رییس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور بیان کرد: راه حل کاربردی کردن هرچه بیشتر پژوهشها، تقویت ارتباط دانشگاهها با صنعت است که به فرهنگسازی گسترده نیاز دارد.
وحید احمدی رییس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو درباره راه حل پیشنهادی برای کاربردی کردن هرچه بیشتر پژوهشهای دانشگاهیان عنوان کرد: یکی از مهمترین کارهایی که باید در اولویت قرار گیرد این است که حوزه تقاضای صنعت به سمت دانشگاهها بیاید و دانشگاهها هم به سمت رفع نیازهای صنعت حرکت کنند که البته خوشبختانه این کار آغاز و به طور نسبی انجام شده است.
وی در ادامه به آئین نامه ارتقای اساتید اشاره کرد و اظهار داشت: در این آئین نامه دیده شده است که اساتید برای ارتقای خود بایستی پروژه و طرحهای تحقیقاتی مشترک بگیرند و نسبت به انجام و تکمیل آنها اقدام کنند.
رییس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور بیان کرد: از طرف دیگر در سطح صنعت برای افرادی که طرحهای تحقیقاتی و مشترکی را با دانشگاهها انجام میدهند، معافیتهای مالیاتی در نظر گرفته شده است.
احمدی با بیان اینکه درحال حاضر طرحهای کاربردی و پژوهشی خوبی بین وزارتخانههای بزرگ صنعت، معدن تجارت، نفت و فناوری اطلاعات و ارتباطات با دانشگاهها آغاز شده است، گفت: تقویت ارتباط دانشگاهها با صنعت و جامعه به فرهنگسازی گستردهای نیاز دارد که این امر هم زمان میخواهد.
وی ادامه داد: درحال حاضر فضا برای ایجاد این فرهنگسازی ایجاد شده است و مطمئنا در آینده اتفاقات خوبی رقم خواهد خورد.
رییس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور تصریح کرد: علیرغم آنکه تحریمهای طالمانه علیه ایران آثار بدی دارند، اما ما میتوانیم تمامی این تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم بدین صورت که مراکز صنعتی به سمت دانشگاهها بیایند و پروژههای خود را به دانشگاهیان بسپارند.
وی اظهار داشت: خوشبختانه تاکنون وزارت دفاع با مراکز دانشگاهی همکاری خوبی داشته است، چون در آن حوزه کشورهای خارجی به ما کمک نمیکنند و پروژههای مشترک با دانشگاهها انجام میشود.
به گفته احمدی، تقویت ارتباط بین مجموعه تقاضا و عرضه بهترین حالتی است که باعث میشود طرحها و پژوهشهای دانشگاهی با کاربردی شدن مشکلی از صنعت و جامعه را رفع کنند.