كرسيهاي نظريهپردازي به منظور پر كردن خلاء فكري موجود در علوم انساني برگزار ميشود
به گزارش خبرنگار «شبكه خبر دانشجو» از رشت، رضا سيمبر عصر ديروز در نخستين كرسي نظريه پردازي با موضوع نابسندگي تحليل گفتماني غرب درباره اسلام گرايي در تالار حكمت دانشگاه گيلان اظهار داشت: تلاش ما اين است تا با برپايي هر چه بيشتر كرسي هاي نظريه پردازي گفتمان هاي ايراني اسلامي در رشته هاي علوم انساني را افزايش دهيم.
وي با اشاره به ديدگاه فكري جهان غرب در رابطه با اسلام گرايي بيان داشت: نقطه عطف ديدگاه هاي اسلام گرايي غرب، پس از حادثه 11 سپتامبر و حمله به برج هاي دوقلو بود.
دانشيار گروه علوم سياسي و روابط بين الملل دانشگاه گيلان با اشاره به دوران جنگ سرد جديد از طرف غرب خاطرنشان كرد: پس از حادثه 11 سپتامبر، غرب اعلام كرد كه ما با تمدن و جهاني به نام اسلام مواجه هستيم و راهي جز مقابله با آن نداريم و اين تهاجم دوران جنگ سرد است.
سيمبر افزود: اين گفتمان غرب از طرف وزارت خارجه آمريكا به عنوان سرلوحه سياستگذاري ها قرار گرفت و آمريكا از آن براي اقدامات مداخله جويانه خود در افغانستان و بسياري از نقاط دنيا استفاده كرد.
وي با اشاره به ويژگي محورهاي فكري غرب در مورد اسلام گرايي افزود: پايههاي تطبيقي غربيها از سوابق بنيادگرايي در دنياي غرب و پايههاي سياسي براي توجيه عملكرد سياستگذاران غرب در موضوع سياست خارجي دو محور فكري گفتمان هاي غرب در مورد اسلام گرايي است.
عضو هيئت علمي دانشگاه گيلان با انتقاد از محورهاي فكري غرب در رابطه با اسلام گرايي گفت: اين گفتمان هاي مطرح شده از طرف غرب در واقع گفتمان هاي اصلي اسلام گرايي نبوده و ديدگاهي جزيره اي است.
سيمبر در پايان اظهار داشت: توجيه آمريكا براي اقدامات مداخله جويانه در كشورهاي ديگر سياست بازي بوده و گفتمان فكري داراي مستندات خاص نيست./انتهاي پيام/