سرپرست دفتر امور پژوهش و فناوری مرکز رشد پارک فناوری پردیس گفت: برخلاف آنچه در جامعه عرف شده، بسیاری از تیمهای استارتآپی نیاز مالی ندارند و در صورت ارائه وام این افراد از نخبه به نخبه بدهکار تبدیل میشوند.
مجتبی جباریپور، سرپرست دفتر امور پژوهش و فناوری مرکز رشد پارک فناوری پردیس در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به حمایتهای این مرکز از ایدههای فناورانه بیان داشت: پارک فناوری پردیس از سال ۸۰ تاسیس شد و مرکز رشد پارک نیز از سال ۸۶ کار خود را رسما آغاز کرده است؛این مرکز رشد از ایدهای فناورانه و تیمهای استارتآپی در تمام ابعاد حمایت میکند.
وی ادامه داد: از روز اولی که تیمها ایدههای خود را ارائه میکنند، از طرح آنها در حوزههای مختلف حمایت میکنیم، برای صاحبان ایده تیم سازی شده و کمک میشود تا این افراد تیم خود را تشکیل دهند و مشاورههای مختلف را دریافت میکنند تا بتوانند کسب و کار خود را راه بیندازند، در نهایت نیز به آنها کمک میشود تا یک ایده تجاری سازی شود.
جباری پور اضافه کرد: در کنار خدمات مشاورهای اگر احیانا تیمها به تسهیلات مالی نیاز داشته باشند، این شرایط برای آنها فراهم میشود.
سرپرست دفتر امور پژوهش و فناوری مرکز رشد پارک فناوری پردیس در خصوص تعداد پروژههایی که تا به حال به نتیجه رسیده است، گفت: آمار دقیقی از تعداد پروژههای تکمیل شده نمیتوان ارائه کرد، زیرا این یک فرآیند بدون پایان است، در حال حاضر بیشتر از ۱۰۰ تیم و ایده در این مرکز به ثمر رسیده خصوصا استارتاپهایی که در فضای شتاب دهنده فعالیت میکند.
وی افزود: در این فرآیند نمیتوان آمار دقیقی ارائه کرد زیرا ممکن است یک تیم یک بار شکست بخورد و از مرکز رشد خارج شود و دوباره با طرح و ایده جدیدی به مرکز رشد بازگردد و لزوما هر تیمی که وارد مرکز رشد شد به این معنا نیست که حتما موفقیتی به دست خواهد آورد، به همین دلیل نمیتوان گفت دقیقا کدام تیمها شکست خوردهاند یا موفق شدهاند کما اینکه تیمهای موفق نیز فرآیند کاری خود را ادامه میدهند یعنی در مراحل بعدی به پارک فناوری وارد میشوند.
جباریپور درخصوص نحوه ورود تیمها به مرکز رشد پردیس گفت: برای ورود به مرکز رشد چند بار فراخوان داده میشود، افراد علاقه مند میتوانند ایدههای فناورانه خود را پیشنهاد دهند و پس از تکمیل فرمهای مربوطه و ارائه آن به مرکز رشد درخواست خود را ثبت کنند.
سرپرست دفتر امور پژوهش و فناوری مرکز رشد پارک فناوری پردیس تصریحح کرد: مرکز رشد از بین چند صد پیشنهاد و طرح، درخواستهایی که شرایط تجاری سازی دارد و از نظر فنی هم تایید شده و امکان موفقیت آنها بیشتر است پذیرش میکند و این طرحها وارد فرآیند پیش رشدی میشوند.
وی با اشاره به حمایتهای مالی از طرحهای استارتآپی گفت: برای حمایت از طرحها و ایدهها از نظر مالی سقفی در نظر گرفته نمیشود البته از روز اول هم قولی به تیمها داده نمیشود، اما براساس طرح و نیاز آنها حمایت مالی میشوند؛ از طرفی برخلاف آنچه در جامعه عرف شده و تصور میشود که این تیمها تنها نیاز مالی دارند و به آنها وام داده میشود، اما همه افرادی که وارد مرکز میشوند نیاز به حمایت مالی ندارند.
جباریپوی تصریح کرد: ما معتقدیم اگر بخواهیم همه این حمایتها را به صورت وام به تیمها بدهیم فرد از نخبه به نخبه بدهکار تبدیل میشود، اما اگر تیمی فارغ از همه مسائل نیاز به حمایت مالی داشته باشد از آنها حمایت میشود.