کد خبر:۷۴۴۷۴۰
دستاورد‌های فناورانه/۶

نگاهی به شرکت‌های دانش بنیان حاضر در نمایشگاه دستاورد‌های چهل ساله/ از نوشابه گیاهی تا اولین پد زخم بستر در دنیا

۴۰ سال فعالیت‌های فناورانه در کشور ما دستاورد‌های شیرینی را حاصل کرده است که باهم چند مورد از آن‌ها را مرور می‌کنیم.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، ۴۰ سال فناوری در ایران دستاورد‌های قابل‌توجهی داشته که نه تنها ایران را در برابر دیگر کشور‌های جهان همپا کرده است، بلکه در برخی مواقع توانسته‌ایم پیشتازی خود را عرضه کنیم. از شیرینی‌های این فناوری می‌توان به دستاورد‌های علمی خوراکی با استفاده از شیرین کننده‌های طبیعی و بهبود کیفیت زندگی به وسیله آن‌ها اشاره کرد.

امروزه مردم ایران می‌توانند مواد خوراکی خود را از جمله شیرین کننده‌ها، نوشیدنی‌های شیرین و همچنین ژل رویال‌های تقویتی از ماده‌های تولید شده توسط فناوران ایرانی تأمین کنند. موادی که نمونه خارجی ندارد و قابلیت صادرات به کشور‌های دیگر را خواهد داشت.

برخی از این نمونه‌ها را شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در نمایشگاه دستاورد‌های علمی و فناوری چهل ساله انقلاب اسلامی که به همت ستاد فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی برپاشده است ارائه می‌کنند که در این گزارش به چندی از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

شیرین‌کنندگی ۳۰۰ برابر شکر
شیرین‌کننده طبیعی برگرفته از پودر استویا محصول شرکت طعم طبیعت است که در پاویون معاونت علمی در این نمایشگاه ارائه‌شده است. این شیرین‌کننده طبیعی ۳۰۰ برابر شکر از شیرین‌کنندگی برخوردار است. یعنی یک کیلو از این شیرین‌کننده معادل ۳۰۰ کیلوگرم شکر است.

به گفته میلاد ابوطالبیان این محصول در بدن جذب نمی‌شود و برای افراد دیابتی و کسانی که از رژیم غذایی پیروی می‌کنند بسیار کمک‌کننده خواهد بود. شیرین‌کننده استویا در تمام مصارفی که احتیاج به شیرین‌کننده دارد مانند نوشابه، نوشیدنی، کیک و ... کاربرد دارد.

وی بیان کرد: این محصول نمونه خارجی دارد، اما در ایران و کشور‌های منطقه برای نخستین بار است که کارخانه آن احداث می‌شود. در نتیجه برای کشور ما ارزآوری ویژه‌ای به همراه خواهد داشت.

این شیرین کننده‌های حاصل از گیاه استویا صد در صد طبیعی و مؤثر در درمان بیماری قند خون، کاهش وزن و محافظت از پوست است. استفاده از این شیرین‌کننده جایگزین شیرین کننده‌های مصنوعی (سرطان‌زا) در مصارف روزانه و صنایع غذایی در سطح دنیا خواهد بود.

نوشابه گیاهی
نخستین نوشابه کاملاً طبیعی محصول دیگری است که در نمایشگاه دستاورد‌های علمی و فناوری چهل ساله انقلاب اسلامی ارائه می‌شود. این محصول که توسط شرکت دانش‌بنیان آوای تندرستی لیان نوتریکا برای نخستین بار در چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی، فرآورده‌های طبیعی و طب ایرانی (سنتی) رونمایی شده بود، از عصاره‌های آب لیموترش، قهوه، زنجبیل و روغن علف لیمو ساخته شده است.

محسن مردی مدیرعامل شرکت تولیدکننده این محصول با اشاره به این‌که در تولید نوشیدنی «مای‌وای» از هیچ مواد نگه‌دارنده و رنگ مصنوعی استفاده‌نشده است، گفت: این نوشیدنی از مقدار کمی شکر برخوردار است که پایین‌ترین میزان استانداردی است که می‌توان در چنین نوشیدنی‌ای به‌کار برد.

به گفته وی این نوشیدنی هیچ نمونه داخلی و خارجی ندارد. برخی نمونه‌های خارجی موجود نیز تنها نوشیدنی‌های گازدار زنجبیل یا دیگر ترکیبات استفاده‌شده در این نوشیدنی به‌صورت تفکیک شده هستند. اما با این ترکیبات نمونه دیگری موجود نیست.

ژل رویال تقویت‌کننده
فرآورده دانش‌بنیان هانی ژل رویال توسط مرکز رشد فناوری طب و داروسازی سنتی و فرآورده‌های طبیعی دانشگاه علوم پزشکی تهران مراحل تحقیق و توسعه خود را طی کرده است و برای نخستین بار توسط شرکت دایادارو به عنوان یک محصول طبیعی به بازار عرضه شد.
 
به گفته حسین رضایی زاده پیش‌ازاین، محصولاتی برگرفته از ژل رویال عسل توسط کشور‌های دیگر تولیدشده بود که
واردات آن صورت می‌گرفت. اما این محصول با عصاره عناب فرآوری شده و پس از دو کارآزمایی بالینی به عنوان یک محصول درمانی ارائه شده است.

وی با تاکید بر این که این دارو نمونه داخلی و خارجی ندارد، موارد مصرف این ژل را برای کاهش ضعف و خستگی و بهبود کیفیت زندگی بیماران سرطانی عنوان کرد و افزود: افزایش توان جسمی و تعدیل سیستم ایمنی بدن نیز از دیگر خواص منحصربه‌فرد این ژل محسوب می‌شود.

کوتاه شدن درمان نارسایی حاصل از شیمی‌درمانی
نوتروپنی یک نارسایی ایمنی است که از عواقب شیمی‌درمانی برای بیماران سرطانی محسوب می‌شود. این نارسانی موجب می‌شود بیمار به شدت در معرض خطر عفونت قرار بگیرد و این عفونت‌ها در مواقعی کشنده است. به همین منظور شرکت دانش‌بنیان آریا تیناژن با استفاده از زیست‌فناوری دارویی تولید کرده است که این نارسایی را درمان خواهد کرد.

این دارو باید در فاصله‌های زمانی ۶ ماهه به بدن بیمار تزریق شود و این تزریق در زمان‌های مشخصی صورت گیرد. در همین راستا بیماران باید هر ۶ ماه یک‌بار به مراکز مشخص برای تزریق آن مراجعه کنند. پروسه‌ای که برای برخی بیماران بدون دسترسی مناسب و در مناطق مختلف کشور، طاقت‌فرسا و هزینه‌بر خواهد بود.

این شرکت در دستاوردی تازه فرم جدیدی از این دارو ارائه کرده است که به‌صورت پیوسته رهش عمل می‌کند. یعنی یک بار به بدن بیمار تزریق می‌شود و دارو به‌طور هوشمند درست سر زمان مناسب و مشخص خود دوز مورد نظر را در بدن بیمار رها می‌کند.

همچنین از این دارو نوع دیگری در این نمایشگاه ارائه‌شده که برای کودکان در نظر گرفته‌شده است. چراکه کودکان نیاز به میزان و نوع مشخصی از این دارو دارند. پس داروی مخصوصی با ویژگی‌های منحصربه فرد به نوزادان توسط این شرکت ساخته و ارائه شد.

کاهش چشمگیر هزینه درمان سوختگی با استفاده از ری‌سل‌تراپی
کشور انگلستان مدت‌ها پیش درمانی با استفاده از سل‌تراپی ارائه کرده بود که با استفاده از کیت‌های یک بار مصرف به درمان سوختگی کمک می‌کرد. برای بیماران ایرانی گذراندن دوره درمان با استفاده از این روش که نزدیک ۳ بار بود ۱۳۰ تا ۱۴۰ میلیون تومان تمام می‌شد.

اما شرکت ایرانی دانش‌بنیان فناوران سپید جامگان با ایده‌ای نوآورانه برای نخستین بار در دنیا این کیت‌ها را به دستگاه مخصوصی تبدیل کرد و موجب کاهش هزینه‌های آن شد. این دستگاه توانست هزینه درمان مبتلایان به سوختگی‌های شدید را تا ۳ میلیون تومان کاهش دهد.

به گفته سعید دهقان پور مدیرعامل این شرکت، از ۶ سال پیش بر روی محصول ری‌سل‌تراپی تحقیقات صورت گرفته و امسال روانه بازار شده است. این شرکت در نظر دارد پس از دریافت مراحل مخصوص آن را به دیگر کشور‌ها صادر کند.

نخستین پَد زخم بستر و دیابت در دنیا
زخم بستر و دیابت بیماری‌هایی‌اند که همواره با آسیب‌های جسمی خاص خود مواجه هستند. زخم‌هایی که به‌راحتی درمان نمی‌شود و مبتلایان و حتی اطرافیان آنان را سردرگم می‌کند. اما در این نمایشگاه شرکت دانش‌بنیان دارودرمان سلفچگان حضور پیدا کرده است که پد مخصوص درمان زخم دیابت و زخم بستر را برای این بیماران ارائه می‌کند.

تفاوت این پد کاملاً گیاهی با دیگر انواع دارویی آن این است که ذرات متفاوتی در آن به کار برده شده است که از جذب بالایی برخوردار هستند. حجت‌الله ذبیحی مدیرعامل این شرکت با تاکید بر این‌که چنین پدی هیچ نمونه داخلی و خارجی‌ای ندارد گفت: طی قراردادی ۱۰ میلیون دلاری صادرات این محصول به کشور اندونزی آغازشده است. همچنین قراردادی ۵ میلیون دلاری با کشور کانادا به امضا رسیده است که صادرات آن به‌زودی صورت می‌پذیرد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار