رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با اشاره به لزوم ورود به انقلاب صنعتی چهارم گفت: پارکهای علم و فناوری باید فصل مشترک صنعت و دانشگاه باشند.
عباس زارعی هنزکی رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو یکی از دغدغههای پارکها را کاربردی ساختن پژوهشهای دانشگاهیان دانست و بیان کرد: پارکهای علم و فناوری پلتفرم و زیرساختی هستند تا پژوهشها و تحقیقات دانشگاهی به کسبوکار نو یا راهحلی برای رفع مشکلات جامعه تبدیل شوند.
وی با بیان اینکه پارکهای علم و فناوری باید فصل مشترک صنعت و دانشگاه باشند، ادامه داد: یک مشکل همواره در کشور ما و کشورهای درحال توسعه وجود داشته و آن هم وجود صنعت اول و دوم و نهایتا نسل سوم است.
رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران اظهار داشت:، اما امروزه نسل چهارم صنعت تحت عنوان اینترنت اشیاء (IOT) مطرح است.
وی بیان کرد: آنچه که مطرح است دانشگاه در این عصر، خود صنعت است یعنی با خط و خطوطی که در اقتصاد دانش بنیان مطرح شده و رفتن به سمت دولت الکترونیک بعنوان یکی از مباحث اصلی برنامه ششم و حرکت به سمت دیجیتالی شدن مطمئنا در ارتباط صنعت و دانشگاه مشکلی نخواهیم داشت.
زارعی عنوان کرد: در نتیجه اگر پارک علم و فناوری در صنایع نسل یک، دو و سه با شیوه استادکاری، در مرز دانش و دانشگاه حرکت کند، نمیتواند به تقویت ارتباط کمکی کند، اما در انقلاب صنعتی چهارم که در بدو ورود به آن هستیم و دنیا با بهرهگیری از آن لذت میبرد ماجرا به گونه دیگری است.
وی ادامه داد: دنیا با ورود به نسل چهارم صنعت از دیجیتالی شدن سود میبرد بنابراین اگر ماهم چنین حرکتی را پیش بریم دانشگاه همانند صنعت خواهد شد و پارکهای علم و فناوری برای تبدیل ایده به کسبوکارهای نوین بهترین نقش خود را ایفا خواهند کرد.