کد خبر:۷۲۱۷۸۵
رئیس انستیتو تحقیقات صنایع غذایی:

۷۵ درصد نان‌ها با اسید فولیک و آهن غنی می‌شوند

رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور گفت: بیش از ۷۵ درصد نان‌ها به جز سنگک در ایران، با اسید فولیک و آهن غنی می‌شوند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور گفت: بیش از ۷۵ درصد نان‌ها به جز سنگک در ایران، با اسید فولیک و آهن غنی می‌شوند.

هدایت حسینی افزود: آرد نان‌ها از جمله لواش، بربری و تافتون از سال ۱۳۸۶ تاکنون با آهن و اسید فولیک غنی می‌شوند که در نتیجه آن، میزان کمبود آهن و اسید فولیک در افراد جامعه کاهش یافته است.
وی اظهار داشت: البته آردی که در نان سنگک استفاده می‌شود غنی شده نیست؛ در واقع حق انتخاب به مردم داده شده است، زیرا برخی افراد تمایل به مصرف نان غنی شده ندارند.
حسینی تصریح کرد: غنی‌سازی آرد با افزودن آهن به عنوان ماده معدنی و اسید فولیک به عنوان ویتامین از جمله اقدامات انجام شده برای تامین ریزمغذی‌های مورد نیاز مردم است؛ زیرا کمبود آهن از جمله شایعترین موارد کمبود ریزمغذی‌ها در تمام گروه‌های سنی است که سعی شده با افزودن آن به آرد، جبران شود.
وی در مورد نان‌های غنی شده با سبوس نیز گفت: میزان سبوس نان لواش و بربری به علت سفیدتر بودن آرد، بیشتر است و در سنگک سبوس کمتری مصرف می‌شود.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور تصریح کرد: سبوس در بهبود عملکرد دستگاه گوارش تاثیر بسزایی دارد و در واقع سبوس گندم حاوی مقادیر زیادی فیتات است که جذب املاح دو ظرفیتی مانند آهن، روی، کلسیم وعده غذایی را کاهش می‌دهد و برای جلوگیری از کمبود آهن، سبوس را به طور کامل جدا کرده و سپس در فرآیند غنی سازی آهن و سایر ریزمغذی‌های از دست رفته به آرد اضافه می‌شود.
بر اساس نتایج بررسی مصرف مواد غذایی در کشور، سرانه روزانه مصرف نان ۳۲۰ گرم است، این مقدار حدود ۳۴ درصد انرژی و ۴۰ درصد پروتئین مورد نیاز روزانه را تامین می‌کند. به همین دلیل، نان به عنوان یک حامل مناسب برای غنی سازی با ریزمغذی‌ها به ویژه آهن و اسیدفولیک درنظر گرفته شده است.
با تدوین برنامه ملی غنی سازی آرد، آرد‌های خبازی غنی شده با آهن و اسیدفولیک، حداقل ۳۰ درصد نیاز بدن به آهن و اسید فولیک را تامین می‌کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴ آبان ۱۳۹۷ - ۰۰:۰۸
بحثهای ضد و نقیض است که اهن افراد را کودن و تنبل و بیخاصیت ولی جثه را درشت و رنگ را تیره میکند و استفاده از اهن مازاد توطیه دشمنان خارجی است که از بیسوادی مسلمانان استفاده سو ی میکنند. بهتره که اضافه نکنید ولی به نانوایی دو نوع ارد ساده و غنی شده دهید که افراد به تشخیص خود و نه اجباری این نوع ارد و نان مصرف کنند و لازمه که توطیه شناس در هر ارگان باشد که مسایل را تحلیل کند.
1
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷ آبان ۱۳۹۷ - ۰۲:۰۷
این دروغ راسته شاید هم هفت شنبه چهلم برج این مهم انجام بشه
1
0
پربازدیدترین آخرین اخبار