رئیس دانشگاه خلیج فارس بوشهر گفت: این دانشگاه در سال ۷۱ شروع به کار کرده و کاملا محصول انقلاب است و اکنون حدود ۸ هزار دانشجو در آن مشغول به تحصیل هستند.
عبدالمجید مصلح، رئیس دانشگاه خلیج فارس بوشهر در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو در خصوص بررسی دانشگاههای استان در چهل سالگی انقلاب گفت: نظام آموزش عالی در استان بوشهر پس از انقلاب و در اواخر دهه ۶۰ شکل گرفت و تا پیش از آن هیچ موسسهای در قالب آموزش عالی در این استان وجود نداشت.
وی با بیان اینکه دانشگاه خلیج فارس بوشهر محصول انقلاب است، افزود: این دانشگاه در سال ۷۱ با دو رشته تحصیلی شروع به کار کرده و اکنون دارای ۸ دانشکده است و حدود ۸ هزار دانشجو در آن مشغول به تحصیل هستند و دارای ۲۵۳ هیئت علمی است. دانشگاه خلیج فارس بوشهر از ابتدای تاسیس تا به الان توانسته به جایگاه مطلوبی در نظام آموزش عالی کشور دست یابد.
مصلح اضافه کرد: استان بوشهر اکنون دارای ۴۹ هزار دانشجو است؛ در حالی که پیش از انقلاب این آمار صفر بود و دسترسی مردم مناطق دور افتاده به دانشگاه بسیار سخت و دشوار بوده است و تعداد محدودی از افراد میتوانستند وارد دانشگاهها شوند، ولی الان دانشجویان بسیاری در این استان مشغول تحصیل هستند.
وی ادامه داد: دانشگاه خلیج فارس بوشهر دارای ۹۱ رشته تحصیلی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری است و عمده تمرکز رشتهای این دانشگاه بر روی حوزههای مزیتی استان همچون حوزههای دریایی، کسب و کار و تجارت، انرژی، گاز و پتروشیمی، مهندسی دریا و حوزههای زیستی دریا است که دانشگاه از ابتدای تاسیس تاکنون رشد خوبی در این حوزهها داشته است.
صادرات محصولات فناور شرکتهای دانش بنیان دانشگاه خلیج فارس بوشهر به خارج از کشور
رئیس دانشگاه خلیج فارس بوشهر با بیان اینکه این دانشگاه اکنون دارای دانشجوی بین المللی است، اظهار کرد: به برکت انقلاب اسلامی، دانشگاه خلیج فارس بوشهر در زمینههای علمی پیشرفت خوبی داشته و مرکز رشد واحدهای فناور آن فعال است و دارای ۱۲ شرکت دانش بنیان و ۳۱ هسته دانش فناور دانشجویی است که در فرآیندی این هستهها به شرکت تبدیل میشوند و علاوه بر آن حدود ۳۰ هسته پژوهش فناوری هیئت علمی طی دو سال اخیر در این مرکز رشد شکل گرفته اند. البته شرکتهای دانش بنیان دانشگاه در حوزه نرم افزاری، صادرات محصولات فناور را به خارج از کشور نیز داشته اند.
وی یادآور شد: دانشگاه خلیج فارس بوشهر در جشنوارهها و المپیادهای علمی که در سالهای اخیر برگزار شده موفقیت خوبی کسب کرده و دارای رتبههای برتر جهانی و ملی است.
مصلح ادامه داد: البته موفقیت ما محدود به این المپیادها نیست و دانشجویان دانشگاه خلیج فارس در آزمونهای مقطع کارشناسی ارشد از میزان قبولی بالایی برخوردارند و در این زمینه دانشگاه ما دارنده رتبه ۸ در بین دانشگاههای بزرگ کشور است.
وی با اشاره به ظرفیت خوابگاهی دانشگاه خلیج فارس بوشهر بیان کرد: ظرفیت خوابگاهی این دانشگاه بالغ بر ۳ هزار نفر است و اکنون این میزان دانشجوی دختر و پسر در خوابگاههای ما اسکان داده شده اند.
تجاری سازی پژوهش و تبدیل شدن به دانشگاه کارآفرین از اهداف اصلی تیم مدیریتی این دانشگاه است
رئیس دانشگاه خلیج فارس بوشهر گفت: حدود ۲ سال است که برنامه تبادل دانشجو در دانشگاه خلیج فارس اجرا میشود و دانشگاه ما برنامه مشترک دانشجویی با دانشگاههای گرجستان و اتریش را در دستور کار قرار داده و بالغ بر ۶۰ دانشجوی بین المللی از کشورهای گرجستان، افغانستان و عراق در این واحد دانشگاهی مشغول به تحصیل هستند.
وی ادامه داد: براساس گزارش گیری که وزارت علوم انجام داده ضریب اشتغالزایی فارغ التحصیلان دانشگاه خلیج فارس بوشهر ۵۸ درصد بوده که این رقم نشان دهنده شاخص مطلوب اشتغالزایی این دانشگاه در بین دانشگاههای کشور است.
مصلح با اشاره به برنامههای آینده این دانشگاه گفت: قرار است مجتمع فناوری با هدف ایجاد کارآفرینی برای دانشجویان و شرکتهایی که به صورت زایشی در دانشگاه شکل میگیرند ایجاد شود و در پی ان برای دانشجویان اشتغالزایی صورت گیرد. به همین منظور مجتمع فناورانه ۳ هزار متری به زودی در دانشگاه خلیج فارس بوشهر به بهره برداری میرسد و علاوه بر آن در تلاشیم در حوزههای پژوهشی، پژوهشکده خلیج فارس را به پژوهشگاه تبدیل کنیم. تجاری سازی پژوهش و تبدیل شدن به دانشگاه کارآفرین و بین المللی سازی از جمله اهداف اصلی تیم مدیریتی این دانشگاه است.
وی افزود: حوزه علم و فناوری و توسعه علمی کشور پرافتخارترین و غرورانگیزترین بخش در مجموعه محورهای توسعهای کشور است و بخش علم و فناوری در حوزه دفاعی توانسته نیازهای کشور را به بهترین نحو پشتیبانی کند و در جوار نیروهای دفاعی در توسعه فناوریهای مورد نیاز کشور مشارکت داشته و در حوزه شاخصهای علمی نیز توانسته جایگاه خوبی را برای کشورمان در سطح بین المللی ایجاد کند. به طوری که دانشگاههای ایران موفق به کسب رتبه اول منطقه از نظر تولید مقاله شده اند که این مهم، نشانگر رشد قابل توجه ظرفیت علمی کشور بعد از انقلاب است.