نشست تخصصی بزرگداشت استاد مجتبی مینوی با بررسی اهمیت کتابخانۀ مینوی طهرانی در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار میشود.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، در این نشست که توسط پژوهشکده زبان و ادبیات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار میشود؛ دکتر محمد دهقانی، نویسنده و پژوهشگر و عضو سابق هیئت علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران در گفتگو با دکتر لیلا الهیان، دبیر نشست در توضیح اهمیت کتابخانه اهدایی شادروان مینوی سخنرانی خواهد کرد.
استاد مجتبی مینوی، نویسنده، ادیب و مصحح کتابخانه عظیم خود را در سال ۱۳۵۶ به ملت ایران هدیه کرد. در نگاهی کلی مجموعه آثار کتابخانه مینوی، شامل کتابهایی در حوزهء علوم انسانی و به صورت اخص؛ زمینه هایی، چون زبان و ادب فارسی، فرهنگ و زبانهای باستانی، تاریخ و جغرافیا در ادوار باستان و ایران اسلامی، نشریات جامع و قدیمی در حوزه ادبیات و علوم انسانی و آثار کهن به زبانهای عربی، ترکی عثمانی و استامبولی، انگلیسی، آلمانی، فرانسه و برخی از منابع روسی و ژاپنی را تشکیل داده است این کتابخانه ابتدا، به مالکیت بنیاد شاهنامهٔ فردوسی درآمد و سپس با ادغام بنیاد مزبور در مؤسسه مطالعات و تحقیقات فرهنگی (پژوهشگاه کنونی)، کتابخانه تابع مؤسسهٔ مزبور شد و در سال ۱۳۶۲ رسماً بازگشایی و پذیرای محققان و دانش پژوهان شد. این کتابخانه، در حال حاضر به صورت واحدی از مدیریت کتابخانههای پژوهشگاه اداره میشود.
مجموعهٔ کتابخانه شامل تقریباً ۲۰۰۰۰ جلد کتاب به زبانهای فارسی، عربی، اردو، انگلسی، فرانسه، ایتالیایی، روسی و.. است.
این کتابخانه همچنین دارای نسخههای خطی و عکسی در زمینههای ایران شناسی، اسلام شناسی، تاریخ، ادبیات و جغرافیا است.
در بسیاری موارد، یادداشتهای خطی استاد مینوی نیز در حاشیهٔ کتابها ثبت شده است که بر ارزش و اهمیت کتابها میافزاید.
عکسهای گرفته شده از نسخههای خطی، پس از صحافی، به صورت کتاب در اختیار مراجعان قرار میگیرد. نسخههای خطی که گرفتن عکس از آنها مقدور نبوده، به صورت سی دی تهیه شدهاند. تعدادی از میکروفیلمها نیز به شکل کتاب تهیه شده است و در اختیار مراجعان قرار دارد.
نشست بزرگداشت استاد مینوی شنبه ۱۳ بهمن ۹۷ در سالن اندیشه پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار میشود.