مسئول پردیس دانشکدههای فنی دانشگاه تهران در نامهای خطاب به رئیس مجلس طرح استانی شدن انتخابات را باعث وهن بیش از پیش مجلس دانست.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد حسین گلی کانی، مسئول پردیس دانشکدههای فنی دانشگاه تهران در نامه ای خطاب به رئیس مجلس طرح استانی شدن انتخابات را باعث وهم بیش از پیش مجلس دانست.
متن این نامه به شرح زیر است:
جناب آقای دکتر علی الریجانی
ریاست محترم دوره دهم مجلس شورای اسلامی
با عرض سلام و احترام
به استحضار میرساند یک فوریت طرح استانی شدن انتخابات نمایندگی مجلس شورای اسلامی که با نظرات و هماهنگیهای شخص جنابعالی در حال پیگیریست خسارتی جبران ناپذیر به مفهوم نمایندگی مردم در نظام مقدس جمهوری اسلامی وارد کرده و باعث وهن بیش از پیش مجلس شورا خواهد شد.
ضمن عرض تاسف برای شخص جنابعالی و بعضی نمایندگان مجلس شورای اسلامی که ریشه معضلات مجلس را به جای آنکه در گره خوردن اراده نمایندگان با لابی های قدرت و ثروت ببینید، به دنبال قطع کردن اراده مردم حاشیه نشین کشور از اثرگذاری در سیاستهای کلان کشور هستید، خلاصه ایرادات وارده به این طرح خدمتتان تقدیم می گردد:
۱ -حذف تصمیم و اراده فرودستان و مناطق حاشیه نشین کشور از اثرگذاری در سیاستهای کشوری و ناامیدی مردم و مستضعفین از جمهوریت نظام: با استانی شدن انتخابات مجلس.
علاوه بر حذف امکان حضور نمایندههای مستقل از شهرستانها و قدرت گرفتن لابی های ثروت و قدرت بزرگ استانی، امید مردم حاشیه نشین به اثرگذاری در وضعیت خودشان به ناامیدی گرویده و هزینه این ناامیدی مردم از جمهوری اسلامی به هر صورت از تمامی هزینههای انتخاباتی فعلی بیشتر خواهد بود.
۲ - تشدید نگاه محلی و افزایش سطوح درگیری آن از شهرستانها به استانها: با استانی شدن انتخابات نه تنها نگاههای قومیتی –که ریشه در فرهنگ و بافت اجتماعی کشور عزیزمان دارد- از بین نمیرود؛ بلکه این نگاه قومیتی به جای آنکه به دنبال جاده کشیدن و تسهیل امور شهروندان حاشیهای از محل بودجه فرمانداریها و استانداریها باشد با این طرح به دنبال گرفتن صنایع بزرگ و امتیازات استانی از وزارتخانهها خواهند بود. وجود واحدهای صنعتی بزرگی که به دلیل جانمایی نامناسب در کشور در حال حاضر با کمتر از ۵۰ درصد توان تولیدی خود کار میکنند –از جمله ذوب آهن اصفهان- شاهدی برای این مسئله می باشند.
۳- تشدید اختلافات و چالشهای قومیتی در استانها و احتمال ایجاد مشکل امنیت ملی: این طرح خصوصا برای استانهایی که از بافت قومیتی متنوع برخوردار میباشند و در این طرح از استانی شدن انتخابات استثنا نشده اند، اختلافات و چالشهایی اساسی به وجود خواهد آورد؛ چرا که تسلط یک قومیت با جمعیت نسبی بیشتر بر تمام کرسیهای نمایندگی مجلس در یک استان، باعث گسستهای اجتماعی وسیع در تمامی استانهای کشور خواهد شد.
نمود این مسئله در استانهایی از جمله استانهای خوزستان بین دو قومیت عرب و لر، کرمانشاه بین دو قومیت کرد و لر و آذربایجان غربی بین دو قومیت ترک و کرد به شدت حساست برانگیز حتی در سطح امنیت ملی خواهد بود.
و من اهلل التوفیق محمدحسین گلی کانی مسئول بسیج پردیس دانشکدههای فنی دانشگاه تهران