کد خبر:۷۲۳۱۰۵
در سی‌امین نشست شنبه‌های انقلاب مطرح شد؛

حیدری: جوانان ایرانی رویکرد تازه‌ای در هنر و زبان انقلاب ایجاد کردند/ رجبی‌دوانی: مردمی‌ بودن ویژگی بارز انقلاب اسلامی است

سی امین نشست شنبه های انقلاب با موضوع «هنرهای تجسمی» و تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی با حضور کارشناسان این عرصه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ سی امین نشست شنبه های انقلاب با موضوع هنرهای تجسمی با حضور جمعی از کارشناسان و صاحب نظران قبل از ظهر امروز در فرهنگستان هنر برگزار شد.

محمد علی رجبی‌ دوانی استاد دانشگاه تهران در این نشست گفت. انقلاب اسلامی ایران یک انقلاب فرهنگی بود. مبتکران غربی انقلاب ما را به انقلاب خدا یاد می کنند انقلابی که در کفر مضاعف به وجود آمد. هنر یکی از مظاهر تمدنی انقلاب اسلامی است. هنر پس از انقلاب، تعریف جدیدی پیدا کرد اما این تعریف جدید یک بدعت نبود بلکه بازگشت به معنای اصیل خود بود لذا امام خمینی(ره) ‌فرمودند که هنرمند باید تهذیب نفس کند. پیش از انقلاب نهایتاً‌ هنر را یک امر مفهومی شخصی تلقی می‌کردند، نه یک امر عام که مورد تأیید عقل است. لذا هنر پس از انقلاب به نیک‌نفسی تغیر ماهیت داد و به جایگاه حقیقی خود بازگشت.

حیدری: جوانان ایرانی یک رویکرد تازه ای در هنر و زبان انقلاب ایجاد کردند/ رجبی دوانی:  مردمی بودن ویژگی بارز انقلاب اسلامی است

ویژگی بارز هنر انقلاب اسلامی «مردمی بودن» است

رجبی‌ دوانی اضافه کرد: حرکت فرهنگی و هنرهای تجسمی را در آینده هنری به سوی آرمان‌های انقلاب اسلامی می بینم، به همین خاطر طی راهکاری درست، حجم کارهای هنری اصیل کمتر اما عمق آن بیشتر شده است. بعد از انقلاب توجه به فطرت انسانی مورد توجه هنر انقلابی شده است، موضوعی که همواره مورد غفلت غرب است. اساس هنر یک امر فطری است و هنرمند حقیقی در مقام ابداع به فطرتش مراجعه می‌ کند.

استاد دانشگاه تهران عنوان داشت: مردمی بودن‌ یکی از ویژگی‌های هنر انقلاب است قبل از انقلاب هنرها دستوری بود. آموزش‌های هنری به هنر غربی و پست‌مدرن اختصاص داشت اما امروز هنرهای اصیل اسلامی ایرانی به وجود آمده است.

عضو هیأت علمی دانشکده هنر دانشگاه شاهد گفت: طی دیداری که با وزیر آموزش و پرورش کشور چین داشتم، وی اعلام کرد یکی از افتخارات من این است که در دوران مبارزات انقلاب اسلامی که جوانان ایرانی شعار الله اکبر سر می دادند، من سفیر چین در ایران بودم و این صحنه ها را مشاهده کردم.

مرتضی حیدری استاد دانشگاه در حوزه سبک‌ شناسی در انقلاب اسلامی در ادامه نشست گفت: انقلاب اسلامی سبب پیدایش نهادهای همسوی هنری مانند حوزه هنری شد زیرا لازم بود استقلال هنری صورت گیرد. یکی از معایبی که به هنر چهل سال اخیر وجود دارد این است که حمایت لازم صورت نگرفت و یافته‌های پژوهشگران صادق مانند دکتر محمدعلی رجبی‌دوانی انتشار نیافته است. حتی تصویب رشته هنر اسلامی سال‌ها به طول انجامید.

حیدری: جوانان ایرانی یک رویکرد تازه ای در هنر و زبان انقلاب ایجاد کردند/ رجبی دوانی:  مردمی بودن ویژگی بارز انقلاب اسلامی است

جوانان ایرانی یک رویکرد تازه ای در هنر و زبان انقلاب ایجاد کردند

این نقاش عنوان کرد: نقاش انقلاب اسلامی به شیء و اشیاء توجه ندارد، بلکه معنا را ورای آن جست‌ و جو می‌کند. فلذا مردمی بودن و توحیدی بودن هنر انقلاب است.

حیدری افزود: رشته هنرهای اسلامی که در اوایل انقلاب به همت آقایان آیت اللهی و رجبی تهیه و تدوین شده بود در آن زمان با کج سلیقه ای بعضی از مدیران تصویب نشد ولی در دولت نهم به همت رئیس جمهور وقت این رشته طی 6 روز تاسیس و آغاز به کار کرد.

این استاد دانشگاه اظهار داشت: متاسفانه عده ای از دوستان به صورت انفرادی کار می کنند که هیچ توفیقی ندارد بلکه اگر هنر به صورت گروهی شکل بگیرد و انجام شود بازخورد خوبی به دنبال خواهد داشت.

حیدری: جوانان ایرانی یک رویکرد تازه ای در هنر و زبان انقلاب ایجاد کردند/ رجبی دوانی:  مردمی بودن ویژگی بارز انقلاب اسلامی است

مراکز آموزش عالی هنر بعد از انقلاب از ۱۰ مرکز به ۳۷۹ مرکز رسید

در ادامه این نشست علی تن، هنرمند خوشنویس اظهار داشت: در طول 40 سال پیروزی انقلاب، مراکز علمی، آموزشی، فرهنگی و موزه‌های زیادی ساخته شد. افزایش مراکز آموزش عالی هنر بعد از انقلاب از ۱۰ مرکز به ۳۷۹ مرکز دانشگاهی رسید.

وی با اشاره به اینکه به علت کمبود استاد متخصص هنر، مدرسانی برای تدریس از خارج کشور دعوت به کار می‌شدند، اضافه کرد: بعد از انقلاب اسلامی با رشد ۳۰ برابری دانشجویان هنر، تمام استادان هنر ایرانی هستند.

معاون سابق مرکز هنرهای تجسمی ایران افزود: افزایش ۱۷ برابری تعداد نگارخانه های تجسمی کشور و رتبه نهم تعداد نگارخانه‌ها در دنیا از اثرات انقلاب است. افزایش بیش از ۱۰۰ برابری آموزشگاه‌های خوشنویسی و افزایش بیش از ۵۰ برابری اساتید خوشنویسی از دستاوردهای دیگر انقلاب است.

محمدکاظم حسنوند رئیس گروه نقاشی دانشگاه تربیت‌ معلم گفت: در حیطه آموزش، قبل از انقلاب جزء چند آموزشگاه خصوصی و چند دانشکده بیشتر وجود نداشت اما بعد از انقلاب معدل جذب دانشجوی هنر ۳۱ برابر شده است.

حسنوند افزود: ایجاد ده‌ها مرکز پژوهشی هنر، «نگارش بیش از ۱۸ هزار پایان نامه پژوهشی از سال ۱۳۷۰ تا ۱۳۹۶ و برگزاری ۱۰ دوره جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی و ۲۵ دوره جشنواره هنرهای تجسمی جوانان از دستاوردهای انقلاب بوده است. همچنین قبل از انقلاب رشته‌های محدودی در دانشگاه ها داشتیم اما پس از آن رشته‌های هنری چندین برابر شد.

هنرمندان نقش عمده ای در پیروزی جنگ دفاع مقدس داشتند

در ادامه حسین عصمتی هنرمند نگارگر گفت: هنرمندان در زمان جنگ از تخصص خودشان در پیشبرد اهداف دفاع مقدس بهره‌ بردند. با شروع جنگ تحمیلی هنرمندان ۴ رشته نقاشی، عکاسان، خوشنویسان و گرافیست‌ها در جنگ حضور یافتند و از هنر خودشان در این رابطه استفاده کردند.

وی افزود: ۳۰ باغ‌ موزه دفاع‌ مقدس در کشور یا ساخته شده یا در حال ساخت است تا مواریث جنگ تحمیلی را حفظ کند. سازمان بسیج هنرمندان هم در این حوزه فعال است و نمایشگاه‌های بسیاری برپا کرده است. سازمان رسانه ‌ای اوج و خانه طراحان انقلاب اسلامی از مراکز فعال دراین حوزه است.

وی خاطرنشان کرد:‌ هنرمندان در دوران جنگ در موضوع اطلاع رسانی نیز نقش داشتند. موضوعات را با بیانی شیوا مطرح کرده تا ماهیت و ارزش‌های دفاع مقدس را به مردم منتقل کنند. یکی از مراکز فعال، حوزه هنری بود هنرمندان در ایام دفاع مقدس مشغول خلق اثر بودند و فرصت چندانی برای نقد آثار نبود. پس از جنگ این فرصت برای انجام کار تحقیقی فراهم شد و تا پایان نامه‌های بسیاری نگاشته شد.

حیدری: جوانان ایرانی یک رویکرد تازه ای در هنر و زبان انقلاب ایجاد کردند/ رجبی دوانی:  مردمی بودن ویژگی بارز انقلاب اسلامی است

زنان هنرمند و متعهد در پیشرفت انقلاب نقش عمده‌ای داشته‌اند

عباسعلی فلاح دبیر کمیته تجسمی شنبه‌های انقلاب در ادامه نشست با اشاره به اینکه در دوران پهلوی ۵ دوره بینال داخلی برگزار شد که داوران اصلی این مسابقات خارجی‌ها بودند در حالی که بعد از انقلاب فقط در دوسالانه‌ها و جشنواره‌های بین‌المللی به علت الزام جشنواره‌ای از داوران خارجی نیز استفاده شده است گفت: طی دو دهه اخیر آثار کاریکاتوریست‌های جوان ایرانی موجب اعتبار جشنواره‌های بین المللی خارجی شده است. همچنین زنان هنرمند و متعهد در پیشرفت هنر انقلاب نقش عمده‌ای داشته‌اند. همچنین برگزاری هفته ‌های فرهنگی ایران به ارتقاء سطح مراودات و مناسبت‌های فرهنگی هنری دوجانبه بین‌المللی با کشورهای مسلمان و مستقل جهان کمک کرد.

فلاح اضافه کرد: سالانه گروه‌های متعدد هنری به کشورهای مختلف اعزام شدند که ۲۲۰ گروه هنری به استعداد ۹۲۳هنرمند طی سال‌های ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶ به ۶۰ کشور اعزام شده و سفیر فرهنگ ایران بوده‌ اند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار