انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران با صدور بیانیهای خطاب به نمایندگان مجلس، طرح استانی شدن انتخابات را برای سرمایه جمهوریت نظام مخاطرهآمیز دانست.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران با صدور بیانیهای خطاب به نمایندگان مجلس طرح استانی شدن انتخابات را برای سرمایه جمهوریت نظام مخاطره آمیز دانست.
متن این بیانیه به شرح زیر است:
«مجلس است که اساس یک کشور را به صلاح میکشد یا اساس یک کشور را به فساد میبرد» امام خمینی (ره)
مجلس شورای اسلامی به عنوان خانه ملت، ملجأ و پناهگاه مردم معرفی شده است که با مجموعه اقدامات ناصوابی که در طول چندسال اخیر، نمایندگان مجلس رقم زننده آن بودهاند، شاهد دور شدن مجلس از جایگاه حقیقی خود بودهایم.
عدم درک صحیح نمایندگان از وضعیت کشور و به تبع آن اتخاذ تصمیماتی که مسیر حل مشکلات را به انحراف میکشاند، بیشک نتیجهای جز تهدید منافع ملی و ناامیدی ملت در بر نخواهد داشت.
بر این اساس و در جریان تصویب کلیات طرح اصلاح قانون انتخابات در مجلس شورای اسلامی انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران بر خود لازم میداند نسبت به عواقب اجرایی شدن طرح مذکور به نمایندگان ملت متذکر نکاتی حیاتی گردد:
بدیهیست که یکی از دلایل وجودی مجلس، حضور نماینگان مردم از سراسر کشور و مناطق کوچک و بزرگ آن است.
طرح استانی شدن انتخابات مجلس، با نادیده گرفتن حوزههای محلی و شهرستانی، موجب محروم ماندن مردم این مناطق از دارا بودن نماینده در مجلس میشود. بدین صورت مردم شهرها و نواحی کوچک ذیل این معادلات سیاسی جدید، به حاشیه رانده میشوند و مطالبات و خواسته هایشان نادیده انگاشته خواهد شد. این بی توجهی باعث ناامیدی مردم این مناطق خواهد شد که نتیجهای جز کاهش مشارکت مردم در انتخابات را نخواهد داشت.
آیا در این طرح سازوکاری برای نظارت بر هزینههای انتخاباتی کاندیداها در نظر گرفته شده است؟ پر واضح است در صورت اجرایی شدن این طرح و استانی شدن انتخابات، هزینههای تبلیغاتی کاندیداها به صورت سرسام آوری افزایش خواهد یافت؛ در نتیجه عرصه انتخابات مجلس در سراسر کشور، به مراتب بیشتر از حال حاضر جولانگاه احزاب و گروههای سیاسی خواهد شد. از پیامدهای زیان بار این امر تنگتر شدن فضای رقابتی برای کاندیداهای غیروابسته و مستقل است. همانگونه که شاهد هستیم در حوزهی انتخابیه تهران، ری، اسلامشهر و شمیرانات کاندیداهای مستقل عملا جایی در کرسیهای متعلق به حوزهی مربوطه ندارند و این کرسیها بین لیستهای انتخاباتی احزاب مختلف دست به دست میشود.
آیا تعمیم این مدل به بقیه مناطق کشور، سیاست زدگی هرچه بیشتر مجلس و ارجحیت منافع احزاب به منافع ملی را در پی ندارد؟
اتحاد و وحدت ملی از دیگر عناصر حیاتی جامعه است که در تیررس این طرح قرار میگیرد؛ زیرا گسلهای قومیتی و مذهبی را فعال میکند و موجب خدشه دار شدن امنیت کشور خواهد شد.
در پایان، با دفاع از حقوق مردم سراسر کشور به خصوص مناطق محروم و دور از توجه، چنین طرحی را مخاطره آمیز برای سرمایه جمهوریت میدانیم.
با وجود اشکالاتی که قانون انتخابات فعلی دارد، طرح استانی شدن انتخابات نه تنها برطرف کنندهی خلأها نیست؛ بلکه مستعد فعال سازی بحرانهای متعددی میباشد. مجلس به عنوان خانه ملت نباید اجازه دهد قانون انتخابات بستر سیاسی کاری احزابی شود که جز مکیدن خون مردم محروم و مستضعف کاری از پیش نمیبرند.
والسلام انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران