
رفع مشکل کاغذبازی، مسئله اشتغال را حل میکند/ در هر سن و رشتهای باید تلاش کرد
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حمیده آقاجانی- پیشرفت علم و تکنولوژی با سرعت غیرقابل باور شرایطی را فراهم ساخت تا انسانها با دنیای سنتی خود به سرعت خداحافظی کرده و در کمتر از سه دهه به طور کلی سبک زندگی خود را تغییر دهند. این تغییرات در همه حوزهها ایجاد شد اما از آنجا که تمام تلاش بشر در زندگی کسب سرمایه و پول بود این بخش از مسئله اقتصادی دستخوش تغیرات بسیار شد.
دیگر فردی را نخواهید یافت که دارایی و پول خود را در زیر سنگ یا بالشت پنهان کند یا با یک کیف دستی پر از اسکناس به خرید برود. حالا دیگه در سنتیترین حالت ممکن با استفاده از یک کارت بانکی امکان خرید و تعاملات اقتصادی وجود دارد. هر مغازه یا فروشگاهی با نصب یک دستگاه کارتخوان مشکل پول نقد مشتریان را رفع میکند.
انتقال پول و خرید به صورت الکترونیک نیز در ایران به سرعت جایگاه خود را یافت و حالا دیگر در دوردستترین نقطه کشور نیز این خدمات به سادگی امکان پذیر است؛ از آنجا که امروزه تقریبا بیشتر فروشگاه ها، هتلها، بیمارستانها، رستورانها، داروخانهها، آژانسهای مسافرتی و مراکز تفریحی از این خدمات استفاده میکنند، ارائه همین امکانات نیازمند زیرساختهایی است و یکی از این شرایط وجود و حضور تیمهای پشتیبانی نرم افزار و سخت افزار میباشد زیرا داشتن تیم پشتیبان فعال جهت رسیدن به خواسته های مختلف سخت افزاری و نرم افزاری، برای صاحبان سرمایه، مشتریان و ارائه دهندگان خدمات امری اجتناب ناپذیر است.
یکی از شرکتهای استارتآپی که در حوزه IT و ارائه خدمات دستگاههای کارتخوان در پارک علم و فناوری پردیس فعالیت دارد، شرکت «رهیاب رایان فردا» است.
وی ادامه داد: این شرکت در چند بخش مجزا از جمله تعمیرات سخت افزار، واردات سخت افزار مثل دستگاههای کارتخوان و همچنین در بخش برنامه نویسی مثل لینوکس، شبکه، اندروید، پرتالهای سازمانی، برنامه نویسی ویژوال استودیو و SQL فعالیت دارد. البته عمده فعالیت ما در حوزه دستگاههای پایانه فروشگاهی هوشمند و قابلحمل در کشور است.
علیزاده در خصوص گسترش حوزه فعالیت این شرکت گفت: با توجه به این که در حال حاضر ۱۲۰ نفر به صورت مستقیم و تعدادی هم به طور غیرمستقیم با ما همکاری دارند، برای ایجاد اشتغال به دنبال ایجاد شعبات بیشتر در کشورهستیم.

این کارشناس IT در خصوص مشکلات و چالشهای شرکتهای استارت آپی در حوزه فناوری و انتقال الکترونیکی پول در کشور تصریح کرد: کسانی که تازه میخواهند در حوزه استارت آپ فعالیت کنند مشکلات امروز شرکت ما را ندارند، زیرا در ابتدای کار هستند و میتوانند علاوه بر استفاده تسهیلات از کمک دانشجویان نیز بهرهمند شوند.
وی ادامه داد: از طرفی یکی از مهمترین مشکلات برای شرکتهایی مثل شرکت ما مسائل سیاسی کشور است به طور مثال تراکنشهای مالی برخی مواقع به مشکل بر میخورد یا امکان واردات برخی قطعات سخت افزاری به دلیل تحریم سخت است؛ حتی گاهی با ترخیص کالا در گمرک داخل نیز به مشکلاتی برمی خوریم.
علیزاده افزود: در حال حاضر عمده مشکلات ما مساله تبادلات مالی و واردات است و دولت باید برای حل این مشکل تدبیری بیندیشد.
وی در خصوص شرایط پارک علم و فناوری پردیس تصریح کرد: محیط پارک علم و فناوری پردیس بسیار دلنشین است و ساختمانهایی که در آن ساخته میشود از نظر ظاهری و باطنی با ساختمانهایی که در سطح شهر میبینیم بسیار تفاوت دارد و همین مسئله به افرادی که در آن حضور دارند روحیه میدهد.
وی ادامه داد: در ساختمانهای پارک علم و فناوری پردیس دقیقا مثل شرکتهای بزرگ فناوری دنیا بخشهایی مثل کافی شاپ یا اتاق فکر وجود دارد و ما میتوانیم بعد از چند ساعت کار به راحتی در این ساختمانها استراحت کنیم و البته خود پارک علم و فناوری نیز روی این موضوع تاکید دارد.
این کارشناس IT در پایان خاطرنشان کرد: در هر سن و رشتهای که هستید باید تلاش کرد و امیدوارم که در کشور دو مسئله کاغذ بازی و رابطه بازی در کشور از بین برود و به استعدادها و تواناییهایی افراد تحصیل کرده، نخبه و فرهیخته توجه بیشتری شود.