کد خبر:۷۴۶۲۵۹
غلامی:

دسترسی سریع به فناوری‌ها مستلزم گسترش حمایت از مراکز علمی است/ تزریق امیدی تازه به بیماران هموفیلی به کمک دستاوردی جدید

وزیر علوم گفت: هر چقدر که حمایت ما از پژوهشگران افزایش یابد، سرعت دستیابی به نتایج تحقیقات نیز بالاتر خواهد رفت.

سرعت دستیابی به نتایج تحقیقات با حمایت از پژوهشگران بالاتر خواهد رفت

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، منصورغلامی، وزیر علوم و تحقیقات و فناوری امروز در مراسم رونمایی از اولین موش مدل بیماری هموفیلی تولید شده با روش ویرایش ژن کریستر در کشور که به عنوان یک پروژه مشترک بین پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری و ستاد سلول‌های بنیادی در محل پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری معاونت فناوری رونمایی شد، گفت: به خاطر تلاش‌های صورت گرفته شاهد کسب یک موفقیت در پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری هستیم. این موفقیت امید زیادی را برای درمان یکی از بیماری‌ها فراهم کرده است.

وی افزود: قطعا این دستاورد بخشی از توانمندی‌های پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری کشور است. هر چقدر که حمایت ما از پژوهشگران افزایش یابد سرعت دستیابی به نتایج تحقیقات نیز بالاتر خواهد رفت.

غلامی با بیان اینکه وظیفه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حمایت از کار‌های این چنینی است، افزود: این موش مدلی که در پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری معرفی می‌شود زمینه ساز انجام کار‌های تحقیقاتی است و با استفاده از آن می‌توان با اطمینان کامل به بررسی بیماری‌های هموفیلی پرداخت.

وزیر علوم ابراز امیدواری کرد که در پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری شاهد رونمایی از دستاورد‌های متعدد باشیم.

غلامی گفت: هدف تمام پژوهشگاه‌های علمی این است که نتایج تحقیقات علمی خود را در خدمت مردم و کشور خودمان و در نهایتا در سطح بین الملل در خدمت بشر قرار دهند.
 
وزیر علوم ادامه داد: امروزه تلاش مراکز علمی و پژوهشگاه‌ها این است که زحمات و سرمایه‌ها به سمت حل مسائل و مشکلات موجود در زمینه مسائل علمی سوق پیدا کند.

وی افزد: یکی از نمونه‌های مهم در همه جوامع بحث بیماری، بهداشت و درمان است؛ با این وجود پروژه‌ای که امروز در پژوهشگاه ملی ژنتیک و زیست فناوری رونمایی شد، در این راستا بود.

غلامی با اشاره به اینکه پژوهشگاه ملی ژنتیک و زیست فناوری کار‌های خوبی را در زمینه زیست محیطی و کشاورزی انجام داده تصریح کرد: با توجه به پایه و اساس کار این پژوهشگاه قطعا دستاورد‌های تحول آفرین در حوزه‌های مربوطه خواهند بود.

همچنین حمیدیه، رییس ستاد سلول‌های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این کنفرانس گفت: این ستاد به دنبال این بوده که پژوهشگاه ملی ژنتیک و زیست فناوری نقش خود را در حوزه سلامت ایفا کند که موش مدلی که امروز در این پژهشگاه رونمایی شده در این راستا بوده البته چند نمونه دیگر نیز در دست اقدام است.

وی با اشاره به اینکه آینده پزشکی بر سه پایه ژن درمانی، سلول درمانی و مهندس بافت است، افزود: به نظر می‌رسد که درمان و علاج قطعی همین اصلاح بیماری‌ها به طور کل از ریشه و بنیاد است که با روش‌های مهندس ژنتیک و اقدامات داخل سلولی اتفاق می‌افتد.

حمیدیه با اشاره به اینکه یکی از بزرگترین مشکل در کشورمان بحث آیین نامه‌ها بوده که با همکاری اعضای هیات علمی در دو وزارتخانه بهداشت و علوم آیین نامه بافت و سلول درمانی در سال ۹۴ به نتیجه رسید در نتیجه کشور الان صاحب قانون است اظهار کرد: ارتباطی که پژوهشگاه ملی ژنتیک و زیست فناوری با مجموعه‌های دانشگاهی علوم پزشکی و بیمارستان‌های سطح کشور پیدا می‌کند می‌تواند موجب فراهم نیاز‌های این مجموعه‌ها شود.

وی با بیان اینکه امروز در پژوهشگاه ملی ژنتیک و زیست فناوری پیگیری این هستند که بتوانند تمام خدمات ویرایش ژنوم را یک جا متمرکز سازند، افزود: ۴۷ مرکز تحقیقاتی در کشور وجود دارد که بر روی ژن کار می‌کنند با این وجود هر یک از این مراکز نیاز به ملزومات کار خود دارند با این وجود این ملزومات را باید یک مجموعه‌ای برای آن‌ها تولید کند. انشاءالله با حضور پژوهشگاه ملی ژنتیک و زیست فناوری این ملزومات و ادوات در راستای ژن درمانی که نیازمند یک کارخانه است راه بیفتد.

رییس ستاد سلول‌های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: یک پروپوزال اولیه را پژهشگاه چند ماه پیش پژوهشگاه ملی ژنتیک و زیست فناوری به وزیر علوم ارایه داده که در حال حاضر چندین اعضای هیات لمی در حال چکش کاری بر روی آن هستند. امیدواریم با کمک وزیرعلوم و این ستاد بتوانیم مرکزی را که بتواند تمام خدمات به مراکز درمانی ارایه دهد محقق کنیم.

لازم به ذکر است، در پایان این نشست تفاهم نامه همکاری بین پژوهشگاه ملی ژنتیک و زیست فناوری و شرکت داروسازی زردبند منعقد شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار