکرد آنها در دوران تحصیل و همچنین باور به تاثیر مثبت ایجاد شور و نشاط و ایجاد رقابت سالم هنرى بین دانشجویان، نقش بسزایى در اجرایى شدن برنامه هاى فرهنگى و هنرى در دانشگاهها دارد. اختصاص ردیف بودجه فرهنگى مناسب و توجه به زیر ساخت هاى فرهنگى و هنرى در جهت ارتقاء و رشد دانشجویان به موازات برنامه هاى تحصیلى هر دانشجو در رشته خود می تواند منجر به تربیت افرادى کارآمدتر براى آینده ایران باشد. موانع موجود در این زمینه اختصاص ندادن بودجه مناسب براى انجام برنامه هاى فاخر فرهنگى و هنرى در دانشگاه هاست. به نظر بنده با ایجاد رشته هاى تحصیلى هنر در بین سایر رشته هاى دانشگاهى و ایجاد بستر و زیرساخت هاى آن گام مهمى در رسیدن به این مهم برخواهیم داشت.
دانشجو: از فعالیتهای علمی خود نیز بگویید
بنده در طرح پژوهشی تدوین برنامه توسعه مهارتی استان خراسان شمالی با رویکرد بازاریابی آموزشهای فنی و حرفهای در سال ۱۳۹۷ و در طرح پژوهشی ارزشیابی رضایتمندی گروههای مختلف ذینفعان بر اساس مدل تعالی سازمان EFQM و مدل رضایت سنجی ECSI در سال ۱۳۹۷ همکاری داشتم. عضویت در شاخه اصلی انجمن علمی برق و مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی بجنورد و برگزاری دورههای مختلف آموزشی و عضویت در هیات تحریریه نشریه علمی برق و مهندسی پزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد از دیگر فعالیتهای علمی من بوده است.
دانشجو: دلیل پیشرفتهای خود را چه میدانید؟
قطعا علاقه به هنر و میل به یادگیرى و سیرى ناپذیر بودن در فراگیرى آکادمیک رشته هنرى در کنار فعالیتها و تمرین هاى عملى رشته هنرى به مرور باعث پیشرفت و کسب موفقیت هاى پى در پى خواهد شد.
دانشجو: دانشجویانی که تازه می خواهند به این حرفه وارد شوند از کجا شروع کنند؟
در وهله اول شروع به مطالعه در مورد رشته هنرى که به آن علاقمند هستند و به موازات آن تمرین هاى عملى مستمر را توصیه میکنم. به ازاى هر مطلب جدیدى که بصورت تئورى مى آموزند، بایستى بارها و بارها به صورت عملى به تمرین آموخته هاى خود بپردازند.
دانشجو: زیباترین و جنجالیترین عکسی که گرفتید چه عکسی بوده؟ چرا؟
عکسهایى که با موضوع حیات وحش از گونه هاى حیات وحش و حیوانات و پرندگان مهاجر در استان ثبت کردهام، بازخورد متفاوتى در بین سایر عکس هایى که ثبت کردم داشته است. گونه هایى مانند یوزپلنگ آسیایى، حواصیل، پلیکان و ... که در استان خراسان شمالى یافت میشوند.
دانشجو: چه آیندهای برای خود تصور می کنید؟
بنده به صرف علاقه و بهبود خروجى عکس هایى که ثبت می کنم، هر روز مطلب جدیدى مى آموزم و هدفم بهبود کارهایى است که به مخاطبین ارائه میدهم و آنها را شریک نگاه خود می کنم. رشته اى بر گردنم افکنده دوست، میبرد آنجا که خاطر خواه اوست.
دانشجو: هم زمانی کار، هنر و پروژههای درسی اذیت کننده و سخت نیست؟
زمان به عنوان یکى از مهمترین داشته هاى هر انسان داراى اهمیت و ارزش فراوانى براى تک تک انسانهاست؛ اما اینکه این زمان را چطور و چگونه صرف کنیم از ذات خود زمان مهمتر است. در طول یک شبانه روز، زمانهایى که در خواب به سر می بریم را اگر فاکتور بگیریم زمان محدودى براى انجام فعالیتها و پرداختن به اهدافمان خواهیم داشت. تنها با برنامه ریزى و در اولویت قرار دادن اهدافمان نسبت به سایر فعالیتهایمان، میتوانیم به نتیجه مطلوبترى برسیم.
پرداختن به شغل، پروژه هاى درسى و سایر فعالیت هاى زندگى، مهم و صرف زمان براى آنها اجتناب ناپذیر و حائز اهمیت است ولیکن در کنار این فعالیتها با برنامه ریزى میتوان زمانى را براى پرداختن به سایر علایق و فعالیتهاى فرهنگى و هنرى اختصاص داد. از نتایج پرداختن به هنر میتوان به کسب اعتماد بنفس و عزت نفس اشاره کرد که خود عاملى براى رشد و بالندگیست. پرداختن به هنر میتواند روح و امید را به زندگى تزریق کند و عاملى باشد براى رسیدن به آرامش قلبى و ذهنى در جهت رشد و تعالى انسان.
دانشجو: چه توصیههایی به دانشجوها برای پیشرفت در حوزه علاقه خود دارید؟
بنده به میزان تجربه اى که در این زمینه به دست آورده ام به علاقمندان رشته هاى هنرى توصیه میکنم در هر زمینه اى که علاقمند هستند آگاهانه وارد شوند و بصورت آکادمیک توام با تمرین زیاد قدم به قدم به جلو پیش بروند. با لذت و نه اجبار به فعالیت بپردازند؛ که در غیر این صورت روزى براى همیشه و یا مدتى طولانى آنرا کنار خواهند گذاشت.
تکبر و غرور در هنر سرانجامى جز بن بست و توقف نخواهد داشت. قبل از تمام اینها بایستى بدانند اخلاق پیش درآمد هر هنر و حرفه ایست. هنر مرز نمی شناسد و زبان مشترک بین تمامى انسان هاست. هنر توام با اخلاق مورد پسند عموم جهانیان و تحسین برانگیز خواهد بود. در هنر به دنبال انتها نباشید؛ چرا که هنر با تارو پود روح ما پیوند خورده و خواهد خورد و هرچقدر بیشتر بیاموزیم تشنهتر خواهیم شد و در این مسیر از لحظه لحظه پرداختن به آن با تمام وجود لذت خواهیم برد و بر روى مخاطبینمان اثر و حس مثبت خواهیم گذاشت.
دانشجو: حرف پایانی
همه انسانها با رسالت مشترکى پا به دنیا می گذارند؛ رسالت همه ما گذاشتن اثر و حس مثبت در دنیا و انسانهاى دنیاست؛ هنر زیباترین، ملموسترین و بزرگترین و شگفت آورترین تاثیرات را بر دنیا و مردمانش میگذارد. قدرت هنر را نادیده نگیریم.