سیدحسین سیدزاده روز گذشته به دیدار استاد حسین دهلوی پیشکسوت حوزه موسیقی رفت.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سیدزاده، مدیرعامل صندوق اعتباری هنر روز گذشته همراه با اصغر همت، عضو هیات مدیره صندوق و زهرا حق شعار، مشاور مدیرعامل با حضور در منزل خواهر استاد حسین دهلوی ضمن عیادت از این هنرمند از بیش از نیم قرن فعالیت هنری او تقدیر کرد.
مدیرعامل صندوق اعتباری هنر در این دیدار ضمن پیگیری روند درمانی این هنرمند نام آور گفت: استاد دهلوی از سرمایهها و گنجینههای ارزنده ایران محسوب میشوند. درخشش فرهنگ و ایرانی با وجود افرادی، چون استاد دهلوی تداوم مییابد.
سیدزاده با اشاره به اقدامات صندوق اعتباری در حمایت از هنرمندان پیشکسوت افزود: ارج نهادن به تلاش و کوشش هنرمندان پیشکسوت که سالیان متمادی در این عرصه فعالیت داشتند از افتخارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. امیدواریم با همراهی صندوق اعتباری هنر روند و هزینههای درمانی استاد دهلوی با سهولت سپری شود.
حسین دهلوی آهنگساز و رهبر ارکستر مضرابی و ازچهرههای پیش کسوت مدیریت موسیقی در ایران هفتم مهر سال ۱۳۰۶ در تهران متولد شد. او فارغ التحصیل آهنگسازی از هنرستان عالی موسیقی است. او در دوره هنرستان با همکاری ابوالحسن صبا ارکستر شماره یک هنرهای زیبا را راه اندازی و در همین دوره چند اثر از آثار صبا را برای ارکستر تنظیم کرد. پس از درگذشت صبا رهبری این ارکستر که بعداً ارکستر صبا نامیده شد به دهلوی واگذار شد. دهلوی تجربیات بسیاری در تلفیق شعر و موسیقی ایرانی دارد و آثار «گفت وگوی دل» در شور (۱۳۳۶) و «فروغ عشق» در بیات اصفهان حاصل تجربیات آهنگساز در این زمینه است.
اپرای مانا و مانی یک اپرای ایرانی نوشته حسین دهلوی و برای کودکان است. او این اپرا را در سال ۱۳۵۷ در بیست قسمت و ۵۲۰ صفحه، به تقاضای یونسکو و به عنوان هدیهای از ایران برای اجرا در روز جهانی کودک نوشت. این اپرا نخستین بار در خارج از ایران توسط علی رهبری با ارکستر فیلارمونیک براتیسلاوا (ارکستر اسلواکی) اجرا شد (تنها بخشهای سازی و بدون آواز) و در ایران نخستین بار در مهرماه ۱۳۹۱ با اجرای گروهی ۲۵۰ نفره به رهبری علیرضا شفقی نژاد و کارگردانی محمد عاقبتی با همکاری ناصر نظر و گروه موسیقی پارس، گروه کر فیلارمونیک ایران و گروه کر ملل اجرا شد.
یکی از مهمترین آثار حسین دهلوی کتاب «پیوند شعر وموسیقی آوازی» است که جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی در بخش هنر را به خود اختصاص داد. این کتاب حاصل بیش از ۴۰ سال تجربه دهلوی در تلفیق موسیقی با شعر ایرانی است که به شیوهای علمی و متدیک فرایند کار را توضیح میدهد.
دهلوی در سال ۱۳۸۲ به عنوان چهرهماندگار مورد تقدیر قرار گرفت.
وی از معدود موزیسینهایی است که تجربههای قویمی در مدیریت موسیقی و سازماندهی به کارهای گروهی بزرگ داشته و دارد.
استاد دهلوی در مدت حضور در سرای سالمندان به بیماری افسردگی دچار شده بودند و اکنون توسط خواهر و برادر ایشان مهدخت و محسن دهلوی نگهداری میشوند.