کد خبر:۷۱۰۴۸۳
پرونده ویژه| اردوی جهادی ۹۷

خراسان شمالی؛ مقصد دانشجویان جهادی امیرکبیر/ از احداث کانال تا شناسایی مناطق برای کارویژه‌ها

مسئول اردوی جهادی دانشگاه امیرکبیر گفت: اردوی جهادی دانشجویان امیرکبیر از ۱ تا ۱۴ شهریور با شرکت ۸۲ در استان خراسان شمالی برگزار شد.

علی عباسی، مسئول گروه جهادی روح الله بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به برگزاری اردوی جهادی دانشجویان این دانشگاه گفت:اردوی جهادی دانشجویان امیرکبیر از ۱ تا ۱۴ شهریور با شرکت ۸۲ نفر در منطقه استان خراسان شمالی – شهرستان رازوجرگلان –بخش غلامان - روستا‌های سوخسورحیمی-سوخسو هاشم-سوخسو انقلاب-راستاقان-آدینه قلی-تازه قلعه-داشلی قلعه-پرسه سو علیا برگزار شد.

وی افزود:درمجموع ۴۶ نفر از دانشجویان برادردر زمینه‌های عمرانی، فرهنگی وشناسایی-مستندسازی و ۳۷ دانشجویدر زمینه‌ی فرهنگی فعالیت داشتند.


عباسی اضافه کرد:در این اردو فعالیت‌های عمرانی احداث حوضچه روی چشمه جهت تامین آب‌شرب روستای سوخسو رحیمی و ترمیم بخشی از لوله‌کشی آن، تکمیل یک دستگاه ساختمان مسکونی برای یک خانواده‌ی۸نفره از اهل‌سنت در روستای پرسه سو علیا، احداث آبراه بتنی جهت تامین آب کشاورزی، روستای سوخسو رحیمی آبراه به شکل خاکی وجود داشت که باعث هدررفت بسیار آب می‌شد. با احداث آبراه بتنی این هدر رفت بسیار کم می‌شود. با توجه به طولانی بودن مسیر آب، لوله‌گذاری توصیه می‌شود. در طول اردو ۱۰۰ متر از این کانال احداث شد.

وی ادامه داد:فعالیت‌های فرهنگی، تمرکز اصلی گروه بر فرهنگ‌سازی کار و تلاش و مسئولیت‌پذیری، میان مردم منطقه بوده است. فعالیت‌های جهادی عمرانی و کلیه فعالیت‌های محرومیت‌زدایی به شکل تزریق پول یا آبادانی از سمت خارج از منطقه به تنهایی، باعث ایجاد رخوت در مردم و فرهنگ‌سازی نادرست توقع از دیگران برای رفع نیاز‌ها و مشکلات خود می‌شود.

عباسی یادآور شد:توجه به فرهنگ‌سازی کار و تلاش در فعالیت‌های محرومیت‌زدایی خصوصا در بستر مقدس و پرنشاط اردو‌های جهادی، علاوه‌بر جلوگیری از این معضل می‌تواند روحیه جهادی و مسئولیت‌پذیری را در بین مردم ایجاد و محرومیت‌زدایی واقعی را محقق سازد.

مسئول گروه جهادی دانشگاه امیرکبیر خاطر نشان کرد:فعالیت گروه فرهنگی برادران در ۵ روستا و خواهران در۷ روستا انجام گرفت. ۱۷ نفر از برادران و تقریباتمامی خواهران در این فعالیت‌ها شرکت داشتند. جلسات هماهنگی روزانه با حضور روحانی گروه  برگزار شد. در این جلسات بحث کار و تلاش و مسئولیت‌پذیری در محوریت فعالیت‌های فرهنگی ۵ روستا قرار گرفت.آموزش‌های دینی نماز و قرآن، شناسایی دانش آموزان مستعد جهت حمایت مادی-معنوی از آن‌ها و برگزاری مسابقه‌ی «روستاتو بساز» از فعالیت‌های گروه فرهنگی بود.

وی ادامه داد: در مسابقه‌ی «روستاتو بساز» نوجوانان مشکلات روستا را بیان کرده و راه حل آن را پیشنهاد می‌دهند. به بهترین راه حل‌ها جایزه تعلق می‌گیرد.جدا از این مسابقه، جوایز ساده مانند دفترچه نقاشی، مداد رنگی، حباب ساز و ... در قالب امتیاز دهی بر اساس رفتار کودکان در اختیار ایشان قرار گرفت.

وی با اشاره به برنامه ویژه این گروه گفت: برنامه‌های ویژه:شناسایی جوانان دو روستای سوخسورحیمی و راستقان و برگزاری جلسات با هدف شکل‌گیری هسته‌های جهادی داخل روستا‌ها از دیگر اقدامات در این راستا است. در این جلسات جوانان دانشجو، طلبه و شاغل حضور داشتند. محتوای این جلسات مشکلات روستا، راهکار‌های رفع آن و پیشنهاد گروه بر شکل‌گیری و پشتیبانی از هسته‌های جهادی بود. کمک به برگزاری جشن عید غدیر در ۳روستای سوخسورحیمی، راستقان و آدینه قلی و شرکت اعضا در آنها، که برنامه‌ی روستای سوخسورحیمی وآدینه قلی تماما توسط گروه جهادی برگزار شد. این گونه حرکات باعث همدلی بیشتر مردم با گروه‌های جهادی و مشارکت بیشتر در فعالیت‌های جهادی می‌شود. جوایز مسابقه «روستاتو بساز» در این برنامه اهدا شد، بازدید علمی-فرهنگی از کارخانه‌ی آسفالت شارستان.مباحث مطرح شده در این بازدید، تجربیات کارآفرینی، راهکار‌های تحقق شعار "ما می‌توانیم" و مشورت درباره‌ی فعالیت‌های جهادی بود. در این برنامه سرهنگ ریحانی فرمانده سپاه رازوجرگلان نیز به همراه همراهان حضور داشتند.

وی در پایان یادآور شد:در بعدازظهر روز یازدهم گروه به همراه مهمانان به دیدار دو خانواده‌ی شهید روستای سوخسو رحیمی (شهید رحیمی و شهیدحسینی) رفتند و پس از آن مزار شهدای روستای سوخسورحیمی را زیارت کردند.درانتها اردوی جهادی تابستان ۹۷ با زیارت آقا امام رضا (علیه‌السلام) به پایان رسید.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار