استفاده از تکنولوژی در دنیای امروز علاوه بر ایجاد آسایش به آرامش فکری ما کمک میکند خصوصا اگر در مورد خاموش یا روشن بودن لوازم برقی منزل یا محیط کارمان دچار وسواس فکری باشیم.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ حمیده آقاجانی- بارها برای ما پیش آمده که صبح زود با عجله از خانه خارج شدهایم و یا به قصد سفر از شهر بیرون رفتهایم و در میان همه دغدغههایمان به این موضوع شک کردهایم که تلویزیون و چراغها را خاموش کردهایم یا نه؟ قطعا اگر در راه مسافرت باشیم و یا برای رسیدن به محل کار دیرمان شده باشد منطقی نیست تا بخواهیم همان مسیر را باز گردیم و سعی میکنیم خودمان را به بی خیالی بزنیم، اما همین مسئله ساده میتواند علاوه بر صرف هزینه موجب خرابی محصولات برقی ما شود.
از طرفی ممکن است شما ریموت پارکینگ منزلتان را همراه نداشته باشید و یا فرزندتان همراه داشتن کلید را فراموش کرده باشد و درصورتی که شما در نزدیکی منزل نباشید ممکن است ساعتها فرزندتان پشت در بماند. در این صورت تکنولوژی به کمک شما میآید و راهکارهای جذابی در اختیارتان قرار میدهد.
حتما این اتفاق برای دانشمندان و مهندسین هم رخ داده که به فکر طراحی و ساخت محصولات الکترونیکی با قابلیت کنترل از راه دور افتادهاند. اینکه با استفاده از ابزارهای موجود در دنیای تکنولوژی لوازم برقی منازل همچون یخچال، کولر گازی، ماشین لباسشویی، لامپها یا هر وسیله برقی قابل کنترل دیگری را در ید اختیار خود داشته باشند و موجب آرامش فکری مشترکین خود شوند.
البته این خدمات تنها شامل مصارف خانگی نیست و ممکن است بخشهای تجاری و صنعتی نیز در خصوص کنترل محیط کار خود و یا زمان استفاده از امکانات و دستگاههای موجود ناچار باشند وقت صرف کرده در محل حضور یابند، اما تصور اینکه میتوان از راه دور هم این تجهیزات را کنترل کرد حس خوبی را به فرد القا میکند.
در بسیاری از موارد علم روز دنیا در حوزه صنایع از ایران پیشی گرفته و با شتاب بیشتری پیش میرود، اما به این معنی نیست که جوانان ایرانی پا پس کشیده و هیچ اقدامی نکردهاند. با وجود همه تحریمها و مشکلات موجود جوانان ایرانی با عزم و اراده توانستهاند خود را به علوم رسانده و نتایج مشابه و یا بهتری کسب کنند.
ایده استارت آپی که زندگی ما را کنترل میکند
یکی از این تیمها، تیم استارت آپی ارتباطات سبز شریف (SGC) است که توانسته با ایده گرفتن از اختراعات خارجی دستگاه مشابهی بسازد و تمام لوازم برقی موجود در منزلتان از راه دور در دستانتان باشد.
سیدمحمد عظیمی سرپرست تیم ارتباطات سبز شریف (SGC) مهندس سیستمهای مخابراتی و دانشجوی دکتری مخابرات سیستم در دانشگاه شریف است. با وی درخصوص این ایده که میتوان لوازم برقی منزل را از راه دور کنترل کرد به گفتگو نشستیم.
عظیمی درخصوص آغاز فعالیت خود به خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو گفت: من و دو نفر از هم رشتهایهایم از حدود ۴ ماه پیش این ایده استارتآپی را در دانشگاه شریف ثبت و فعالیت خود را آغاز کردیم.
وی ادامه داد: ایده اصلی تیم ما درحوزه اینترنت اشیا و هوشمندسازی خانه هاست. در واقع هدف ما مدیریت و کنترل وسایل برقی و سنسورهای داخل خانه با یک هزینه بسیار پایینتر نسبت به رقبای حاضر در بازار است.
عظیمی افزود: یکی از مزیتهای این سیستم نسبت به سایر محصولات مشابه این است که هیچ تغییر فیزیکی در داخل ساختمان ایجاد نمیشود و نصب آن بسیار ساده بوده و توسط خود کاربر انجام میشود، و این در حالی است که بسیاری از محصولات مشابه نیاز به سیم کشی دارد که ممکن است ظاهر بعضی از قسمتهای نزل را دستخوش تغییر کند.
لوازم برقی را از دور کنترل کنید این دانشجوی دکتری مخابرات سیستم تصریح کرد: در حال حاضر در فاز اول بر روی کنترل روشنایی لامپها تمرکز کردهایم، اما به دنبال این هستیم تا وارد فاز بعدی یعنی نصب این نرمافزار بر روی سایر لوازم برقی مثل یخچال و تلویزیون و همچنین درب منازل شویم.
عظیمی با اشاره به اینکه به دنبال هوشمندسازی ۱۰ وسیله برقی منازل هستیم، گفت: این سیستم یک کنترل مرکزی دارد که در محلی از خانه نصب میشود و از آن بخش مدیریت انجام میشود و از طرفی یک نرم افزار موبایلی طراحی کردیم تا از طریق تلفن همراه از منزل و خارج از محیط منزل لوازم برقی را مدیریت کنیم.
تکنولوژی کاملا بومی، بی نیازی از واردات را به دنبال دارد وی در خصوص نحوه ساخت و طراحی این سیستم تصریح کرد: صفر تا صد ساخت سخت افزار و نرم افزار قطعات هوشمند این کار به صورت بومی و با ایدههای کاملا جدید توسط ما انجام شده و به این شکل نمونه خارجی ندارد.
عظیمی با اشاره به وجود نمونههای مشابه در بازار افزود: در این حوزه محصولات مشابهی وجود دارد و به کشور وارد میشوند اما این تکنولوژی را ندارند و با تکنولوژیهای دیگری کار میکنند که معایب خود را دارد.
وی ادامه داد: واردات محصولات چند ایراد عمده دارد از جمله اینکه واردات یک مقوله پیچیده است خصوصا با نوسانات قیمت ارز و کاهش ارزش پول ما نسبت به دلار، واردات باعث خروج ارز از کشور میشود.
این دانشجوی دکتری مخابرات سیستم گفت: بزرگترین چالش ما بحث سرمایه است تا بتوانیم خط تولید خود را راه اندازی کنیم و خودمان را به بازار معرفی کنیم.
عظیمی یادآور شد: دانشگاه صنعتی شریف محلی را برای ما در نظر گرفته و تعدادی منتورینگ در کنار ما حضور دارند و دورههای مشاورهای اختیار میدهند تا بتوانیم کار را پیش ببریم.
وی در پایان خاطرنشان کرد:گاهی به دلیل تحریمها و یا کمبود قطعات محصولات خارجی مقرون به صرفه نباشد اما استفاده از محصولات داخلی با استفاده از دانش و فناوری بومی این وابستگی را رفع میکند.