به گزارش گروه اجتماعي «شبکه خبر دانشجو»، فرهاد در اين بيانيه تصريح كرده است: طي اين مدت 48هزار نفر از پاکستان و بقيه از ايران به افغانستان بازگشته اند که تعداد بازگشت کنندگان نسبت به سال 2009 افزايش دارد.
وي اضافه کرده است: به هر مهاجر افغان که قصد بازگشت داوطلبانه را به افغانستان داشته باشد، به نسبت مسافت محل اسکان در داخل کشور بطور متوسط مبلغ يکصد دلار از سوي مراکز پنج گانه اين نهاد در کشور به مهاجران پرداخت مي شود.
سخنگوي دفتر کميسارياي عالي سازمان ملل متحد در امور پناهندگان(UNCHR) در افغانستان ادامه داده است: 70درصد افغان هايي که از پاکستان بازگشته اند، در ايالت خيبر پشتونخواه، 14درصد در بلوچستان و تعداد کمي در سند، پنجاب و اسلام آباد سکونت داشتند.
فرهاد خاطرنشان کرده است: امسال 35درصد مهاجران به ولايات ننگرهار، لغمان و کنر، 32 درصد به کابل، لوگر و پروان، 16درصد به قندوز، جوزجان، بلخ و بغلان و هفت درصد هم به هلمند و قندهار و بقيه به ديگر نقاط بازگشته اند.
وي علت عمده بازگشت افغان ها از پاکستان را افزايش هزينه هاي زندگي، محدوديت هاي شغلي و ناامني عنوان در اين کشور عنوان کرد.
اين مقام سازمان ملل تاکيد کرد: هنوز هم دو ميليون و 700هزار مهاجر افغان به صورت قانوني در پاکستان و ايران حضور دارند که از زمان اقامت اين افراد در خارج کشور بيش از دو دهه مي گذرد و بازگشت داوطلبانه و اسقرار مجدد پايدار مهاجران به عوامل سياسي، اقتصادي و اجتماعي در کشور بستگي دارد.
فرهاد يادآور شد: بر اساس توافقنامه سه جانبه که ميان اين دفتر، اسلام آباد و کابل امضا شد، بازگشت افغان ها از پاکستان تا سال 2012ميلادي داوطلبانه و تدريجي خواهد بود.
به گفته سخنگوي دفتر کميسارياي عالي سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در کابل طي 9سال گذشته افغانستان يک پنجم نفوس خود را از ميان افغان هاي مهاجر جذب کرد که تعداد زيادي از آنها هنوز هم با کمبود مسکن، کار، مدرسه، مراکز بهداشتي، مشکلات ناامني روبرو هستند.
طرح بازگشت داوطلبانه افغان ها يکي از بزرگترين برنامه هاي بازگشت مهاجران در سطح جهان است که از سال 2002ميلادي با همکاري سازمان ملل آغاز شده که طي اين مدت سه ميليون و 600هزار نفر از پاکستان و 865هزار نفر نيز از ايران داوطلبانه به افغانستان بازگشته اند.
شمار افغان هايي که به صورت قانوني در ايران زندگي مي کنند، 900هزار نفر است./انتهاي پيام/