به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، بودجهای که دولت برای وزارت آموزش و پرورش در سال ۹۸ پیشنهاد داده است رقمی معادل ۴۵ هزار و ۸۳۱ میلیارد و ۳۳۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان است.
بودجه دبیرخانه شورای عالی آموزش و پرورش رقمی معادل ۶ میلیارد و ۳۱۰ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان و بودجه آموزش و پرورش استانها رقمی معادل ۴۲ هزار و ۴۹۹ میلیارد و ۸۹ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است.
اعتبار کمک به تأمین سرانه دانشآموزی رقمی معادل ۳۴۹ میلیارد و ۳۱۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، اعتبار طرح جامع حمایت و ارتقای پوشش تحصیلی مناطق محروم ۵۳۰ میلیارد تومان، اعتبار برونسپاری و توسعه مشارکت در آموزشهای کاردانش رقمی معادل ۸۱ میلیارد و ۱۵۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و اعتبار فعالیتهای پرورشی و امور تربیتی رقمی معادل ۲۲۲ میلیارد و ۵۵۰ میلیون تومان است.
همچنین در لایحه بودجه برای کمک به صندوق ذخیره فرهنگیان ۶۳ میلیارد تومان، برای فعالیتهای تربیت بدنی و ارتقای سلامت ۳۸۴ میلیارد و ۱۹۰ میلیون تومان، برای توسعه کمی و کیفی آموزش پیش از دبستان: ۷۳ میلیارد و ۷۷۵ میلیون تومان، برای کیفیت بخشی به فعالیتهای آموزشی و پرورشی و توسعه عدالت آموزشی: ۲۹۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان، برای اداره مدارس خارج از کشور، ۲۰۷ میلیارد و ۵۵۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان و برای خرید خدمات آموزشی در مناطق کمتر برخوردار ۳۶۳ میلیارد تومان پیشبینی شده است.
در لایحه پیشنهادی بودجه به سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی ۱۴۱ میلیارد و ۵۱ میلیون تومان، پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش ۱۰ میلیارد و ۳۲۶ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان، مدارس غیردولتی ۹۶ میلیارد و ۵۰۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، کمک به صندوق حمایت از توسعه مدارس غیردولتی ۳۰ میلیارد تومان، دانشگاه شهید رجایی ۸۶ میلیارد و ۷۳۰ میلیون تومان و دانشگاه فرهنگیان ۶۱۹ میلیارد و ۳۶۷ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان اختصاص یافته است.
اعتبار پیشبینی شده برای سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور یک هزار و ۹۷۳ میلیارد و ۹۴۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان، سازمان آموزش و پرورش استثنایی ۱۵۱ میلیارد و ۸۷۹ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان، سازمان نهضت سوادآموزی ۳۷۷ میلیارد و ۴۰۰ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است.
همچنین در لایحه بودجه در بندهای مربوط به آموزش و پرورش آمده است: به وزارت آموزش و پرورش اجازه داده میشود به منظور ساماندهی و بهینهسازی کاربری بخشی از املاک و فضاهای آموزشی، ورزشی و تربیتی و با رعایت ملاحظات آموزشی و تربیتی نسبت به احداث، بازسازی و بهرهبرداری از آنها اقدام کند.
- به منظور توسعه عدالت آموزشی و افزایش کیفیت ارائه خدمات با تأمین شرایط لازم جهت برخورداری همگان از خدمات آموزشی و پرورشی در چارچوب قوانین و مقررات دولت، مجاز به خرید خدمات آموزشی از موسسان مدارس غیردولتی و ایجاد مدارس از طریق ظرفیت این تبصره است. تحصیل در این مدارس رایگان بوده و مسؤولیت انتخاب مشارکت کنندگان این طرحها و نظارت بر کیفیت و ارزیابی خدمات برعهده وزارت آموزش و پرورش است.
- دولت مکلف است از ابتدای سال تحصیلی ۹۹-۹۸ سالانه ۱۰ درصد از دانشآموزان تحت پوشش وزارت آموزش و پرورش را به صورت خرید خدمات از بخش غیردولتی واجد شرایط و ذیصلاح و به صورت آموزش رایگان علاوه بر تعداد دانشآموزان مشمول فعلی اداره کند. آییننامه اجرایی این بند به پیشنهاد وزارت آموزش و پرورش و سازمان برنامه و بودجه به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید.
- وزارت آموزش و پرورش مکلف است با هماهنگی سازمان اداری و استخدامی کشور از سال ۹۸ تعداد ادارات آموزش و پرورش مناطق و نواحی مستقر در مراکز استانها را حداکثر به ۶۲ واحد اداری کاهش دهد.
- وزارت آموزش و پرورش مکلف است با برنامهریزی مناسب نیروی انسانی مورد نیاز خود از جمله در پژوهشسراها، راهنمایان آموزشی، مربیان بهداشت، متصدیان آزمایشگاهها و کارگاهها را از طریق خرید خدمات تأمین کند به نحوی که تاپایان سال ۹۸ حداقل ۳۰ درصد و تا پایان سال ۹۹ حداقل ۵۰ درصد خدمات فوق از طریق خرید خدمات تأمین شود.
- وزارت آموزش و پرورش مکلف است از ابتدای سال ۹۸ نسبت به تجمیع ادارات آموزش و پرورش شهرستانها و مناطقی که تعداد دانشآموزان تحت پوشش آنها کمتر از ۵ هزار نفر است، اقدام کند.
در جدول شماره ۹ با عنوان برآورد ردیفهای متفرقه، ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای شیر مدارس در نظر گرفته شده است.
در جدول شماره ۲۱ لایحه بودجه ۹۸ با عنوان مصارف پیشبینی شده افزایش سقف بودجه ۹۸ کل کشور، مبلغ ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار برای اجرای نظام رتبهبندی معلمان موضوع جزء (۲) بند الف. ماده ۶۳ قانون برنامه ششم توسعه تعیین شده است.
همچنین از محل هدفمندی یارانهها ۳۰ میلیارد تومان بابت کمک هزینه برق مدارس، ۶۰ میلیارد تومان بابت کمک هزینه گاز مدارس و ۱۰ میلیارد تومان کمک هزینه بابت آب مدارس به آموزشوپرورش پرداخت خواهد شد.