گزارش جدیدی نشان میدهد مکان قطب شمال مغناطیسی زمین تغییر کرده و از کانادا به سمت سیبری درحال حرکت است.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، قطب شمال در مکان همیشگی خود قرار ندارد. طی دهههای گذشته قطب شمال مغناطیسی زمین با سرعتی بیشتر حرکت کرده، به طوری که دانشمندان معتقدند تخمینهای قدیمی برای مسیریابی دقیق، به اندازه کافی صحیح نیستند.
در همین راستا روز گذشته محققان آپدیتی از مکان پیشین قطب شمال ارائه کردند. این گزارش یک سال زودتر از موعد انتشار خود ارائه شده است.
طبق این گزارش، قطب شمال مغناطیسی حدود ۳۴ مایل (۵۵ کیلومتر) در سال حرکت میکند. طبق گزارش قطب شمال مغناطیسی از «خط بین المللی زمان» (The International Date) در ۲۰۱۷ عبور کرده است. به این ترتیب اکنون قطب شمال مغناطیسی درحال گذر از کانادا و حرکت به سمت سیبری است.
«خط بین المللی زمان»، در حقیقت خطی فرضی بر سطح کره زمین است که از میانهٔ اقیانوس آرام میگذرد و کشتیها و هواپیماها با گذر از این خط تاریخ روزی که در آن بهسر میبرند را عوض میکنند.
این تغییر مداوم مکان قطب شمال مغناطیسی مشکلی در قطب نما ها، موبایلها و تجهیزات الکترونیکی مصرفی ایجاد کرده است.
به گفته «آرنود شولیا» محقق ارشد World Magnetic Model در دانشگاه کلورادو، هواپیماها و قایقها نیز از قطب شمال مغناطیسی به عنوان شیوه جایگزین مسیریابی استفاده میکنند.
البته اندازه گیریهای GPS تغییری نکرده، زیرا اطلاعات آن براساس ماهواره تعیین میشود.
از سوی دیگر ارتش و سازمان ناسا نیز به اطلاعات مربوط به مکان دقیق قطب شمال مغناطیسی متکی هستند.
قطبهای مغناطیسی یعنی جایی که خطوط میدان مغناطیسی به صورت واگرا از زمین خارج (جنوب مغناطیسی) یا به صورت همگرا به آن وارد (شمال مغناطیسی) میشوند.