دانشجویان و اساتید دانشگاه ارومیه به عدم برنامه ویژه برای جامعه دانشگاهی، در سفر هیئت دولت به استان آذربایجان غربی انتقاد کردند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از ارومیه، با توجه به عدم موفقیت دولت تدبیر و امید در حوزههای اقتصادی، اشتغال جوانان و البته دست نیافتن به اهداف ترسیم شده در حوزه سیاست خارجی بخصوص سیاست خارجی تقریبا تمامی دولتمردان از جمله شخص رئیس جمهور و کابینه و استانداران از قرار گرفتن در جمع دانشجویان انقلابی و دانشجویانی که نسبت به عملکرد دولت انتقاد داشته اند ابا دارند.
با توجه به اینکه روز دوشنبه ۲۸ آبان ماه حسن روحانی چندمین بار برای افتتاح طرحهای عمرانی به استان آذربایجان غربی میآید اهمیت مطالبه اساتید و دانشجویان دانشگاه ارومیه بیشتر می شود.
مهمترین مطالبه اصلی دانشجویان و اساتید دانشگاه ارومیه از استاندار و وزیر علوم این است که چرا استانداران فعلی یا قبلی آذربایجانغربی حتی یک جلسه با جامعه دانشگاهی برگزار نکرده است و یا اگر برگزار شده چرا گزینشی بوده است؛ اما با یک نگاه کلی به تاریخچه حضور استانداران و اعضای هیات دولت در دانشگاه ارومیه، هیچ جلسه تخصصی و علمی با اساتید و نخبگان در طول این ۶ سال مشاهده نمیشود.
در این رابطه و در آستانه سفر رئیس جمهور حسن روحانی به ارومیه به سراغ اساتید و مسئولان تشکلهای دانشجویی دانشگاههای ارومیه رفتیم.
جایگاه دانشگاه ارومیه با توجه به پتانسیلها و تاریخ گذشته آن اصلا مناسب نیست
رحیم نادرعلیآ، عضو هیئت علمی و مدیر گروه فیزیک دانشگاه ارومیه با اشاره به نبودن هیچ جلسه علمی و تخصصی بین استانداران و مدیران دولتی با اعضای هیئتهای علمی دانشگاه ارومیه گفت: بنده از دانشگاههای دیگر اطلاع ندارم، اما اساتید دانشگاه ارومیه به عنوان دانشگاه مادر استان متاسفانه از نعمت نشست صمیمی و مشورتی و حتی صنفی با استاندار جدید یا وزیر علومسالها محروم هستند و همین مساله برای خود بنده هم جای سوال است و هم جای تعجب.
رحیم نادرعلی تصریح کرد: مطمئن هستم که اعضای هیئت علمی از هر مقام بلند پایه اجرایی در دانشگاه استقبال میکنند، چون از شش یا هفت سال گذشته اساتید دانشگاه ارومیه میزبان استاندار و یا وزیر علوم و یا حتی معاون وزیر هم نبوده است.
عضو هیئت علمی و مدیر گروه فیزیک دانشگاه ارومیه با اشاره به برگزاری جلسات گزینشی تاکید داشت: فقط چهرههای سیاسی استانی و کشوری و عمدتا چهرههای فاقد مسئولینهای اجرایی گاه گاه به مناسبتهایی با دعوت تشکلهای سیاسی در دانشگاه حضور پیدا میکنند.
وی با اشاره به دلیل عدم حضور مدیران دولتی در دانشگاه ارومیه اظهار داشت: اینکه چرا استانداران تمایلی به استفاده از نظرات مشورتی اعضای هیئت علمی ندارند، بنده دقیقا دلیلش را درک نمیکنم، البته اگر چنین اتفاقی بیافتد بسیار مفید خواهد بود.
نادرعلی افزود: از طرفی اعضای هیئت علمی با مسائل جاری استان و کشور انس پیدا میکنند و وقتی در داخل مسائل قابل لمس باشند برای حل مشکلات و مسائل منطقهای نیز احساس مسئولیت میکنند و خود را در حل آن سهیم و برای حل آن تلاش میکنند و از طرف دیگر مسئولان نیز با مشورت گرفتن تصمیمهای موثرتر با پشتوانه علمی و تحقیقی خواهند گرفت.
عضو هیئت علمی و مدیر گروه فیزیک دانشگاه ارومیه در ادامه گفت: البته مسلما شروع کار آسان نخواهد بود، اعضای هیئت علمی معمولا به مسائل و مشکلات دید نقادانه خواهند داشت؛ چرا که تاکنون از خارج گود به مسائل مینگریستند، اما وقتی احساس بکنند باید در رفع مشکلات باید سهیم باشند دید نقادانه تبدیل به دید الزام حل مسایلمیشود، البته شاید همین دید نقادانه باعث میشود مسئولین بلند پایه رغبتی برای شروع این جلسات ندارند.
رحیم نادرعلی با اشاره به تنها عیب مسئولین استانی گفت: مدیریت کلان استانی متاسفانه درگیر مسائل سیاسی منطقه (داخلی و خارجی) بوده و بیشتر وقت مسئولان را افراد تند رو جناحی پر میکنند.
عضوهیئت علمی دانشگاه ارومیه با بیان اینکه مشکلات ساختاری در دانشگاه بیشتر است، افزود: دانشگاه ارومیه دچار مشکلات عمدهای است و جایگاه این دانشگاه با توجه به پتانسیلها و تاریخ گذشته آن اصلا مناسب نیست. این مشکلات بتدریج ایجاد و رشد کرده اند و متاسفانه بازهم رو به رشد هستند.
وی ادامه داد:محدود کردن حلقه مدیریتی با نگاه سیاسی، توجه کمتر به نظر اکثریت کارکنان و یا شاید عدم اطلاع از این نظرات بدلیل ارتباط کمتر و عدم نشست منظم پایان هر ترم و کسب نظر جمعی از جمله عوامل موثر در این مشکلات میباشد.
رحیم نادرعلی با اشاره به غیرفعال بودن شورای صنفی کارکنان گفت: این مشکلات باعث شده که شورای صنفی کارکنان غیر فعال شود و شورای صنفی اساتید نیز تاکنون تشکیل نشود.
فضای نفاق آلود دانشگاه ارومیه عامل اصلی قطع رابطه دانشگاه با استانداران
هادی گودرزی، عضو هیئت علمی دانشگاه ارومیه در مصاحبه با ما، با بیان اینکه فضای نفاق آلود دانشگاه ارومیه عامل اصلی قطع رابطه دانشگاه با استانداران شده است، گفت: متاسفانه همه کادر علمی دانشگاه ارومیه امروز بر این واقعیت تلخ اذعان دارند که مدیریت غیر علمی، سیاست زده، بی هویت، ضعیف و همراه با استبداد رای سایه دانشگاه در استان را به حداقل ممکن رسانیده است؛ بطوری که جو متشنج و نفاق آلود دانشگاه امکان ارتباط با مدیران استان و شخص استاندار را از بین برده است.
گودرزی با اشاره به امتناع کردن مسئولان دانشگاه ارومیه از ارتباط با استانداران می گوید: علی رغم اینکه شنیده میشود که استاندار فعلی فردی علاقمند به توسعه علمی و فساد ستیز است، ولی مسولین دانشگاه از برگزاری نشستهای علمی جدی و شفاف امتناع می کنند و جسارت دعوت از استاندار و حتی وزیر علوم به دانشگاه ارومیه را ندارند.
عضو هیئت علمی دانشگاه ارومیه می افزاید: شما مطمئن باشید که این واقعیت تلخ، دانشگاه ارومیه را به حاشیه رانده است و مسئولین ارشد استان و وزارت علوم ارزشی برای دانشگاه ارومیه در معادلات توسعه علمی قایل نیستند.
وی با ابیان اینکه نامههای زیادی برای وزیر علوم ارسال کرده ایم، اظهار داشت: وزیر علوم، بعد از گذشت بیش از شش سال بهمراه ارسال چندین نامه کتبی راه گذشتگان ادامه دادند و هیچ نشست تخصصی با جامعه دانشگاهی برگزار نکردند.
گودرزی تصریح کرد: بها ندادن به دانشگاه و نگاه سیاسی به جامعه نخبگانی باعث دلسردی عمیقی در بین اساتید و دانشجویان میشود و مدیریت دانشگاه بیش از پیش مورد هجمه انتقادات بحق قرار میگیرد و متاسفانه با این کارها منتقدین هم از طیف اصلاح طلب و هم اصول گرا، مورد تهمت قرار میگیرند.
برگزاری جلسات استانداری با تشکل های دانشجویی گزینشی است
میلاد یوسف نژاد، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی ارومیه با اشاره به عدم ارتباط استانداران قبلی استان آذربایجان غربی با فعالین و تشکلهای ارزشی دانشجویی می گوید: در دوران مدیریت استاندار قبل وضعیت خانه جوان ارومیه چطور بود، آیا به غیر از این بود که آن مکان تبدیل به باشگاه سیاسی شده بود یا جلساتی که در دوران استاندار پیشین با تشکلهای دانشجویی برگزارشد گزینشی بوده و از طیفهای نزدیک به استانداری به این جلسات دعوت می شدند.
یوسف نژاد با اشاره به برگزار شدن یا نشدن جلسهای میان استاندار و نهادهای ارزشی دانشجویی تصریح کرد: یادمان است که در ۵ سال پیش میگفتند که استاندار قبلی با تدبیر و امید آمد، اما این تدبیر و امید در فضای دانشگاه تزریق نشد، آیا امروز در بین دانشجویان دانشگاههای استان امید هست؟
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی ارومیه با اشاره به برگزاری جلسات بین مسئولین استان بخصوص استاندار و ارتباط نداشتن با تشکلهای ارزشی در حل معضلات اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی استان خاطرنشان کرد: مسلماً قشر دانشجو به عنوان قشر فرهیخته میتواند در حل بسیاری از مشکلات دانشگاهی موثر باشد، نه تنها باعث کمک به استان میشود بلکه باعث پرورش و رشد خود تشکلهای دانشجویی و افزایش روحیه مطالبه گری، عدالت خواهی و تعامل با مسئولین می شود.
در این میان دانشجویان دانشگاههای ارومیه در فضای مجازی با انتشار مطالبی به بها ندادن کابینه دولت به دانشگاه مادر آذربایجان غربی واکنش نشان دادند.
میثم شهریاری در توئیت خود نوشت: طبق اخبار شنیده شده، رئیس جمهور در سفر خود به ارومیه قصد ندارد به دانشگاه بروند و پای حرف و انتقاد دانشجویان بنشینند.....
اما این پایان داستان اعتراض جامعه نخبگانی استان به نگاه سیاسی هیات دولت و استانداران به دانشگاه نبود و درست یک روز مانده به سفر رئیس جمهور برای ارومیه، حمید صداقت پیشه، رئیس ستاد روحانی در آذربایجان غربی طی بیانیهای نقدی تند را علیه فعالیتها و وعدههای پوچ روحانی منتشر کرد که در بخشی از آن آمده است:
آقای روحانی؛ در سخنرانی پرشور و مهم خود وعدهها و قولهای متعددی به مردم منطقه و قومیتهای مختلف این استان داده شد که اهم آنها بدین قرار میباشد: وعده احیای دریاچهی اورمیه به عنوان مهمترین تعهدتان، حفظ حقوق شهروندی آحاد ملت ایران، پاسداری از فرهنگ قومی و زبان مادری، رونق اقتصادی سیاسی و اجتماعی، شایسته سالاری، بومی گرایی، گسترش صنعت، مدرنیزاسیون کشاورزی و گسترش صنایع فراوری معادن و ….
افسوس و صد افسوس که بسیاری از این وعدهها از جانب مسئولین تحت امرتان مورد توجه جدی قرار نگرفت و امروز شاهد عدم تحقق آنها هستیم. بالارفتن کمرشکن نرخ تورم، محدودیت و رکود بیش از حد مبادلات تجاری مرزی، افزایش ده برابری عوارض خروج از کشور (بدون توجه به وضع پیلهوران و ساکنان نواحی مرزی که عملا مبادلات مرزی را یکطرفه کرده و باعث رونق بازار مرزنشینان کشورهای همسایه شده و درآمد مرزنشینان محروم این مرز و بوم را به صفر رسانده است)، افزایش شدید نرخ ارز و وضعیت نابسامان آن، وضعیت اشتغال و معیشت مردم (به ویژه طبقات مستضعف جامعه و ساکنان محروم دور از مرکز کشور)، وضعیت نامناسب اشتغال جوانان و تبعات نگرانکنندهی بیکاری (به ویژه بیکاری جوانان) و … همه و همه در کنار بحرانهای اقلیمی و و ضعیت نامناسب دریاچهی اورمیه (که عضوی از خانوادهی اهالی این خطه میباشد) و نیز عدم تحقق وعدههای فرهنگی نشان از عدم تعهد و باور بسیاری از اعضای تیمهای عملیاتی شما در ردههای بالای مدیریتی به وعدههای شورآفرینتان است.
از این رو و به عنوان شهروندی از اهالی ایران و به عنوان یکی از ساکنان استان آذربایجان غربی، فرصت سفر شما را مغتنم دانسته و با یادآوری وعدههای فوق، آرزومندم که در این زمان باقیمانده از دوره دوم، شما و استاندار محترم استان، با انتخاب شایستهترینها و متخصصین و متبحرین امور، شبانه روز در پی تحقق آن شعارها بکوشید تا با تحقق بیشترین مقدار از وعدهها، باری از دوش مردم برداشته شود.