به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، خالد الفالح، وزیر نفت عربستان در سایه تشدید اوضاع بینالمللی این کشور به دلیل قتل جمال خاشقچی، روزنامه نگار سعودی، گفت: دولت سعودی تمایلی به تکرار تحریم نفتی غرب که در سال ۱۹۷۳ اتفاق افتاد ندارد.
اخیراً چند نماینده و سناتور آمریکایی اعلام کردند که معتقدند محمد بن سلمان ولیعهد پادشاه عربستان به طور مستقیم دستور قتل جمال خاشقچی را صادر کرده است.
از سوی دیگر چندین سناتور و نماینده مجلس آمریکا پیشنهاد دادند که عربستان مورد تحریم قرار گیرد و سعودیها نیز گفتهاند هر گونه تحریم را با اقدامی جدیتر پاسخ خواهد داد.
الفالح ادامه داد: این اتفاق نیز به پایان خواهد رسید، اما عربستان همواره یک کشور مسئول بوده است و ما سالهاست که از سیاستهای نفتی خود به صورت مسئولانه به شکل یک ابزار اقتصادی استفاده کرده و آن را از سیاست خارجی خود جدا کردهایم.
وزیر نفت عربستان ادامه داد: نقش من به عنوان وزیر انرژی، اجرای نقش مسئولانه و سازنده دولت متبوع من و متعاقباً تثبیت بازار انرژی جهانی همراه با توسعه اقتصاد جهانی است.
وی اضافه کرد: اگر قیمت نفت در بازار جهانی افزایش یابد، رشد اقتصاد جهانی را کاهش داده و به رکود منجر خواهد شد. هفته گذشته مدیرعامل شبکه سعودی العربیه طی گزارشی هشدار داد اعمال تحریم علیه ریاض میتواند به فاجعه اقتصادی در جهان منجر شده و قیمت نفت را به ۲۰۰ دلار در هر بشکه افزایش دهد.
در سال ۱۹۷۳ و زمانی که عربستان کشورهایی نظیر کانادا، ژاپن، هلند، انگلیس و آمریکا را به دلیل حمایت از اسرائیل در جنگ اعراب تحریم کرد، یک بحران بزرگ نفتی شکل گرفت. در آن زمان قیمت نفت به شدت افزایش یافت و چند سال بعد نیز با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران مجددا بازار شاهد افزایش قیمت نفت بود.
الفالح میگوید: اگر قیمت نفت بیش از حد بالا رود، به کاهش رشد اقتصادی در جهان منجر شده و یک رکود جهانی به بار خواهد آورد. عربستان سعودی در سیاست خود ثابتقدم است و ما در حال همکاری برای تثبیت بازار جهانی و کمک به رشد اقتصاد جهانی هستیم. این سیاست سالهاست که از سوی ما اجرا میشود.
وزیر نفت عربستان با اشاره به تحریمهای نفتی علیه ایران گفت: هیچ تضمینی وجود ندارد که در پس این اتفاق قیمت نفت در بازار جهانی افزایش نیابد.
وی در پاسخ به اینکه آیا جهان میتواند از رسیدن قیمت نفت به ۱۰۰ دلار جلوگیری کند، گفت: من هیچ تضمینی نمیدهم؛ چراکه نمیتوانم پیشبینی کنم چه اتفاقی برای دیگر کشورهای تولیدکننده نفت خواهد افتاد.
الفالح تأکید کرد: ما تحریم نفتی علیه ایران را پیش رو داریم و هیچ کس نمیتواند حدس بزند چه اتفاقی برای صادرات نفت ایران خواهد افتاد، از طرفی امکان کاهش بالقوه تولید نفت کشورهایی نظیر لیبی، نیجریه، مکزیک و ونزوئلا نیز وجود دارد.
وزیر نفت عربستان گفت: اگر ۳ میلیون بشکه از عرضه نفت جهانی کاهش یابد، ما نمیتوانیم این کاهش را جبران کنیم؛ بنابراین به سمت استفاده از نفت انبارشده خود خواهیم رفت.
وی گفت: ما به زودی تولید نفت خود را از ۱۰.۷ میلیون بشکه کنونی به ۱۱ میلیون بشکه در روز افزایش خواهیم داد و ریاض ظرفیت رسیدن به ۱۲ میلیون بشکه تولید نفت در روز را دارد و امارات نیز میتواند ۲۰۰ هزار بشکه به تولید نفت خود بیفزاید.
این وزیر سعودی تأکید کرد: ما ظرفیت افزایش تولید محدودی داریم و هماکنون از بخش قابل توجهی از آن استفاده میکنیم، اما اگر دیگر کشورها در کنار تحریم ایران عرضه نفت خود را کاهش دهند ما مجبور خواهیم شد از تمام ظرفیت مازاد خود استفاده کنیم.