کارشناس حوزه امریکای لاتین آمریکا و طبقه اشرافیت را مسببان اصلی بحران در ونزوئلا دانست.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حمید شهرابی، کارشناس حوزه امریکای لاتین آمریکا در چهلمین نشست جنبش عدالتخواه دانشجویی که در تهران در حال برگزاری است، گفت: کشور ونزوئلا سالها تحت سلطه نظام سرمایه داری بوده است، اما در سال ۱۹۹۸ انقلاب بولیواری پیروز میشود و بعد هوگو چاوز با انتخابات قانونی که برگزار شد روی کار میآید و سرفصل جدیدی در تاریخ ونزوئلا باز میشود.
وی اظهار کرد: بعد از روی کار امدن چاوز دو رویکرد در ونزوئلا اتخاذ شد. او اول نگاه حکومت را متوجه طبقه محروم و مستضعف جامعه کرد و بعد هم برای ایجاد وحدت بین کشورهای امریکای لاتین در مقابل ایالات متحده تلاش موفقیت امیزی داشت.
کارشناس حوزه امریکای لاتین با اشاره به اینکه از همان ابتدای پیروزی انقلاب بولیواری، تهاجم ایالات متحده برای سرنگونی دولت چاوز شروع شد، گفت: در کنار این موضوع پرونده جمهوری اسلامی و پیروزی انقلاب را نیز میشود بررسی کرد، چون شباهتها بسیار است.
شهرابی بیان کرد: سه سال بعد از پیروزی چاوز، کودتای نافرجام ۲۰۰۲ شکل گرفت، کودتایی که توسط ایالات متحده سازماندهی شد. اما کودتا شکست خورد، ولی تلاش ایالات متحده برای سرنگونی دولت ونزوئلا ادامه داشت.
وی با بیان اینکه اعمال سلطه ایالات متحده بر ونزوئلا با توجه به ثروت و امکانات عظیم این کشور از جمله غنیترین ذخایر نفتی و معادن فلزات قابل فهم است، افزود: آنچه که منشا و علت اساسی بحران در ونزوئلا است دخالتهای دولت ایالات متحده است!
شهرابی بیان کرد: آمریکا نه تنها در صحنه سیاسی بلکه در صحنه اقتصاد و بحران اقتصادی ونزوئلا نیز عامل بی ثباتی است. در واقع آمریکا و پایگاه اجتماعی ایالت متحده در ونزوئلا مسببان اصلی این بحران هستند.
وی با بیان اینکه تمام تلاشها برای سرنگونی دولت ونزوئلا از طریق همکاری و همدستی اشرافیت ونزوئلا صورت گرفته است، اظهار کرد: طبقه اشرافی که برای یک دوره طولانی همکاری با ایالت متحده به این موقعیت رسیده و توانسته شریانهای اقتصادی را در دست بگیرد میخواهد به ونزولا ضربه بزند. همین طبقه اجتماعی است که در ایران نیز چنین نقشی را ایفا میکند، این طبقه در هر کجا که هست همین نقش تخریبی را دارد.