جانشین سازمان نظام وظیفه عمومی نیروی انتظامی گفت: غیبت از سربازی خط قرمز ناجا است و غایبان نمیتوانند از مزایای طرحهایی که برای سربازان اجرا میشود مانند بهره مندی از امریه دستگاهها یا شرکت در دورههای مهارت آموزی برای اشتغال پس از سربازی استفاده کنند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، جانشین سازمان نظام وظیفه عمومی نیروی انتظامی گفت: غیبت از سربازی خط قرمز ناجا است و غایبان نمیتوانند از مزایای طرحهایی که برای سربازان اجرا میشود مانند بهره مندی از امریه دستگاهها یا شرکت در دورههای مهارت آموزی برای اشتغال پس از سربازی استفاده کنند.
سردار ابراهیم کریمی در مورد معرفی مشمولان لیسانس و بالاتر به شرکتهای دانش بنیان برای گذراندن دوره سربازی و فراهم شدن زمینه اشتغال جوانان تحصیلکرده پس از سربازی، افزود: اکنون مرحله شناسایی و معرفی سهمیهها در حال انجام است و این طرح ابتدا به صورت آزمایشی اجرا میشود تا در صورت مثمرثمر بودن، ادامه یابد.
وی با بیان اینکه این طرح تا پایان امسال عملیاتی میشود، تاکید کرد: افرادی که غیبت دارند، نمیتوانند در بسیاری از فرآیندهایی که اجرایی میشود، شرکت کنند.
سردار کریمی افزود: معرفی تحصیل کردهها به شرکتهای دانش بنیان شامل همه افراد نمیشود؛ اکنون ۴۳ درصد اعزام به سربازی شامل لیسانسه ها، فوق لیسانسها و دکترا است و این افراد سربازی خود را در تخصصهای نیروهای مسلح سپری میکنند یا امریه میگیرند تا این دوره را در سازمان یا وزارتخانهها بگذرانند.
جانشین سازمان نظام وظیفه نیروی انتظامی گفت: در سربازی عرصههای مختلفی وجود دارد و افراد تحصیل کرده انتخاب میکنند که در چه عرصهای تمایل دارند خدمت سربازی خود را سپری کنند البته باید رزومه کاری خود را به صورت دقیق ارائه دهند.
سردار کریمی اضافه کرد: شرایط بروز استعدادها در نیروهای مسلح فراهم و از سال ۱۳۹۴ طرح مهارت آموزی دوره سربازی اجرایی شده است.
وی در توضیح این طرح افزود: سال گذشته ۱۰۰ هزار سرباز در قالب طرح مهارت آموزی قرار گرفتند و قرار بر این است که امسال نیز ۲۰۰ هزار نفر تحت پوشش این طرح قرار گیرند.
سردار کریمی ادامه داد: هدف از اجرای این طرح این است که هر سربازی از که از خدمت خارج میشود، حتما یک مهارت را آموزش دیده باشد و بعد وارد جامعه شود تا بتواند از آن مهارت برای اشتغال استفاده کند. بر این اساس افرادی که مهارت دارند، در سربازی مهارت آنها توسعه مییابد و افرادی که هیچ مهارتی ندارند، در زمان اوقات فراغت در کلاسهای آموزش مهارت شرکت میکنند.
وی تاکید کرد: در این راستا با سازمانهای مرتبط از جمله فنی و حرفهای و وزارت کار در تعامل هستیم و آنها همکاری خوبی با نیروهای مسلح داشته اند و در این زمینه توافق نامههایی نیز امضا شده است.
سردار کریمی اظهار داشت: زمینههای کاری برای بعد از خدمت نیز برای سربازان پیش بینی شده است و مشاورههایی در این زمینه به افراد ارائه میشود، حتی فهرست مهارتهایی که در جامعه و در جغرافیای مختلف وجود دارد، به سربازان ارائه و به آنها گفته میشود که این کسب و کارها در جامعه رونق دارند تا بر اساس آن مهارت بیاموزند.
سردار کریمی در پاسخ به این سئوال که آیا سازمان نظام وظیفه پیگیر توافق نامههای امضا شده با سازمانهای مرتبط است تا سربازانی که کارت مهارت دریافت کرده اند، مشغول به کار شوند، گفت: هنوز دوره سربازی افرادی که آموزشهای مهارت را حین سربازی گذرانده اند، تمام نشده است. باید آمارهای تحلیلی جمع آوری تا مشخص شود چه مشاغلی مورد توجه سربازان قرار گرفته است و در کدام دورهها آموزش دیده اند سپس بعد از جمع آوری این اطلاعات طبق توافقهای امضا شده، پیگیر اشتغال سربازانی که کارت مهارت دریافت کرده اند، خواهیم بود.