دانشجوی فعال رشته اقتصاد دانشگاه بجنورد گفت: دولت با ماموریت دادن به دستگاه دیپلماسی برای پیدا کردن مشتری برای تولیدات ایرانی میتوانست سهمی از بازار منطقهای کشورهایی مانند سوریه و عراق را در دست بگیرد.
ابوافضل بروکی، دانشجوی فعال رشته اقتصاد دانشگاه بجنورد در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، گفت: درباره تحقق شعار سال باید عملکرد دولت را در انجام وظایف خود مورد مطالعه قرارداد و نتایج را با شعار سال مقایسه کنیم که تا چه حد در این عرصه موفق بوده است.
بروکی ادامه داد: وزیر بهداشت در ابتدای سال ۹۷ اعلام کرد که مصرف داروهای خارجی در صورت وجود مشابه داخلی در بیمارستانها ممنوع است. وزیر اقتصاد بیان کرد که شخصا پیگیر قاچاق کالا از گمرات میشود و همچنین آقای ربیعی، وزیر وقت کار و رفاه اجتماعی نیز گفت: باید کاری کنیم که قیمت تمام شده کالای تولید داخل ارزانتر شود، ولی آمار چندان دقیقی از جانب دولت اعلام نشده است و فقط آقای ربیعی بر حسب اتفاق توانست به قولش عمل کند.
دانشجوی فعال رشته اقتصاد خاطرنشان کرد: صنعت اول اشتغالزا در کشور مسکن است که در این حوزه شاهد رکود چند ساله هستیم و جهش نرخ ارز باعث تشدید رکود و افزایش قیمتها شده است. درحال حاضر ظرفیت فعال حوزه مسکن ۱۰ تا ۱۵ درصد و حوزه پوشاک کمتر از ۲۵ است که برای حل این موضوع باید استفاده از کالای ملی را به یک فرهنگ تبدیل کنیم و برای این اتفاق نیاز به فعالیتهای فرهنگی مستمر داریم. ولی درسال جاری اقداماتی که باید از طرف دولت انجام میشد، صورت نگرفت. دولت با جلوگیری از فعالیتهای غیر مولد در بخش مسکن و اعمال مالیات بر عایدی سرمایه میتوانست باعث کاهش رکود این حوزه شود که متاسفانه با مخالفت عدهای در دولت و مجلس از این اقدام جلوگیری شد.
وی با اشاره به نیاز کشور به اقدامات جدی در حوزه حمایت از کالای ایرانی افزود: در حمایت از کالای داخلی باید اقدامی جدی انجام شود؛ البته این حمایت از جانب دولت به عنوان بزرگترین مصرف کننده کالاهای مصرفی باید انجام شود. به عنوان نمونه در بحث حمایتهای بیمه از کسب و کارهای نو ظهور در اقتصاد کشور که با پیشرفت تکنولوژی صورت میگیرد و هم چنین تعرفه بندی در واردات که در بیشتر کشورها از جمله آمریکا بر اقلام وارداتی از کشور چین اعمال میشود میتوان از کالای داخلی حمایت کرد.
بروکی تصریح کرد: دولت با ماموریت دادن به دستگاه دیپلماسی برای پیدا کردن مشتری برای تولیدات ایرانی میتوانست سهمی از بازار منطقهای کشورهایی مانند سوریه و عراق را در بحث ایجاد زیر ساختها و پروژههای عمرانی در دست بگیرد، ولی متاسفانه با منفعل بودن دستگاه دیپلماسی توفیق چندانی نداشتیم و این بازارها یکی پس از دیگری به سایر کشورها تقدیم شد و سهم ناچیزی عاید کشور شد. دستگاه دیپلماسی دقت آنچنانی بر روی این مسائل ندارد و حتی با حضور فعالین اقتصادی همراه تیم دیپلماسی اقدامات خوشایندی از این سفرهای خارجی عاید ما نشد.
این دانشجوی رشته اقتصاد بیان کرد: دولت با انجام اقداماتی میتوانست در امر اقتصاد موفق باشد؛ در صورتی که موانع ذهنی برای حمایت از کالای ایرانی از بین برود اقتصاد رشد خواهد کرد. ثبات در تصمیم گیریها باعث افزایش سرمایه گذاری میشود که این موضوع یک عامل رشد است.
وی در پایان بیان داشت: مردم در تحقق حمایت از کالای داخلی و رشد اقتصادی بیشترین تاثیر را در این چرخه دارند؛ لذا اگر وارداتی صورت نگیرد، میتوانیم شاهد رشد اقتصادی سه تا پنج درصدی در کشور باشیم.