کد خبر:۷۰۷۷۵۳
گفتگوی دانشجو با یک مخترع/

دانشجویی که با اختراعش عمر گل‌ها را افزایش داد/ حمایت از نخبگان‌ برای شکوفایی اقتصادی کشور

دانشجوی دکترای باغبانی گرایش گیاهان زینتی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان توانست محصولی اختراع کند که عمر گل‌های چیده شده را افزایش دهد.
معصومه شمسینی

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهرداد باباربیع، دانشجوی دکترای باغبانی گرایش گیاهان زینتی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان به تازگی موفق به کسب جایزه جشنواره اختراعات و ابتکارات منطقه‌ای رویش با اختراعی با عنوان «تولید کمپوست پلت شده بوسیله لارو» شده است.

کسب عنوان جوان برتر استان گلستان در سال ۹۵، دانشجوی نمونه در دو مقطع کارشناسی ارشد و دکتری، بیش از ۳۰ مقالهISI ، ISC، علمی پژوهشی و کنفرانس‌های بین المللی و ملی، کارآفرینی در عرصه گیاهان زینتی و ۳ طرح کارآفرینی اجرا شده، پذیرفته شده در دو مقطع ارشد و دکتری از طریق استعداد‌های درخشان، عضو استعداد درخشان باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان کشور، ۳ اختراع ثبت شده، عنوان پایان نامه برتر در جشنواره مبتکرین استان گلستان، مقام برگزیده در جشنواره ایده‌های برتر در سال ۹۵، داوری در مجلات و جشنواره‌ها، ۵ طرح پژوهشی مصوب دانشگاهی از جمله افتخارات وی است.
 
اختراع این دانشجوی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان مورد استفاده در تولید محصولات کشاورزی به ویژه گیاهان زینتی است و می‌گوید که همچنین محلولی ساخته است که با آن می‌تواند عمر گل‌های چیده شده را افزایش دهد، به همین منظور به گفتگو با این دانشجوی موفق پرداختیم.

دانشجو: از چه زمانی تصمیم گرفتید وارد این مسیر شوید؟
از همان دوران کودکی علاقمند به فعالیت در این حوزه بودم و آن زمان بیشتر در زمینه کاشت و فروش گل‌های تزئینی فعالیت می‌کردم که این موضوع باعث شد در این مسیر گام بردارم، سال ۹۰ وقتی در دوره کارشناسی ناپیوسته تحصیل می‌کردم، تصمیم به پژوهش در رابطه با گیاهان زینتی گرفتم، در ۲ سال اخیر نیز چند طرح علمی و پژوهشی داشتم که با سازمان پژوهش علمی صنعتی ایران و دانشگاه انجام شد. 
 
/بماند/ دانشجوی که با اختراعش عمر گل‌ها را افزایش داد/ حمایت از نخبگان‌ برای شکوفایی اقتصادی
 
محلولی را  توانستم اختراع کنم که این محلول می‌تواند عمر گل‌های چیده شده را افزایش دهد که روی چندین نوع گل مختلف آزمایش کردم که در ۲ نمونه آن موفقیت آمیز بوده است. اختراع من محلول‌های نگهدارنده گل‌های شاخه بریده با استفاده از مواد مختلف گیاهی و شیمیایی غیر مضر است که این ترکیبات م یتوانند برای تولیدکنندگان گل، غرفه داران بازار گل، گلفروش‌ها و خریداران گل مورد استفاده قرار گیرد. این طرح در قالب پایان نامه عنوان پایان نامه کارشناسی ارشد با عنوان «بررسی قابلیت افزایش عمر گلجایی گل ژربرا و آلسترومریا با استفاده از چند اسانس گیاهی و ترکیبات رایج و طبیعی» نوشته شد.

دانشجو: در رابطه با حضورتان در جشنواره رویش صحبت کنید
در ثبت اختراع این محصول حسین زارعی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و علوم گیاهی نیز حضور داشت و ما با هم طرح «تولید کمپوست پلت شده بوسیله لارو» را اختراع کردیم؛ اختراعاتی که قبلا توسط مخترعین در بنیاد مالکیت معنوی کشور ثبت اختراع شده باشد، می‌توانست در این جشنواره شرکت کند، در این راستا در مرحله اول نزدیک به ۱۲۰ نفر به صورت غیرحضوری در این جشنواره ثبت نام کردند که با ارائه مشخصات اختراع خود، مورد ارزیابی اولیه قرار گرفتند، سپس ۶۰ اثر مورد پذیرش جهت داوری نهایی معرفی شدند که در انتها ۱۲ اثر و اختراع مورد قبول هیأت داوران واقع شد.
 
/بماند/ دانشجوی که با اختراعش عمر گل‌ها را افزایش داد/ حمایت از نخبگان‌ برای شکوفایی اقتصادی

 جشنواره اختراعات و ابتکارات منطقه‌ای رویش، امسال به میزبانی بنیاد نخبگان آذربایجان غربی برگزار شده بود. در این جشنواره ۴ داور حضور داشتند که باید جزئیات اختراع را برای داوران شرح می‌دادیم و در نهایت اختراع ۱۶ نفر تایید شد و گواهی سطح ۳ بنیاد نخبگان را دریافت کردند. بر اساس این گواهی تسهیلاتی به دانشجویان مختراع داده می‌شود و برای اینکه دانشجو جوایز تحصیلی بنیاد نخبگان را کسب کند، این گواهی ۷۰ امتیاز به دانشجویان می‌دهد که گواهی جشنواره رویش بنیاد نخبگان، جایزه نقدی بنیاد و امکان استفاده برای جوایز تحصیلی بنیاد و فراهم شدن شرایط برای تجاری سازی این محصول و دانش بنیان شدن محصول از امتیازات حضور و کسب جایزه در این جشنواره است.
 
دانشجو: این اختراع چه مزیت‌هایی دارد؟
طبیعی بودن، کم هزینه بودن تولیدات این نوع کمپوست و استفاده بهینه از ضایعات از مزایای این اختراع است. تولید این نوع کمپوست برای فروش و استفاده تولیدکنندگان محصولات باغبانی به ویژه گیاهان زینتی به صورت صنعتی نیز کاربرد خواهد داشت. بیشتر هدف ما در آینده تجاری کردن این محصول است؛ این اختراع کود شیمیایی و مضررات آن را برطرف و بیشتر در زمینه گیاهان تزئینی کاربرد دارد و بوی نامطبوعی کود‌های شیمیایی در منازل را ندارد، ۲۰ نمونه این محصول را بررسی کردم که ۶ نمونه قابلیت کمپوست شدن را داشتند.

دانشجو: چه مشکلاتی پیش روی مخترعان است؟
در زمینه ثبت و داوری محصولات مشکلاتی وجود دارد و برای اختراع پروسه زمان گیری وجود دارد و با توجه به اینکه در جشنوراه‌های مختلف حضور داشتم، در آنجا با دانشجویانی در حوزه پزشکی و الکترنیک آشنا شدم که از سطح علمی خوبی برخوردار بودند که برای تجاری شدن محصولاتشان با مشکلات مواجه هستند. این طرح‌ها حمایت نمی‌شود؛ در حالی که با توجه به مشکلات اقتصادی که وجود دارد، می‌تواند در زمینه مختلف علوم کشاورزی مورد استفاده قرار بگیرد. قصد دارم در شرکت دانش بنیانی که در آن هستم این محصولات را تجاری سازی کنم.

دانشجو: در رابطه با شرکت دانش بنیانی که در آن فعالیت دارید صحبت کنید
اعضای فعلی شرکت نوآوران مهر گل گلستان که اعضای آن جمعی از اساتید و دانشجویان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان هستند، این شرکت در خصوص محلول‌های نگهدارنده گل، محلول‌های رشد، گیاهان پوششی، کاکتوس‌ها و گیاهان گوشتی، کمپوست، فضای سبز، گل‌های شاخه بریده، گیاهان دارویی از سال ۹۱ آغاز شد و تا کنون ادامه داشته است؛ البته این شرکت در سال ۱۳۹۶ به صورت رسمی ثبت شده است.
 
حاصل این فعالیت ها، انتشار مقالات معتبر علمی در کنفرانس ها، مجلات داخلی و خارجی، حضور در جشنواره‌ها، ثبت اختراع  بوده است که اعضای این شرکت در نظر دارند تا در آینده نزدیک، محصولات حاصل از کار‌های تحقیقاتی خود را وارد بازار کنند و فعالیت‌های خدماتی در عرصه گیاهان زینتی و دارویی را تقویت نمایند.

دانشجو: علاوه بر فعالیت‌های علمی در دانشگاه فعالیت‌های دیگری هم داشته اید؟
بله؛ مسئول بسیج دانشجویی در مقطع کارشناسی در پاکدشت تهران به مدت ۴ سال بودم و فعالیت‌های در عرصه فرهنگی جامعه دانشگاهی و غیر دانشگاهی از جمله سردبیر مجله فرهنگی دانشجویی، عضویت در دبیرخانه قرآن و عترت دانشگاه و نایب دبیر کانون قرآن و عترت و  چند مقام دانشگاهی و استانی در رشته‌های مداحی، اذان و دعا خوانی را کسب کردم و یک آلبوم هنری کشوری دارم که برای اهل بیت تدوین شد.

دانشجو: چه درخواستی از مسئولان دارید؟
جوانان ایده پرداز و مخترعین بسیار خوبی در کشور زندگی می‌کنند که مسولین باید توجه بیشتری به این جوانان داشته باشند و از آنان حمایت کنند. حمایت از مختراعان با توجه به شرایط کشور می‌تواند منافع اقتصادی به همراه داشته باشد. در جشنواره‌هایی که حضور داشتم، دانشجویان نخبه‌ای حضور داشتند که با وجود رقابت‌های نزدیکی که وجود داشت از نبوغ علمی بسیاری برخوردر بودند که می‌توانند در زمینه اقتصادی به شکوفایی کشور کمک کنند.
 
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار