آخرین اخبار:
کد خبر:۷۴۲۸۷۳
پرونده ویژه | بودجه دانشگاه‌ها

معاون پژوهشی دانشگاه چمران: بودجه دانشگاه‌ها جوابگوی نیاز‌ها نیست/ در بهترین شرایط بودجه پژوهش باید تا ۲ برابر افزایش پیدا کند

معاون پژوهشی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: در بهترین شرایط بودجه پژوهشی باید تا ۲ برابر افزایش پیدا کند تا بتوانیم از طریق آن به تامین نیاز‌های دانشگاه بپردازیم.

علی حقیقی، معاون پژوهشی دانشگاه شهید چمران اهواز در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با بیان اینکه بودجه قطعی سال ۹۸ هنوز از سوی مجلس شورای اسلامی اعلام نشده است، گفت: افزایش متوسط ۱۴ درصدی بودجه دانشگاه‌ها ناچیز است و این مقدار بودجه به صورت مساوی بین معاونت‌ها و بخش‌های مختلف دانشگاهی تقسیم می‌شود که در برخی موارد ممکن است درصد بیشتری به معاونت پژوهشی اختصاص یابد، ولی در کل بودجه اختصاصی به این معاونت چندان قابل توجه نیست.

وی با بیان اینکه اکثر دانشگاه‌های کشور نسبت به بودجه اختصاصی خود معترض هستند و رضایتی از آن ندارند، افزود: با وجود تورم حاکم بر جامعه و افزایش بی رویه قیمت ها، بودجه اختصاصی به دانشگاه‌ها به هیچ وجه جوابگوی نیاز‌های آنان نیست.

حقیقی اضافه کرد: با این مقدار افزایش بودجه حتی سطح عملکرد دانشگاه‌ها و معاونت‌های پژوهشی و سایر بخش‌ها نمی‌تواند به اندازه سال گذشته باشد؛ چه برسد به اینکه دانشگاه ها، خود را در زمینه خرید تجهیزات و تامین منابع وابسته به نرخ ارز بی نیاز کنند بنابراین امسال تمامی دانشگاه‌های کشور از نظر تامین منابع، امکانات و تجهیزات مورد نیاز آزمایشگاهی دچار مشکل خواهند شد.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه تجهیزات آزمایشگاهی و مواد اولیه مورد نیاز آن وابسته به نرخ ارز است، در سال آینده به هیچ وجه نخواهیم توانست که نیاز‌های این بخش را تامین کنیم ، چرا که بودجه دانشگاه و معاونت‌های زیرمجموعه آن، کفاف نمی‌دهد.

معاون پژوهشی دانشگاه شهید چمران اهواز عنوان کرد: در بهترین شرایط بودجه مذکور باید تا ۲ برابر افزایش پیدا کند تا بتوانیم از طریق آن به تامین نیاز‌های دانشگاه بپردازیم و فرصت‌های مطالعاتی لازم را برای دانشجویان، اساتید و هیئت علمی فراهم آوریم و علاوه بر آن دانشگاه بتواند در کنفرانس‌های بین المللی حضور یابد و به ایجاد همکاری‌های بین المللی بپردازد. در صورتی که این بودجه افزایش نیابد، ناچارا باید سال آینده نیز در بخش‌های مذکور به صورت انقباضی عمل کنیم چرا که بودجه کفاف نمی‌دهد.

وی یادآور شد: برای پیشرفت دانشگاه‌ها باید با چشم سرمایه داری به حوزه پژوهش نگریست، چرا که این حوزه بسیار هزینه بر است و علت اصلی آن وجود رشته‌های کاربردی در این بخش است و رشد دانشگاه‌ها در حوزه پژوهش نیازمند تامین تجهیزات و منابع اولیه و مصرفی آزمایشگاهی است که نیازمند اختصاص بودجه‌ای قابل قبول است. با توجه به اینکه دانشگاه‌های کشورمان از مرحله تولید علم و مقاله گذر کرده اند و به سمت فعالیت در زمینه برقراری ارتباط با صنعت و رشته‌های کاربردی و کارآفرینی و فعالیت‌های فناورانه حرکت کرده اند نیاز است بر روی حوزه پژوهشی دانشگاه‌ها سرمایه گذاری شود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار