کد خبر:۷۴۳۱۸۸
یادداشت دانشجویی|

ماست مالی کردن نمایش spv از سوی اروپایی‌ها

اروپا بعد از گذشت چندین ماه که ایران را معطل خودش کرده بود و قرار بود spv را راه‌اندازی کند، در نهایتا با instex قضیه را  ماست مالی کرد.

 گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علیرضا زارع شهرآبادی؛* دولت تدبیر و امید تا خود را ناچار می‌بیند و حرفی برای گفتن ندارد و میخواهد حواس‌ها را از روی مسئله‌ی برگرداند سریع در جامعه موضوعی را سر دست می‌گیرد و روی آن مانور می‌دهد تا حواس مردم از جای اصلی پرت شود و هرکاری میخواهد بکند. 

جدیدا از یک طرف ابتذالاتی که در جشنواره فجر به اصطلاح انقلاب اسلامی به وجود آمده است و حواس مردم را به آنجا معطوف کرده اند که فعلا سرشان آنجا گرم باشد، حرفهایشان را بزنند و نقد‌ها هایشان را بکنند! البته منظور این نیست که ابتذالات به وجود آمده مهم نیست منظور این است که  فرع و اصل را تشخیص دهیم.

از طرفی هم دیروز اروپا بعد از گذشت چندین ماه که ایران را معطل خودش کرده بود و قرار بود spv را راه اندازی کند در نهایتا با instex قضیه را ماست مالی کرد؛ در حالی که قرار بود کانالی مالی جهت انتقال پول، فروش نفت، فلزات گرانبها، صنعت خودروسازی  باشد، به کانالی تجاری از جمله غذایی تقلیل یافت. 

با اعلام رسمی ابزار پشتیبان مبادلات مالی توسط سه کشور اروپایی، اکنون مشخص شده است که این شرکت موسوم به INSTEX صرفا یک اتاق تسویه حساب مالی بوده که در موارد معدودی که اروپا آن را تجارت مشروع خوانده قابلیت استفاده دارد؛ بنابراین نه خبری از کانال ویژه مالی است و نه تبادلات پولی از این طریق امکان‌پذیر است. 
 
این در حالی است که امام خامنه‌ای در خرداد ماه امسال بعد از نقض علنی برجام توسط آمریکا با ذکر این نکته که به اروپایی‌ها هم بدبین و بی اعتماد هستند شروط شش گانه‌ای را برای ادامه دادن برجام با آن‌ها ذکر کردند که متاسفانه دولت فخیمه هیچ کدام را رعایت نکرد و در عین تکرار در حرف هایشان به اینکه ما منویات خلف صالح امام خمینی را عمل میکنیم و حرف ایشان سرلوحه ما است، اما در عمل به صورت لودر وار از این منویات میگذرند.
 
شروط شش گانه یا به تعبیری خطوط قرمز شش گانه نظام که توسط امام امت ترسیم شدند این‌ها بودند:

۱_در دوسال گذشته آمریکا بار‌ها برجام را نقض کرده است و اروپایی‌ها ساکت مانده اند. اروپا باید آن سکوت را جبران کند.

۲_آمریکا قطعنامه‌ی ۲۲۳۱ را نقض کرده است؛ اروپا باید یک قطعنامه علیه نقض آمریکا، صادر کند.

۳_اروپا باید متعهد شود که بحث موشکی و منطقه‌ای جمهوری اسلامی را مطرح نخواهد کرد.

۴_اروپا باید با هر گونه تحریم جمهوری اسلامی مقابله کند و مقابل تحریم‌های آمریکا صریح بایستد.

۵_اروپا باید فروش کامل نفت ایران را تضمین کند تا تحریم‌های آمریکا ضربه‌ای به فروش نفت ما نزند.

۶_بانک‌های اروپایی باید تجارت با جمهوری اسلامی را تضمین کنند. 

این دو موضوع دست مایه جنجال دولتی‌ها، روزنامه‌ها و حامیان شان شده است تا با استفاده از این‌ها از طرفی فضا را غبار آلود و حواس‌ها را پرت کنند و از طرفی هم فشار بیاورند و بگویند اگر فلان نشود ما مشکلاتمان زیادتر می‌شود. مگر خود شما‌ها در حوالی سیزده آبان امسال نگفتید آمریکا و ایادی ش. هرکار و تحریمی می‌توانستند، انجام دادند پس از چه می‌ترسید؟ طبق این گفته‌های خودتان که ذکر شد اگر مشکلات کشور زیاد‌تر هم بشود عاملی جز سوء مدیریت و ناکارآمدی شما را نمی‌تواند داشته باشد.، که با این سناریو ترس از آینده و مشکلات بتوانند لایحه‌های ننگین دیگری به اسم پالرمو و cft را تصویب کنند و تعهدات ذلت بار دیگری را بر کشور تحمیل نمایند. 

مجمع تشخیص مصلحت نظام وظیفه‌ی سنگینی بردوش دارد و همان طور که خودشان هم گفتند، ما منتظر نظر کارشناسی آن‌ها هستیم مبادا یک اتاق تجاری آن‌ها را خام کند و مصلحت نظام را به خاطر آن بد تفسیر کنند!

در خور توجه است که سخنگوی سفارت آمریکا در آلمان، در واکنش به راه اندازی سازوکار اروپا برای ایران گفته است: راه اندازی سازوکار مالی ویژه اروپا نمی‌تواند فایده‌ای برای ایران داشته باشد. این سازوکار مالی به هیچ عنوان برنامه آمریکا در خصوص اعمال فشار حداکثری بر اقتصاد ایران را تحت الشعاع قرار نخواهد داد. 

مجمع تشخیص آنقدر که به آن اتاقک تجاری توجه میکند باید چندین برابر به منویات امام امت و شروط ایشان برای ادامه ارتباط با اروپا توجه کند. حضرت آقا در جواب نامه وزرا که درخواست کرده بودند در تصویب این لوایح در مجمع تسریع شود، بیان فرمودند چه تضمینی هست این‌ها تصویب شود و اوضاع بهتر شود؟ هیچ کدام از وزرا برای بهتر شدن اوضاع چیزی نداشتند که بگویند؟!

مطالبه عمومی مردم و خواص این روز‌ها خیلی مهم است هر کسی در هرجایی هست باید مطالبه کند هم به صورت علمی و هم عملی. پیش به سوی مطالبه...

علیرضا زارع شهرآبادی- دبیر اسبق جامعه اسلامی دانشجویان یزد
انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار