رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه مازندران گفت: کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه مازندران با مجموعهای بیش از ۱۶۰ هزار جلد کتاب یکی از بزرگترین کتابخانههای دانشگاهی شمال کشور است.
لیلا نظری، رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه مازندران در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: این مرکز به عنوان یکی از زیر مجموعههای معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه محسوب میشود.
نظری تصریحح کرد: این کتابخانه در سال ۱۳۶۱ با مجموعهای حدود ۳۰۰۰ جلد کتاب فارسی و لاتین و در فضایی به وسعت ۳۰۰ متر مربع در سازمان مرکزی دانشگاه با ۵ نفر کارمند شروع به کار کرد. با گسترش و توسعه کمی و کیفی دانشگاه، کتابخانه مرکزی نیز هم پای آن توسعه یافت؛ بطوری که با نظر مسئولان وقت، عملیات احداث ساختمان فعلی آن در سال ۱۳۷۱ آغاز شد و با تلاش و ریاست فعلی دانشگاه مازندران در سال ۱۳۷۸ که در آن زمان نیز ریاست دانشگاه را بر عهده داشت، کتابخانه مرکزی به فضای جدیدی به وسعت ۸۵۰۰ متر مربع در ۵ طبقه منتقل شد.
رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه مازندران با اشاره به اینکه در ابتدای امر، فقط طبقات همکف و اول ساختمان جدید مورد بهره برداری قرار گرفت، تصریح کرد: با پیگیری و تلاش مسئولان ذیربط در سال ۱۳۸۱، کلیه بخشها و سالنهای آن به مرحله بهره برداری رسید. البته، فضای فعلی به عنوان فاز اول ساختمان کتابخانه مرکزی در نظر گرفته شد و بال شرقی آن به عنوان توسعه کتابخانه مرکزی پیش بینی شد که با توجه به حجم روز افزون منابع و گسترش مخازن کتابخانه مرکزی، اجرای فاز دوم (بال شرقی) نیز ضرورت آینده نه چندان دور میباشد.
وی با بیان اینکه بدون شک، این واحد علمی و پژوهشی را میتوان یکی از بزرگترین کتابخانههای دانشگاهی منطقه و شمال کشور برشمرد، اظهار داشت: این واحد با ترکیبی از ۱۱ کارشناس ارشد علوم کتابداری و اطلاع رسانی، ۳ کارشناس کتابداری و ۲ کاردان مشغول به فعالیت و ارایه خدمات میباشد.
نظری با اشاره به منابع غنی و باارزش علمی، پژوهشی، تاریخی و موجود در کتابخانه مرکزی دانشگاه گفت: کتابخانه مرکزی در حال حاضر دارای مجموعهای بیش از ۱۶۰.۶۸۲ جلد کتاب میباشد که از این تعداد ۱۲۵.۷۹۱ جلد آن را کتابهای فارسی و ۳۴۸۹۱ جلد آن را کتب لاتین تشکیل میدهد. پایان نامههای دانش آموختگان این دانشگاه که بالغ بر ۹.۱۲۶ عنوان میباشد نیز، بخشی از منابع پرکاربرد کتابخانه مرکزی محسوب میشود که در واقع نماد و ماحصل تلاش دوران تحصیلات تکمیلی هر دانشجو تلقی شد.
رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه مازندران تاکید کرد: منابع مرجع، نشریات ادواری چاپی فارسی و لاتین اعم از جاری و گذشته نگر و روزنامههای کثیرالانتشار که با توجه به آرشیو طولانی آن در قالب روزنامههای صحافی شده، از پشتوانههای علمی و پژوهشی و بی بدیل این واحد به حساب میآید. همچنین وجود اسناد و مدارک دولتی در قالب گزارشات دولتی، گزارشات آماری و طرحهای تحقیقاتی سازمانها و مراکز دولتی، بخشی دیگر از توانمندی این مرکز محسوب میشود.
عضو هیات علمی دانشگاه در خصوص تعداد اعضا و نحوه استفاده دانشجویان از فضا و منابع موجود در کتابخانه نیز گفت: کتابخانه مرکزی هم اکنون دارای ۱۴.۸۶۱ نفر عضو فعال است که شامل دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاه مازندران است. همچنین با عنایت به مراجعه بالای کاربران خارج از دانشگاه جهت استفاده از منابع و امکانات کتابخانه مرکزی، به پیشنهاد این واحد و با تصویب هیات رییسه دانشگاه، پذیرش عضویت کاربران خارج از دانشگاه نیز میسر شد، به طوری که با پرداخت حق عضویت روزانه و یا سالانه، امکان استفاده از کتابخانه بصورت قانون مند، عملیاتی و اجرایی شد.