آخرین اخبار:
کد خبر:۷۲۴۶۳۱
بازرگان در گفتگو با دانشجو:

پروانه بهداشت نانو به صورت موقت صادر می‌شود/ ابزار حمایتی پیچیده دلیل انصراف شرکت‌های سوختی از دریافت تسهیلات

مدیرعامل شرکت نانو بسپار آیتک گفت: متاسفانه پروانه بهداشت نانو در حال حاضر به صورت موقت صادر می‌شود و اخذ آن بسیار زمان بر بوده و باعث می‌شود تا در صادرات محصول اختلال ایجاد شود.

منتشر نشودایرج بازرگان، مدیرعامل شرکت نانو بَسپارآیتک در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو در خصوص حوزه فعالیت این شرکت بیان داشت: این شرکت فعالیت خود را از سال ۱۳۸۹ آغاز کرد و در سال ۹۳ دانش بنیان شد و در ۴ زمینه کاری استخراج نفت، سوخت، انواع کیسه زباله و نگهداری مواد غذایی و سموم آفت کش کشاورزی فعالیت می‌کند.

 

وی در خصوص بخش اول فعالیت این شرکت افزود: شرکت ما در حوزه اکتشافات و نفت، مواد آلی ویژه حفاری را تولید می‌کند که این مواد در داخل چاه‌های نفت مصرف می‌شود.

 

بازرگان ادامه داد: در بخش دوم از فعالیت‌های شرکت در حوزه سوخت فعالیت داریم، ما اکتان افزا و گوگردزدا‌های خاصی برای مقاصد نفتی تولید می‌کنیم.

 

وی با اشاره به لزوم نگهداری و ماندگاری مواد غذایی تصریح کرد: یکی از محصولاتی که در خط تولید این شرکت قرار دارد تولید کیسه‌ها و کالا‌های بهداشتی از جمله کیسه زباله‌هایی است که بو نمی‌گیرد، همچنین کیسه زیپ‌کیف‌هایی که باعث افزایش ماندگاری بیشتر مواد غذایی می‌شود را تولید می‌کنیم . به دلیل استفاده از پلیمر‌های سیلیکونی بکار رفته در این کیسه‌ها، باعث می‌شود که ورود و خروج اکسیژن و دی اکسید کربن کنترل و به حداقل سطح برسد. در نتیجه از فساد مواد غذایی داخل این کیسه‌ها جلوگیری کرده و مواد غذایی مدت زمان بیشتری تازگی خود را حفظ میکنند؛ و تا زمانی که سوراخ یا پاره نشوند این خاصیت خود را حفظ میکنند.

 

بازرگان گفت: همچنین در حوزه تولید سموم و حشره کش‌های خانگی برای دفع حشرات و تولید اسپرهای ضدغبار و ترکیبات اینچنینی که برای مصارف خانگی لازم است نیز فعالیت داریم.

 

وی تصریح کرد: در حوزه طراحی و تولید کیسه‌های کیسه های زیپلاک در جشنواره فناوری شیخ بهایی سال ۱۳۹۰ رتبه سوم را کسب کرده‌ایم. همچنین در حال حاضر ۲۰ دانشجو در حوزه فناوری نانو در این شرکت فعال هستند و حدود ۱۳ مقاله ISI در این حوزه ثبت کرده‌ایم.

 

بازرگان با اشاره به لزوم واردات برخی محصولات کشاورزی به کشور در بخش کشاورزی گفت: ما امولسی فایر‌های ویژه‌ای که قبلا از خارج وارد می‌شد را تولید می‌کنیم و در واقع به دنبال رفع وابستگی از جهت واردات این محصول هستیم. البته باید بگویم که ما نیاز به حمایت‌های بسیار داریم، زیرا کار بسیار سنگین است و به تنهایی انجام آن امکان پذیر نیست.

 

وی درخصوص تجاری سازی محصولات این شرکت اظهار کرد: شرکت ما حدود ۱۵ نماینده در کل کشور دارد و محصولات ما به فروش می‌رود و در حال حاضر مشغول عقد قرارداد با چند فروشگاه بزرگ هستیم، همینطور در صادرات هم با اُکتان‌افزا چند محصول به کشور عراق صادر کرده‌ایم.

 

بازرگان درخصوص مشکلات موجود بر سر راه این شرکت‌ها گفت: کار اخذ مجوز بسیار سخت است، زیرا باید با ستاد‌های مختلف ارتباط برقرار شود؛ در حال حاضر قوانین بسیار دست و پاگیر هستند و اذیت می‌کنند، همچنین استاندارد‌های لازم برای این موضوع وجود ندارد، زیرا نانوعلم جدیدی است و حتی بسیاری از مراکز نمی‌دانند که ما چه کاری انجام می‌دهیم از طرفی به دلیل نبود اسناد و قوانین مرجع در حوزه فناوری امکان تطبیق پروژه‌ها با آن وجود ندارد.

 

وی با شاره به حمایت‌های مالی از شرکت‌های دانش بنیان تصریح کرد: همواره اعلام می‌شود که از شرکت‌های دانش بنیان حمایت مالی صورت می‌گیرد، ولی در واقعیت چنین چیزی نیست به طوری که اگر از این شرکت‌ها حمایت شود در آمد ماهیانه این شرکت‌ها رقمی بالغ بر ۳۰ تا ۴۰ میلیارد تومان از فروش و سود خواهد شد و نبود چنین حمایت‌های مالی برای اقتصاد کشور حیف است.

 

بازرگان تاکید کرد: در حال حاضر شرکت ما در بخش نفت و صادرات آن به دنیا حرف‌های بسیاری برای گفتن دارد که متاسفانه در سایه بی توجهی و عدم حمایت مناسب هنوز این امر به خوبی محقق نشده است.

 

وی با اشاره به مشکلات موجود در صدور مجوزها و حمایت از شرکت‌ها گفت: متاسفانه در بخش سوخت و صادرات آن، به قدری ابزار حمایتی پیچیده است که بسیاری از شرکت‌ها در میانه راه از دریافت حمایت انصراف می‌دهند تا جایی که فرد ترجیح می‌دهد کار را خودش انجام دهد، در واقع بسیاری از مدیران این شرکت‌ها اظار می‌کنند که  دیرتر ولی ایمن‌تر به نتیجه می‌رسیم.

 

بازرگان ادامه داد: ستاد فناوری نانو حمایت‌های لازم را انجام می‌دهد؛ اما با این وجود بحث مجوزگیری بسیار کند است در واقع ما ظرفیت‌های زیادی برای صادرات داریم و نیازمند این مجوز‌ها هستیم و اگر به موقع به دست ما نرسد و از طرفی شرکت خریدار درخواست مجوزهایی مثل CO و یا استاندارد و پرونده بهداشت داشته باشد، چیزی برای ارایه نداریم.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر متاسفانه پروانه بهداشت نانو به صورت موقت صادر می‌شود و اخذ آن بسیار زمان بر بوده و باعث می‌شود تا در صادرات محصول اختلال ایجاد شده و کشور در بحث صادرات این محصولات عقب بماند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار