کد خبر:۷۰۵۷۵۷

روهینگیا در بنگلادش خواستار اجرای عدالت شدند

هزاران تن از آوارگان روهینگیا میانمار که به بنگلادش پناه برده‌اند، روز شنبه با برپایی تظاهرات اجرای عدالت را در حق این اقلیت مسلمان خواستار شدند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از خبرگزاری فرانسه؛ هزاران تن از آوارگان روهینگیا میانمار که به بنگلادش پناه برده اند، روز شنبه با برپایی تظاهرات اجرای عدالت را در حق این اقلیت مسلمان خواستار شدند.
این تظاهرات در اولین سالگرد فرار دسته جمعی مسلمانان میانمار از بیم سرکوب‌های ارتش این کشور به بنگلادش برگزار شد.
آوارگان مسلمان میانماری حاضر در این تظاهرات با تجمع در اردوگاه کوتوپالونگ از سازمان ملل متحد خواستند عدالت را درباره آن‌ها به اجرا گذارد. بر روی پارچه نوشته بزرگی که تظاهرکنندگان میانماری با خود حمل می‌کردند نوشته شده بود:" روز یادبود قربانیان نسل‌کشی روهینگیا، بیست و نهم اوت ۲۰۱۸".
نزدیک به هفتصد هزار تن از آوارگان مسلمان میانماری عضو اقلیت روهینگیا از بیم جان خود به بنگلادش فرار کرده و در اردوگاه‌های بزرگ منطقه کاکس بازار در جنوب شرقی بنگلادش مستقر شده اند.
در اردوگاه کوتوپالونگ صد‌ها آواره میانماری پارچه‌هایی به سر خود بسته بودند که روی آن‌ها نوشته شده بود "روهینگیا را نجات دهید".
تظاهرات و راهپیمایی‌های مشابه دیگری نیز در این منطقه از بنگلادش که به بزرگ‌ترین اردوگاه آوارگان در جهان تبدیل شده است، برگزار شد.
محمد حسین آواره مسلمان چهل ساله میانماری حاضر در این تظاهرات گفت:" ما در اینجا جمع شده ایم تا یاد و خاطره هموطنان خود را گرامی داریم و برقراری عدالت را خواستار شویم. ما خواستار آن هستیم که ما را به عنوان روهینگیا به رسمیت بشناسند. از این که نمی‌توانیم در سرزمین مادریمان زندگی کنیم، ناراحت هستیم و همه خواستار عدالتیم. "
یک آواره مسلمان دیگر میانماری به نام نور کمال می‌گوید:" سال گذشته در بیست و پنجم اوت، ما با یک نسل کشی واقعی در میانمار روبرو شدیم. ما خواستار تحقق عدالت هستیم. "
بیست و پنجم اوت سال گذشته حملات حمله برخی گروه‌های افراط گرا به پاسگاه‌های پلیس میانمار بهانه‌ای به دست ارتش این کشور داد تا عملیات سرکوبگرانه شدیدی را بر ضد اقلیت مسلمان روهینگیا به اجرا گذارد که از نظر شدت و گستردگی بی سابقه بود.
تجاوز، آزار و اذیت، اعدام‌های فراقضایی، تخریب و آتش زدن روستا‌های مسلمان نشین از جمله جنایاتی است که ارتش میانمار بر ضد مسلمانان این کشور مرتکب شد به طوری که سازمان ملل متحد آن را پاکسازی نژادی توصیف کرده است.
اما مقامات رانگون اتهام پاکسازی نژادی را در خصوص عملیات ارتش بر ضد روهینگیا رد می‌کنند و اعدام‌های خودسرانه مسلمانان را به گردن نمی‌گیرند. دولت میانمار مدعی است که هدف از عملیات ارتش از بین بردن افراط گرایان روهینگیا بوده که سال دو هزار و شانزده به برخی مواضع و اهداف دولتی حمله کردند.
سازمان ملل متحد ­جامعه مسلمانان روهینگیا را اقلیت محرومی می‌داند که در جهان بیشتر از همه اقلیت‌ها مورد ظلم و ستم قرار دارند و حتی از حقوق اولیه خود نیز محروم هستند.
پس از فرار صد‌ها هزار روهینگیایی به بنگلادش، دولت میانمار برای بازگشت آوارگان این کشور از بنگلادش اعلام آمادگی کرد و ژانویه گذشته نیز در همین راستا با دولت بنگلادش توافق نامه امضا کرد، اما در حالی که نزدیک به هشت ماه از این تاریخ می‌گذرد این توافق نامه به اجرا گذاشته نشده و کمتر از دویست روهینگیایی از بنگلادش به کشورشان بازگشته اند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار