برای مرور مهمترین اخبار دانشگاهی یک هفته گذشته در حوزه آموزش و پژوهش با ما همراه باشید.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حوزه فناوری و آموزش در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصهای از آنها را میتوانید در ادامه مرور کنید.
ایران؛ اثرگذارترین کشور حوزه علم و فناوری در جهان اسلام حسین سالارآملی، قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل و رئیس مرکز همکاریهای علمی بین المللی گفت: تاکنون ۲۱۰۰ نفر از دانشمندان و اعضای هیئت علمی دانشگاههای خارج از کشور به ایران آمدند.
وی ادامه داد: ایران در رابطه با مسائل علم و فناوری اثرگذارترین کشور در منطقه است در سال ۲۰۱۹، ۲۹ دانشگاه ایرانی در رتبه بندی بهترین دانشگاههای دنیا قرار گرفتند.
داوطلبانی که اسامی آنان به عنوان پذیرفته شده نهایی آزمون اعلام شده میتوانند برای اطلاع دقیق از تاریخ و چگونگی ثبتنام خود ۲۴ ساعت بعد از زمان اعلام اسامی به پایگاه اطلاعرسانی دانشگاه پیامنور به نشانی http://pnu.ac.ir مراجعه و بر اساس زمانبندی که اعلام خواهد شد همراه بامدارک لازم برای ثبت نام اقدام کنند.
دانشگاه صنعتی شریف بدون کنکور دانشجو میپذیرد دانشگاه صنعتی شریف آخرین مهلت پذیرش دانشجو براساس سوابق تحصیلی برای دورههای آموزشی بینالمللی مقطع کارشناسی تخصصی به زبان انگلیسی را ۱۱ بهمن ماه اعلام کرد.
ثبتنام و پذیرش بدون کنکور دانشگاهها ۱۰ بهمن پایان یافت حسین توکلی مشاور عالی سازمان سنجش گفت: متقاضیان پذیرش بدون کنکور در رشتههای مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و دانشگاه پیام نور تنها تا چهارشنبه ۱۰ بهمن فرصت داشتند در این مراکز ثبت نام کنند.
اعضای هیئتعلمی باید هنگام استخدام در کارگاههای آموزشی شرکت کنند منصور غلامی وزیر علوم گفت: درحال حاضر وزارت علوم جایی برای جذب نیروهای استخدامی ندارد و بیشتر بر روی آموزش نیروها تلاش میکند، اما درمورد جذب اعضای هیأت علمی که بحث تدریس و تحقیق درمیان است، از چند سال گذشته برای گذراندن کارگاههای روش تحقیق، روش تدریس، اخلاق علمی (به معنای اخلاق پژوهشی و آموزشی) در بدو استخدام آنها تاکید شده است.
اعلام جزئیات آییننامه بازنشستگی اعضای هیئت علمی احمدی رئیس دانشگاه تربیت مدرس اظهار داشت: بر اساس آیین نامه سراسری که اخیرا با پیگیری دولت و وزارت علوم به تمامی دانشگاهها ابلاغ شده است، استادیاران در سن ۶۵ سال، دانشیاران در سن ۶۷ سال و استادان در سن ۷۰ سالگی بازنشسته میشوند و این زمان به هیچ عنوان قابل تمدید نیست.
برنامه مصوبی برای حذف کنکور ارشد و دکتری وجود ندارد منصور غلامی وزیر علوم درباره حذف کنکور کارشناسی ارشد و دکتری گفت: پذیرش دانشجویان دکتری در کنکور با مشارکت دانشگاهها انجام میشود، دانشجویان دکتری آزمون داشته و تعداد دو تا سه برابر ظرفیت پذیرفته شدگان به دانشگاهها معرفی میشوند.
برترین دانشگاههای کشور در حوزه فعالیتهای بینالمللی ۲۸ بهمن ماه معرفی میشوند عطاءالله کوهیان معاون همکاریهای علمی و سازمانها تخصصی وزارت علوم با اشاره به ارزیابی عملکرد علمی بین المللی دانشگاهها، پژوهشگاهها و پارکهای علم و فناوری بیان کرد: قرار است که دانشگاهها، پژوهشگاهها و پارکها علم و فناوری برتر در حوزه فعالیتهای بینالمللی را ۲۸ بهمن ماه در دانشگاه علم و صنعت معرفی کنیم.
وی درباره آغاز تدوین کتاب تاریخ پارسی گستری در گیتی گفت: استادانی که به کشورهای خارجی اعزام شده اند سفرنامهها و اطلاعات خوبی را دارند که با جمع آوری آنها میتوانیم کتابی را آماده و در دسترس عموم قرار دهیم از این رو در تلاشیم تا کتاب چند جلدی تاریخ پارسی گستری در گیتی را آغاز کنیم.
۲۷ دانشمند ایرانی غیرمقیم طی ۳ سال اخیر جذب دانشگاه علوم پزشکی تهران شدند رویا انصاری پور رابط معاونت بینالملل دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به جذب ۲۷ دانشمند و متخصص ایرانی غیرمقیم طی سه سال گذشته در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: از تیرماه ۱۳۹۴ در راستای نیل به اهداف بلندمدت چشمانداز علمی کشور و بهرهگیری از ذخایر علمی متخصصان و نخبگان ایرانی غیرمقیم، دانشگاه علوم پزشکی تهران نخستین موافقتنامه تخصیص و اعطای وجوه حمایتی بابت انجام طرحهای فناورانه را با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به امضاء رساند.
دفتر مشترک پزشکی مهندسی بین دو دانشگاه صنعتی و علوم پزشکی تاسیس میشود محمد آقاجانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تأسیس دفتر مشترک پزشکی مهندسی را موضوعی مهم و جدی عنوان کرد و گفت: اگر چنانچه پژوهشگران فنی در دفاتر خود و جراحان و طبیبان در بیمارستانها به عنوان جزایری مستقل فعالیت کنند، هرگز راه بهجایی نمیبرند.
وی تأکید کرد: باید پزشکان نیازهای خود را به مهندسین بخش فنی پیشنهاد داده و فناوریهای منحصر بفردی را ایجاد کنند تا نیازهای مردم تکمیل شود.