کد خبر:۷۳۹۵۹۲
گزارش|

تعطیلی دانشکده‌های حوزه نفت کشور را محتاج نیرو‌های خارجی می‌کند/ در خواست انتقال دانشکده علوم دریایی محمودآباد به آبادان

از آنجایی که دانشکده علوم دریایی دانشگاه صنعت نفت محمودآباد تصمیم به پذیرش دانشجو ندارد، این مهم کاهش کیفیت آموزشی را درپی دارد و دانشجویان درخواست انتقال این دانشکده به آبادان را دارند.

تعطیلی دانشکده‌های حوزه نفت کشور را محتاج نیرو‌های خارجی می‌کند/ انتقال دانشکده علوم دریایی دانشگاته صنعت نفت به آبادان

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهدیه حسینی نسب؛ با مصوبه جدیدی وزارت نفت، دو دانشکده صنعت نفت محمودآباد و تهران از سال تحصیلی ۹۷-۹۸ دیگر دانشجو نمی‌پذیرند و با فارغ التحصیلی دانشجویان دانشکده صنعت نفت محمودآباد این دانشکده تعطیل می‌شود.

دانشگاه صنعت نفت فقط می‌تواند دانشجویی تربیت کند که به درد صنعت نفت کشور بخورد؛ یعنی اگر فردی با دید حسابداری، حقوق و یا هر موضوع دیگری که در کشور رایج است، تربیت شود، زمانی که در صنعت نفت مشغول به فعالیت شود، چون این فضا را نمی‌شناسد، باید یک دوره‌ای تخصصی در زمینه صنعت نفت ببیند.

دانشگاه صنعت نفت محمودآباد تنها دانشکده دریایی کشور است که مهندس کشتی و عرشه تربیت می‌کرد. سالانه حدود ۲۵ دانشجو می‌پذیرفت که متاسفانه با مصوبه وزارت نفت کشور این دانشگاه تعطیل می‌شود و متاسفانه در کشور هیچ دانشکده صنعت نفت نداریم که دولتی باشد.

با توجه به تعداد شناوری‌ها، حدود  ۵ تا ده هزار نفر دریانورد احتیاج داریم که از این ظرفیت ده هزار نفری حدود ۶۰ درصد خارجی روی شناور‌های ما کار می‌کنند. به خاطر اینکه این افراد روی شناور‌های ما کار کنند، مبلغ زیادی ارز از کشور خارج می‌شود.

دانشجویان این دانشکده معتقدند از آنجایی که دانشکده علوم دریایی دانشگاه صنعت نفت تصمیم به پذیرش دانشجو را ندارد، این مهم باعث مشکلات آموزشی زیادی مانند عدم توانایی دانشکده در ارائه درس‌ها برای دانشجویان و کم شدن عضو هیئت علمی که باعث کاهش کیفیت آموزشی را درپی دارد و با توجه به دوری مرکزیت دانشگاه امکان استفاده از امکانات دانشگاه‌ها کارگاه‌ها وآزمایشگا‌های مجهز دانشکده آبادان وجود بسیاری از شرکت‌های کشتیرانی در جنوب کشوربرای دانشجویان مقدور نمی‌باشد و صلاح را بر انتقال این دانشکده به آبادان می‌دانیم.
 
 
تعطیلی دانشکده‌های حوزه نفت کشور را محتاج نیرو‌های خارجی می‌کند/ در خواست انتقال دانشکده علوم دریایی محمود آباد به آبادان

علیرضا کیامهر، فارغ التحصیل رشته مهندسی کشتی گرایش موتور دانشکده صنعت نفت محمودآباد در این راستا به خبرنگار خبرگزاری دانشجو گفت: وزیر فعلی نفت عادت دارد به هر وزارتخانه که برود زیر ساخت‌های آموزشی که در وزرتخانه جاری و ساری بوده است را به بهانه مبارزه با اسراف متوقف کند؛ لذا در آن دوران که در وزارت نیرو بود دستور به تعطیلی دانشگاه شهید عباسپور داد واین دانشگاه با توجه به ید طولانی که در تربیت نیرو متخصص برای وزارت نیرو داشت تعطیل و به یکی از دانشکده دانشگاه شهید بهشتی تبدیل شد.

کیامهر می افزاید:  با این روند نیرویی متخصص که می‌دانست بعد از تحصیل در کجا و با چه شرایط کاری دست پنجه نرم می‌کند باید به دانشجو عادی تبدیل می‌شد.

فارغ التحصیل رشته مهندسی کشتی گرایش موتور دانشکده صنعت نفت محمود آباد می گوید: این مسیر با شدت و حدت کمتری برای دانشگاه صنعت نفت اتفاق افتاد و از آنجایی که وزیر کمی هم لجباز بود دانشجویان فرصت دفاع از حق خود را نیافتند.

وی با اشاره به برگزاری تحسن و تجمع اعتراضی دانشجویان در اعتراض به روند ایجاد شده، ادامه داد: اگر اشتباه نکنم دانشجویان سال ۹۶ بود که جلوی وزارت نفت تحصن کردند و حتی در دیوان عدالت اداری هم از دانشگاه صنعت نفت شکایت کردند و حکم صادره صدق گفته دانشجویان را تصدیق کرد و باز هم وزیر مقابل این خواسته ایستادگی کرد و اصرار بر این داشت تا آزمونی برگزار شود و دانشجو‌ها اگر بخواهند به بدنه وزارت نفت بپیوندند یا باید آزمون بدهند و یا مصاحبه شوند و قبول این مصاحبه توسط دانشجو‌ها یعنی قبول خواسته وزیر و رد خواسته خودشان.

فارغ التحصیل رشته مهندسی کشتی گرایش موتور دانشکده صنعت نفت محمود آباد می افزاید: از یکسال پیش وزیر اصرار داشت که دانشکده‌هایی که به درد فضای صنعت نفت نمی‌خورند را تعطیل کند با همین توجیه هم تعطیلی دانشکده صنعت نفت تهران و محمود آباد را کلید زد.
 
تعطیلی دانشکده‌های حوزه نفت کشور را محتاج نیرو‌های خارجی می‌کند/ انتقال دانشکده علوم دریایی دانشگاته صنعت نفت به آبادان

وی می افزاید: وقتی که کمی ریزتر به قضیه نگاه می‌کنیم، می‌بینیم در دانشکده صنعت نفت محمودآباد رشته‌ای هست که اگر مستقیم با خود نفت در ارتباط نباشد، ولی یکی از ضروریات برای انتقال نفت است و اگر دانشجو‌هایی که در این دانشکده هستند نباشند چه کسی می‌خواهد تکنسین و مهندس این موضوع برای انتقال نفت نفتکش‌ها باشد و بر روی خطوط کشتیرانی کار صادرات و واردات را انجام دهند.

کیامهرمی گوید: مبنا و فضای ذهنی دانشجویانی که با هزینه وزارت نفت و وزارت علوم در محمودآباد فارغ التحصیل می‌شوند این بود که می‌آیند در بخش صادرات نفت به وسیله نفتکش‌ها کمک می‌کنند، اما ۱۰ تا ۱۵ سال پیش شرکت ملی نفتکش به بهانه خصوصی سازی از بدنه وزارت نفت جدا و جزوه شرکت‌های زیر مجموعه شستای تامین اجتماعی شد و رشته مهندسی کشتی به گونه‌ای بی پدر و مادر شد.

وی می افزاید: به خاطر همین اتفاق وزارت نفت اصرار دارد که این رشته به درد ما نمی‌خورد در صورتی که الان بزرگترین نهادی که بعداز اینکه تحریم‌های ظالمانه کمک می‌کند صادرات نفت ادامه پیدا کند شرکت ملی نفتکش و در واقع افرادی هستند که در این شرکت هستند، چون هیچ کشتی خارجی دیگری این ریسک را نمی‌کند که نفت ما را جابه جا کند و طبیعتا افرادی که دانش آموخته دانشکده صنعت نفت باشند هم کمک می‌کنند.

کیامهر می گوید: دانشکده صنعت نفت تهران در بحث رشته‌های علوم انسانی یا رشته‌های که در فضای مدیریتی، حسابدار و حقوقی هستند می‌آیند در شرکت کمک می‌کنند یکی از خوبی‌های دانشجو بودن دانشگاه‌های که مربوط به یکی از وزارتخانه‌ها است طرف ۴ سال با توجه به موضوعاتی که در آن فضا است کار می‌کند و موضوعات دیگر را کنار می‌گذارد و کسی که می‌خواهد در حقوق نفتی ورود کند و یا حسابدار نفتی شوند فقط با پارامتر‌های این موضوع فکر می‌کند و رشد می‌کند.
 
 
تعطیلی دانشکده‌های حوزه نفت کشور را محتاج نیرو‌های خارجی می‌کند/ در خواست انتقال دانشکده علوم دریایی محمود آباد به آبادان

فارغ التحصیل رشته مهندسی کشتی گرایش موتور دانشکده صنعت نفت محمود آباد می افزاید: یکی از مهمترین دلایلی که وزارت نفت باید دانشگاه خاص خود را داشته باشد، این است که نفت به دلیل حساس بودن و سخت بودن شرایط کاری باید افرادی را انتخاب کند که از اول در آن فضا بودند و همسان پنداری براشون اتفاق افتاده باشد. با توجه به اینکه از سال جدید تحصیلی دانشگاه صنعت نفت در دانشکده محمودآباد و تهران دانشجو نمی‌گیرد و در واقع چه در دانشکده محمود آباد و چه در تهران خود به خود دانشجو‌هایی که از قبل باقی مانده بودند با توجه به عدم ورد دانشجوی جدید بی پشتوانه می‌شوند کما اینکه دانشجو‌های قبل اگر یکی از درس هایشان جابه جا شود و یا دانشکده ظرفیت نداشته باشد مجبورند برای گذراندن آن به خارج از دانشکده و به دانشگاه‌های بی کیفیت و غیر انتفاعی مراجعه کنند.

وی با اشاره به مشکلات عمده‌ای که از این وضعیت ایجاد می‌شود،می گوید: این روند موجب خواهد شد تا در شرایطی که نیاز به ورود ارز به کشور است مجبور شویم به جای استفاده از متخصصان داخلی از نیرو‌های خارجی استفاده کنیم و این موضوع باعث می‌شود که ما از چند جهت ضرر کنیم کما اینکه اگر حقوق یک ماه که ماهیانه به خدمه خارجی می‌دهد به دانشگاه دریانوردی مانند محمود آباد اختصاص دهند کل نیاز چند ساله آن‌ها برای تربیت نیرویی که ملی و دلسوز و کارآمد است هزینه می‌کند و این نیروی متخصص برایش می‌مانند و می‌تواند تا ده‌ها سال از ظرفیت این نیرو استفاده کند.
 
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در رابطه با این موضوع  رئیس دانشکده علوم دریایی محمود آباد تماس گرفتیم؛ اما وی حاضر به مصاحبه با خبرنگار ما نشد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار