استانی شدن انتخابات این روزها تبدیل به مهمترین مسئلهای شده که متاسفانه باوجود اهمیت داشتن آن در رسانهها چندان به آن بها داده نشده نمیشود.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدجواد عمرانی؛* استانی شدن انتخابات این روزها تبدیل به مهمترین مسئلهای شده که متاسفانه علیرغم اهمیت داشتن آن در رسانهها چندان به آن بها داده نشده و این البته ناشی از کم اطلاعی در مورد این طرح خطرناک است.
اولا این طرح با هدفهای خاص خود در مجلس مطرح شده که میتوان به پرداختن چند هدف کلی پرداختن مسائل ملی و کلی به جای مسائل سطحی توسط نمایندگان، کاهش هزینههای انتخاباتی و تجمیع نمایندگان در احزاب و... اشاره نمود. اما به واقع آیا این اهداف به ثمر خواهد نشست؟! تا چه میزان با تصویب و اجرای این طرح به نفع مجموعه نظام جمهوری اسلامی ایران و تا چه حد به ضرر ایران است؟!
نکتهای که ابتدا باید به آن اشاره کرد این طرح در تعارض جدی با بند اول سیاستهای کلی انتخابات در نگاه مقام معظم رهبری دارد چرا که باعث آن میشود که در شهرستانهای به غیر از مراکز استان به شدت درصد مشارکت پایین خواهد آمد و مطمئنا به نفع مردم و نظام نیست.
نکته بعد عدم توجه مخصوص به مناطق محروم کشور است. عدم دسترسی مردم به نمایندگان و در مجموع همهی اینها حل نشدن مشکلات روزمره مردم مسئلهای خواهد بود که بعد از تصویب این طرح خواهد بود.
البته تمام ضررهای این طرح به این مسائل ختم نمیشود، این طرح در زمان اجرا باعث میشود که مردم قدرت تحلیل خود را در هنگام انتخابات از دست بدهند چراکه تعدد نامزدها این مسئله را به وجود خواهد آورد. از طرفی نمایندگان هم به جای پرداختن به شهرستانها و روستاها ترجیح میدهند در مراکز استان که جمعیت بیشتری را داراست کارهای تبلیغاتی خود را انجام دهند.
نکته بعدی و مهم این طرح البته فسادزا بودن آن است. باند بازی و فساد برای قرار گرفتن در لیست احزاب مختلف میتواند این فساد را به وجود آورد و نامزدهایی هم که به صورت مستقل میخواهند وارد این عرصه شوند باید با مبالغ هنگفت و هزینه و اسرافهای زیاد خود را به مردم معرفی کنند.
این طرح البته در شرایط فعلی به در مجلس به این علت از طرف برخی نمایندگان پیگیری میشود که به نفع نمایندگان فعلی مجلس است و الی در شرایط موجود این طرح مخالفتهای صریحی با سیاستهای کلی انتخابات در نگاه رهبری را داراست و هرچه زودتر نباید اجازه داد که این طرح خطرناک که حتی ممکن است به منافع ملی و امنیتی ما ضربه بزند، تصویب شود.
محمدجواد عمرانی، مسئول سابق سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه زابل
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.