آخرین اخبار:
کد خبر:۷۲۵۸۵۲
امروز؛

جشنواره جهادگران علم و فناوری به میزبانی دانشگاه رازی برگزار شد

جشنواره جهادگران علم و فناوری با حضور دانشجویان، اساتید و نخبگان، پژوهشگران و فناوران بسیجی در دانشکده علوم دانشگاه رازی کرمانشاه برگزار شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ جشنواره جهادگران علم و فناوری امروز چهارشنبه ۳۰ آبان ماه به همت معاونت علمی و فناوری سپاه حضرت نبی اکرم (ص) استان کرمانشاه و با حضور دانشجویان، اساتید، نخبگان، پژوهشگران و فناوران بسیجی به میزبانی دانشکده علوم دانشگاه رازی برگزار شد.

در این همایش، سرتیپ پاسدار سید محمودرضا شمس دولت‌آبادی عضو هیأت علمی دانشگاه عالی دفاع ملّی و عضو دفتر مقام معظم رهبری اظهار داشت: جایگاه علمی استان کرمانشاه در رتبه‌های بسیار بالا در سطح کشور قرار دارد که مایه خرسندی است.

وی در ادامه بیان کرد: قریب به ۴۰ سال است که انقلاب اسلامی ایران موجب تحولات شگرف در جهان و تغییر در پارادایم‌های قدرت و علمی در جهان شده و طلیعه این تغییر و تحول نمایان است و انقلاب اسلامی اهداف عمیقی را در راستای کمال خود دارد.

علم مهم‌ترین ابزار پیشرفت و اقتدار ملّی است
سرتیپ پاسدار شمس دولت‌آبادی با اشاره به اهداف و انگیزه‌های انقلاب اسلامی گفت: از دیدگاه حضرت امام خمینی (ره) هدف، مبارزه علمی و عملی بزرگ به عنوان یکی از بستر‌های بسیار مهم برای رسیدن به اهداف عالی انقلاب است و در فرمایش مقام معظم رهبری هدف پایه‌ریزی تمدن الهی و اسلامی است.

عضو هیأت علمی دانشگاه عالی دفاع ملّی بیان کرد: به فرموده امام علی (ع) «علم قدرت است هرکس بدان دست یابد قدرتمند شده و دست برتر دارد و هرکس بدان دست پیدا نکند قدرت بر او اعمال خواهد شد».

سرتیپ پاسدار شمس دولت‌آبادی در ادامه با اشاره به تفاوت "سواد" و "علم"، سواد را پایه و مقدمه معرفت دانست و گفت: علم این است که به یک حقیقت و یک قانون که در متن هستی واقعیت دارد آگاه گردد و عالم در مسیر کمال جامعه مسئولیت مستقیم دارد.

وی علم نافع را علمی ثروت‌آفرین دانست و گفت: مفید بودن علم نافع برای جوامع انسانی به اثبات رسیده و علمی است که ظرفیت‌های ما را شکوفا می‌کند و هم باید نیاز امروز را تأمین کند و هم نیاز آینده را و ما را به اهدافمان نزدیک کند.

عضو هیأت علمی دانشگاه عالی دفاع ملّی به توضیح علم ثروت‌آفرین پرداخت و گفت: آنگاه که دانش، ثروت تولید کند آن وقت است که ثروت به پیشرفت دانش کمک خواهد کرد و یک هم‌افزایی پی در پی دارند.

وی علم درون‌زا را سبب اقتدار دانست و افزود: علم مهم‌ترین ابزار پیشرفت و اقتدار ملی است، ما امروز در بخش‌های مهمی از علوم مانند داروسازی، بایوتکنولوژی، نانوتکنولوژی، در هشت هایتکت در صنایع هسته‌ای و ۱۴ هایتکت در صنایع دفاعی و نظامی، در دنیا مطرح می‌شویم.

تأکید مقام معظم رهبری بر تعامل با مراکز علمی موفق جهان
همچنین دکتر سجاد دادفر رئیس حراست دانشگاه رازی در این همایش با تبریک آغاز هفته وحدت و آغاز هفته بسیج اظهار داشت: بسیج از واژگان مقدسی است که هم در مراحل آغازین قیام و هم در تمام دوران استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران مورد تأکید و تأیید بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی بوده است و از قداست و افتخار این واژه همین بس که امام راحل (ره) فرمود: «بسیج لشکر مخلص خداست».

دادفر در ادامه بیان کرد: در کلام مقام معظم رهبری به جایگاه بسیج به کرّات اشاره شده و معظم له بسیج را جوشیده از سرچشمه حکمت الهی می‌دانند؛ لشکری بی‌ادعا و آماده جانفشانی در همه عرصه‌های جامعه.

وی با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب بر لزوم توسعه علم و فناوری در کشور، بخش عمده‌ای از موفقیت‌های کشور را مرهون رهبری عالمانه و حکیمانه معظم له دانست و گفت: تحلیل فرمایشات مقام معظم رهبری در ارتباط با حاکمیت گفتمان علمی در کشور بیانگر این است که فرمایشات معظم له مبتنی بر چند پیشفرض اساسی است که توجه به این پیشفرض‌ها برای جامعه امروز ما به ویژه جامعه علمی و دانشگاهی و بسیجیان پژوهشگر لازم و شایسته است.

دادفر پیشفرض اول در تحلیل فرمایشات مقام معظم رهبری را ضرورت پیشرفت علمی و توسعه علم و فناوری در کشور عنوان کرد و افزود: اگر جمهوری اسلامی بخواهد به یک قدرت منطقه‌ای و جهانی تبدیل شود یکی از الزامات این مهم، کسب اقتدار علمی است.

عضو هیأت علمی گروه تاریخ دانشگاه رازی با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب بر ضرورت ایجاد یک نهضت علمی در کشور، حرکت در این مسیر را کلید حل بسیاری از مشکلات جامعه عنوان کرد و گفت: لازمه اقتدار کشور در گِرو اقتدار علمی است.

دادفر در ادامه تعامل و ارتباط با دانشگاه‌ها و مراکز علمی موفق جهان در راستای حاکمیت گفتمان علمی را پیشفرض دوم در تحلیل فرمایشات معظم له دانست و بیان کرد: باید مراقب باشیم که این ارتباط علمی منجر به وابستگی صرف و تقلید محض نشود.

وی تکیه بر توان داخلی و جوشش درونی برای حرکت در مسیر تولید علم با استفاده از منابع فکری و ذخایر میراث فرهنگی را پیشفرض سوم دانست و تأکید کرد: مؤلفه‌های رسیدن به این هدف از دیدگاه رهبر معظم انقلاب شامل خودباوری، امید به موفقیت، پرهیز از تنبلی و تأکید بر جهاد علمی است و معظم له جهاد علمی را شرط رسیدن به حیات طیبه می‌دانند.

در پایان این جشنواره تعدادی از نخبگان اقشار مختلف بسیج مورد تقدیر قرار گرفتند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار