رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه آموزش عالی در ایران تکه تکه شده است، گفت: اشتغال پایدار و مفید بدون حضور دانشگاهها رخ نمیدهد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران در نشست روسای دانشگاههای سراسر کشور که هم اکنون در دانشگاه علم و صنعت در حال برگزاری است، گفت: ما دانشگاهها ارتباط خوبی را با معاون اول رئیس جمهور داریم و همواره هنگام رویارویی با مشکلات ایشان با سعه صدر مشکلات ما را پیگیری و رفع میکند.
رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه باید راهکاری پیدا کنیم تا دانشگاهها از شرایط روزمره رها شوند، ادامه داد: در صورتی که چنین اتفاقی رقم نخورد طبیعتا ظرفیت دانشگاهها نمیتواند به طور کامل در خدمت جامعه قرار گیرد از این رو باید الگوی کاملی برای اداره دانشگاهها بیابیم.
نیلی احمدآبادی اظهار داشت: روسای دانشگاهها به شدت با مسائل روزمره درگیر هستند به عنوان مثال دغدغه یک رئیس دانشگاه مسئله خوابگاه و تغذیه دانشجویان است. افزایش نرخ هزینهها در بازار دغدغه بزرگی است که وقتی با دانشگاههای دنیا صحبت میکنیم آنها چنین مسائلی را هرگز ندارند. دانشگاهها و تواناییهای آنها بزرگترین سرمایه کشور است که باید در خدمت جامعه قرار گیرد.
وی تصریح کرد: آموزش عالی در ایران تکه تکه شده است و در حکمرانی آموزش عالی دچار تفکیک وظایف هستیم که هرگز به صلاح کشور نیست.
وی با بیان اینکه در بسیاری از مراکز علمی و دانشگاههای دنیا علم و فناوری توأم با یکدیگر هستند، اظهار داشت: بسیار خوب است که علم و فناوری در وزارت علوم توأمان با هم مطرح شده است، اما متاسفانه بیشترین دغدغه آموزش عالی در ایران در حوزه آموزش است و کمتر به فناوری توجه میشود. همچنان که انتشار دستاوردهای علمی یکی از افتخارات ایران است، اما هنوز در بالفعل شدن این دستاوردها و پژوهشها با مشکل مواجه هستیم.
رئیس دانشگاه تهران با اشاره به حضور نوآوری و علم در صنعت بیان کرد: وقتی به دستاوردهای صنایع دفاعی نگاه میکنیم به خوبی متوجه میشویم که تمام موفقیت صنایع دفاعی به واسطه همکاری آنها با دانشگاهها بوده است در حالی که حوزههای دیگر صنعت چنین همکاری موفقی را با دانشگاهها ندارند.
وی ادامه داد: دانشگاهها وظیفه خود میدانند که در خدمت جامعه باشند از این رو باید الگوهای روشن تری را پیدا کنند.
نیلی بیان کرد: اشتغال پایدار و مفید بدون حضور دانشگاهها رخ نمیدهد در واقع دانشگاهها در زنجیره اشتغال قرار دارند زمانی بین آنها و صنعت و تکنولوژی مرز وجود داشت، اما امروزه زنجیره اشتغال از دانشگاهها میگذرد و این امر به خاطر حضور و فعالیت استارتاپ ها، پارکهای علم و فناوری و شرکتهای دانش بنیان است.
وی عنوان کرد: در بحثها و حوزههای مختلفی همچون اقتصاد دانشگاهها کمیتههای مختلفی را تشکیل دادند و با حمایت دولت و مسئولان پیشرفتهای خوبی را داشته اند. اگر مدیران دولت و بقیه دستگاهها برای بهره گیری از ظرفیت دانشگاهها در این راستا علاقه دارند دانشگاهها با کمال میل از این موضوع استقبال میکنند.