مسئول قرارگاه پیشرفت و آبادانی منطقه چهاردانگه گفت: امسال تابستان برای اولین بار حدود ۶۰۰ دانشجویان دانشگاههای مختلف به این منطقه آمده و فعالیتهای عمرانی، پزشکی و فرهنگی انجام دادند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، چهاردانگه یکی از بخشهای ششگانه شهرستان ساری در استان مازندران در شمال ایران است. دهستان پشتکوه از مناطق محرومی به شمار میرود که تقریبا نزدیک به ۲۸۰۰ نفر جمعیت دارد که حدود 40 درصد نفر از ساکنان آن با کمکهای کمیته امداد امام خمینی (ره) روزگار میگذرانند.
عوامل مختلفی به عنوان دلایل اصلی محروم ماندن این منطقه مطرح میشود که همه آنها به طور مستقیم یا غیر مستقیم با بیکاری و مهاجرت روستاییان به شهر در ارتباط هستند.
بهرام لیالی، مسول قرار گاه پیشرفت و آبادانی دهستان پشتکوه در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: در منطقه چهاردانگه سه تا دهستان دارد، دهستان پشت کوه، چهاردانگه مرکزی ودهستان گرماب است، که در دهستان پشتکوه، حدود ۱۰ مدرسه وجود دارد که قدمت آنها تقریبا برای ۵۰ سال پیش است.
لیالی گفت: تعدادی از مدارس به علت نداشتن آب، سرویس بهداشتی و سیستم گرمایش غیر قابل استفاده هستند و دانش آموزان ما مجبورند در کانکس درس بخوانند.
مسول قرارگاه پیشرفت و آبادانی دهستان پشتکوه با اشاره به حضور گروههای جهادی دانشگاههای مازندران در این منطقه تاکید کرد: امسال تابستان برای اولین با حدود 600 نفر دانشجویان از دانشگاه های مختلف به این منطقه آمدند و فعالیتهای عمرانی، فرهنگی انجام دادند؛ اما یک سری از کارهای عمرانی مانند تعمیرات مدارس نیاز به بودجه دارد.
وی در ادامه بیان کرد: ما میتوانیم این مدارسی که تعطیل شده اند را بازسازی کنیم و برای کارهای فرهنگی استفاده کنیم، اما مشکل اصلی ما نبود بودجه است.
لیالی اظهار داشت: در دهستان پشتکوه تقریبا ۲۶۰ دانش آموزمشغول به تحصیل هستند که برای پسرها تا مقطع دیپلم داریم؛ اما برای دختران تا کلاس نهم بیشتر نداریم؛ معلمهای روستا بیشتر بومی و از دانشجویان دانشگاه فرهنگیان و سرباز معلم هستند.
بهرام لیالی تصریح کرد: قرار شده است با کمک خیرین بومی و غیر یومی کمکهایی برای بازسازی مدار در نظر گرفته شود.
مسول قرارگاه پیشرفت و آبادانی دهستان پشتکوه تصریح کرد: گروههای جهادی دانشجویان در بحثهای عمرانی، پزشکی، فرهنگی، خدمت رسانی کردند که در حوزه پزشکی در مجموع حدود ۸۰۰ نفر، ویزیت تخصصی شدند و بروی حدود ۵ نفر عمل جراحی انجام شد. در حوزه فرهنگی مراسمها دیدار با خانواده شهدا انجام شد. با کمک گروههای جهادی توانستیم رنگ آمیزی ۳ مدرسه را انجام بدهیم تا برای مهر امسال برای دانش آموزان قابل استفاده باشد.
وی در خصوص کمبود امکانات رفاهی مطرح کرد: دهستان پشتکوه مشکل شدید بی آبی دارد بعضی از روستاها در طول روز یک ساعت بیشتر آب ندارند.
مسول قرارگاه پیشرفت وآبادانی دهستان پشتکوه تصریح کرد: در حوزه اشتغال مشکل داریم شغل بیشتر مردم این منطقه کشاورزی، باغداری و دامداری است که به خاطر کمبود آب این شغلها رو به کاش است.
وی افزود: روستای ما به خاطر داشتن چشمه سورت جزو یکی از مناطق گردشگری است؛ اما از این منابع طبیعی استفاده نمیشود. یکی از مزیتهای روستای ما داشتن داروهای گیاهی است اگر بتوانیم کارگاه صنایع تبدیلی راه اندازی کنیم، موجب اشتغال جوانان میشود و به شهرهای دیگر مهاجرت نمیکنند.