کد خبر:۷۳۱۹۹۸
غفاری در نشست علمی پژوهش و رسانه:

دانشگاه‌ها برای ارتباط با جامعه نیازمند پیوند با رسانه‌ها هستند

معاون فرهنگی وزارت علوم بر ضرورت شکل‌گیری ارتباط با رسانه‌ها به منظور انتقال دستاوردهای دانشگاه‌ها در سطح جامعه تاکید کرد.

دانشگاه‌ها برای ارتباط با جامعه نیازمند پیوند با رسانه‌ها هستند

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو عصر امروز نشست علمی تخصصی پژوهش و رسانه با محوریت نقش رسانه در معرفی، تبیین و تشریح دستاورد‌های علمی پژوهشی و فناورانه در سالن اجلاس سران با حضور معاونین پژوهشی و مدیران روابط عمومی دانشگاه‌ها برگزار شد.

در این نشست هادی خانیکی، استاد ارتباطات دانشگاه علامه، مهدی فرقانی، استاد روزنامه نگاری دانشگاه علامه، غلامرضا غفاری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و حمید مدقق استاد روزنامه و خبرنگار صدا و سیما سخنرانی کردند.

غلامرضا غفاری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم ضمن خیرمقدم به مهمانان و تبریک هفته پژوهش اظهار کرد: ما باید بدانیم جایگاه رسانه در حیات و مناسبات جوامع امروز کجاست؟ آیا می‌توانیم تغییر و تحولات را بدون رسانه‌ها معنا کنیم؟

وی در ادامه گفت: جایگاه نقش و سهمی که رسانه‌ها در عصر مدرن دارند، مهم است و قطعا بیشترین سهم و نقش را در دنیای امروز رسانه‌های دیجیتال دارند.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم افزود: با نگاهی به تحولات نسل‌های دانشگاهی به نسل‌هایی می‌رسیم که امروزه در حیات علمی ایفای نقش می‌کنند و به خوبی درمی یابیم که تحقق این رسالت بدون توجه به رسانه عملا میسر نیست.

غفاری تصریح کرد: در نسل جدید دانشگاه صحبت از عناصر و مولفه‌های مختلفی وجود دارد که اهمیت رسانه در دانشگاه‌ها را تبیین می‌کند.

وی یادآور شد: امروز به نوعی شاهد هستیم که از هر وجهی به نظام دانشگاهی نمی‌توانیم نقش رسانه را نادیده بگیریم.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم ادامه داد: اگر امروز ما در دانشگاه از عهده کار آموزش و پژوهش برمی آییم، باید به علوم جدید نیز اشراف داشته باشیم، زیرا با نسلی روبرو هستیم که با رسانه ارتباط محکم تری دارد.

وی عنوان کرد: اگر بر روی ترویج علم تمرکز کنیم، درمی یابیم که وجود رسانه لازم است و این رسانه باید تخصصی باشد.

غفاری یادآور شد: امروزه اگر بخواهیم رونق و توسعه‌ای را در فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی داشته باشیم، باید بدانیم که چگونه از رسانه استفاده کنیم.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در پایان خاطرنشان کرد: لزوم ارتباط با رسانه زمانی حس می‌شود که هر زمان صحبت از ارتباط و رابطه در پژوهش مطرح می‌شود با تغییرات و تحولات دانشگاه ما نیازمند استفاده از دانش و عمومی کردن آن هستیم و این نقش را همان رسانه بازی می‌کند.

تحولات مهمی در عرصه علم و رسانه صورت گرفته است
در ادامه مهدی فرقانی، استاد روزنامه نگاری دانشگاه علامه طباطبایی گفت: خوشحالم که طی چند ماه اخیر در وزارت علوم پیوندی بین رسانه و اصحاب علم برقرار شده و امیدوارم با هم اندیشی و بحث و گفتگو کمک کنیم که همگرایی‌های تازه‌ای بین عرصه‌های علم، فناوری و پژوهش شکل بگیرد.

وی ادامه داد: به عنوان کسی که ۴۷ سال در این عرصه فعالیت دارم، گاهی از دست رسانه‌ها عاجز می‌شوم و اعتقاد دارم که راهی برای فرار وجود ندارد و روش‌هایی برای همزیستی پیدا کنیم.

فرقانی یادآور شد: در گذشته تولید علم برج نشین عاج بود و حوزه رسانه نیز با عرصه علم و عرصه‌های پژوهشی بیگانه بود، زیرا تصور بر این بود که رویداد‌های علمی ارزش خبری ندارد، اما در سال‌های اخیر تحولات مهمی در هر دو عرصه صورت گرفته است.

استاد روزنامه نگاری دانشگاه علامه طباطبایی اظهار داشت: نگاه جدید به رسانه‌ای شدن علم این است که اگر علم بخواهد در زندگی جوامع رسوخ کند، باید تبدیل به فرهنگ شود و این بدون همکاری رسانه امکان ندارد.

وی در ادامه افزود: ما در حوزه علم رسانه و سیاست گذاری‌های کلان نگاه به رسانه را نگاه مزاحم می‌دانستیم، اما امروز به جای اینکه رسانه‌ها را نفی کنیم، همه مدیران باید به یک پیوست رسانه‌ای در حوزه خود بیاندیشند.

فرقانی همچنین گفت: در حوزه علم در دنیا تحولاتی رخ داده است و ما شاهدیم که اگر بخواهد بزرگترین تحول علمی مثلا در یک آزمایشگاه فیزیک رخ دهد تنها زمانی دیده می‌شود که رسانه در آنجا حضور داشته باشد. از طرفی رسانه‌ها باید علمی شوند متاسفانه در حوزه رسانه روزنامه نگاری علمی یا تولیدکننده محتوای رویداد علمی به صورت تخصصی نداریم و یا کم داریم.

استاد روزنامه نگاری دانشگاه علامه طباطبایی یادآور شد: ما جامعه در حال توسعه هستیم پس باید از اقداماتی که به رشد کشور کمک می‌کند استفاده کنیم، پیشرفت در گرو توسعه علمی است و توسعه علمی از طریق دانشگاه و اساتید دانشگاه محقق می‌شود و از طریق رسانه منتشر خواهد شد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر در کشور در حوزه ارتباط با رسانه کمبود داریم، زیرا معتقدم باید روزنامه نگاران علمی تربیت کنیم.

فرقانی همچنین ادامه داد: مردم وقتی به فضای رسانه‌ای اغفال نشان می‌دهند که در زندگی شخصی خود آن را حس کنند و رسانه‌ها هم به دنبال همین هستند تا بتوانند مسائل و مشکلات مردم و جامعه را مطرح نمایند.

فرقانی در پایان خاطرنشان کرد: برای رسیدن به این منظور حوزه سیاست گذاری، رسانه ها، جوامع دانشگاهی و مردم به عنوان ۴ ضلع این مربع باید در کنار یکدیگر باشند تا مشکلات کشور مرتفع شود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار