کد خبر:۷۴۸۳۵۹
لاریجانی در دانشگاه شهید بهشتی:

دانشگاه‌ها باید شکل و شمایل نظری دکترین مقاومت را طراحی کنند/ ما از حمایت نظامی یمن خجالت نمی‌کشیم

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه گفت: ما از اینکه یک کشتی ایرانی محموله خود را در یمن جابه جا می‌کند، نباید خجالت بکشیم در واقع آن‌هایی که ملت یمن را می‌کشند، باید خجالت بکشند.

دانشگاه‌ها باید شکل و شمایل نظری دکترین مقاومت را طراحی کنند/ ما از حمایت نظامی یمن خجالت نمی‌کشیم

 

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدجواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه، امروز در همایش بررسی چالش‌های حقوقی و سیاسی یمن که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، گفت: در گام دوم انقلاب، ولی امر از ما خواسته که آتش به اختیار عمل کنیم؛ از این رو باید در درس خواندن و حتی در رشته‌هایی که برجام می‌خواهد آن‌ها را ریشه کن کند و در سایر رشته‌ها با شجاعت وارد امور شویم و به انجام وظیفه بپردازیم و بدانیم خداوند نیز به ما کمک خواهد کرد.

لاریجانی با بیان اینکه مقاومت مردم یمن یکی از چهره‌های موفق دکترین استقامت است، تصریح کرد: مهمترین وظیفه شورای امنیت مقابله با تجاوز در مقابل سایر ملت‌ها است؛ اما در حال حاضر خود این شورا وسیله تجاوز به ملت ما، یمن و سایر ملت‌ها محسوب می‌شود.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه با بیان اینکه مهمترین اصل در حقوق بشر پاسداری از کرامت انسان محسوب می‌شود و مابقی مسائل فرعیات هستند، افزود: این کرامت، کرامتی است که خداوند به ما داده؛ از این رو این کرامت صدقه سرمصوبات سازمان ملل نیست.

وی از حقوق بشر به عنوان یکی از مقوله‌های مهم نام برد و افزود: امروز در مرحله نسل سوم اسناد حقوق بشری قرار داریم و این نسل، نسل بازنگری مفاهیم بوده؛ اما جای تفکر اسلامی در همه این اسناد خالی است.

لاریجانی با بیان اینکه مردم فقط به بخش‌های لطیف حقوق بشر توجه می‌کنند؛ اما آیا ملت ایران و عراق نیز حق دارند که به غیر از اساس لیبرالیسم و سکولاریسم زندگی خود را شکل دهند و براساس عقلانیت اسلامی عمل کنند، اظهار کرد: قطعا پاسخ خیر است، چون اسلام سکولار مدنظر نظام لیبرالیسم است؛ با این وجود باید ببینیم زیر صحبت‌های شکلاتی حقوق بشر چه چیزی نهفته است.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه از نعمت هدایت به عنوان بزرگترین نعمت الهی نام برد و افزود: امروز برای اینکه یمنی‌ها به اهل بیت متوسل شوند، توسط خط بنی امیه در حجاز مجازات می‌شوند.

وی از جمهوری اسلامی به عنوان یک تجربه نام برد و گفت: براساس این تجربه ملت ایران تصمیم گرفتند که زندگی مدنی و سیاسی خود را به جای عقلانیت سکولاریسم و لیبرالیسم بر اساس عقلانیت اسلامی قرار دهند.

لاریجانی با بیان اینکه شما جوانان باید گام دوم انقلاب را بردارید و تجربه جمهوری اسلامی را به پیش ببرید، تصریح کرد: جمهوری اسلامی در این ۴۰ سال با فتنه‌های مختلفی روبرو بوده، ولی با تمام ناکامی‌ها توفیقات شگرفی داشته است.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه اظهار کرد: امروز عربستان، اسرائیل و آمریکا از شدت خشم آنقدر دندان‌های خود را به هم می‌مالند که فکر می‌کنم تا به حال تعدادی از دندان‌های آن‌ها افتاده است؛ در هر حال دشمنان جمهوری اسلامی منتظر سقوط نظام ما بودند، ولی با یک ظهور مواجه شدند.

وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی به عنوان یک پدیده بزرگ دارای ۲ تجربه همچون جمهوری اسلامی و نهضت بیداری اسلامی در بیرون از مرز‌ها است، تصریح کرد: این دو تجربه با ربط وثیقی دارند.

لاریجانی افزود: امام خمینی (ره) در تجربه نهضت بیداری اسلامی دکترین مقاومت را بنا نهاد که دکترین جالبی است.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه با بیان اینکه در ابتدا نسبت به انقلاب اسلامی شک و تردید‌هایی وجود داشت، تصریح کرد: مثلا یک عده می‌گفتند اسلام کهنه شده و مربوط به ۱۴۰۰ سال پیش است؛ این افراد طرف آندراس دین بودند همچنین یک عده‌ای می‌گفتند اسلام خوب است، ولی برای بخش خصوصی زندگی از این رو باید در زندگی مدنی سکولار باشیم. به هر حال امروز بخشی عظیمی از بخش اصلاحات همین حرف را می‌زنند و به عرفی بودن یا همان سکولار اعتقاد دارند.

وی تصریح کرد: تردید سومی که در مورد انقلاب اسلامی وجود داشت، این بود که عده‌ای می‌گفتند اسلام زیادی خوب است و دولت‌های غربی نمی‌گذارند آن را اجرا کنیم؛ از این رو باید صبر کنیم امام زمان (عج) ظهور کند.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه با اشاره به اینکه دکترین مقاومت اینگونه نیست که سرراست پیش رفته باشد و این دکترین در میان عواملی که تردید ایجاد می‌کردند، پیش رفته است، تصریح کرد: امروز در یمن دکترین مقاومت به عنوان یک دکترین موفق مطرح است.

لاریجانی با بیان اینکه خیلی‌ها می‌گفتند جمهوری اسلامی نمی‌تواند در مقابل رژیم غاصب اسرائیل که قدرتمندترین رژیم در منطقه است بایستد، تصریح کرد: باوجود تمام تردید‌هایی که وجود دارد، امروز نهضت مقاومت در فلسطین، لبنان و سوریه شکل گرفته است.
 
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه با تاکید بر اینکه دانشگاه‌ها باید شکل و شمایل نظری دکترین مقاومت را طراحی کنند، چون این دکترین موفق‌ترین دکترین در میان نهضت‌های معاصر است، اظهار داشت: در یمن نیز پیروزی دکترین مقاومت از ابداعات امام خمینی محسوب می‌شود خیلی چشمگیر است.

وی با بیان اینکه کشور یمن با ۳۰ میلیون جمعیت و نیم میلیون کیلومترمربع وسعت کشور فوق العاده‌ای است، اظهار کرد: یمن دارای هویت و تکاسف جمعیتی است در واقع یمن گهواره تمدن بشری است.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه با اشاره به اینکه امروز سعودی‌ها و اسرائیل از وجود کشور‌هایی که دارای اینرسی جمعیت فرهنگی باشند به شدت هراسناک هستند و می‌خواهند آن‌ها را تجزیه کنند، گفت: آنچه امروز در یمن اتفاق افتاد پیروزی دکترین مقاومت بوده، چون یمنی‌ها بر روی هویت اسلامی و تکاسف جمعیتی خود سرمایه گذاری کرده اند.

لاریجانی گفت: در تئوری داروین یمن پایگاه مهمی برای تکامل رشد بشر بوده است در هر حال بنده معتقد به ژن خوب نیستم، ولی تئوری داروین از لحاظ تئوری تکامل بشری تئوری درستی است.

وی با بیان اینکه یمن کشوری نیست که آن را روی نقشه کشیده باشند، ادامه داد: یمن در تاریخ اسلام مانند یک جواهر درخشیده است در واقع مردم یمن فرمانروی حضرت علی (ع) را چشیده اند؛ این در حالی است که این اتفاق در هیچ جای جهان اسلام روی نداده است از این رو مردم یمن حب بالایی نسبت به اهل بیت دارند.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه با بیان اینکه امروز اسرائیل و همکاران این کشور در ریاض به طور سیستماتیک به دنبال این هستند که تمام بقایای فرهنگ اسلامی را از بین ببرند، اظهار کرد: آن‌ها به دنبال این هستند فرهنگ اسلامی را در مدینه از میان بردارند و این همان کاری است که القاعده و داعش با از بین بردن صد‌ها مسجد و بقایای تاریخی در عراق و سوریه و به خصوص در حلب انجام دادند.

وی با تاکید بر اینکه مردم یمن فقیر نیستند و این مردم جواهر فرهنگی به شمار می‌آیند، افزود: اتصال یمن به اقیانوس هند و دریای سرخ و وجود ۲۰۰ جزیره و همچنین ۱۸۰۰ کیلومتر ساحل کشور یمن را به کشور عجیبی تبدیل کرده است و قطعا این کشور در آینده‌ای نه چندان دور به یکی از کشور‌های مهم منطقه تبدیل می‌شود.

لاریجانی اظهار کرد: استقامتی که ملت یمن از خود نشان داده ثابت کرد که این ملت، ملت با گرده‌ای هستند و موفق خواهند بود.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه به سیاست‌های دولت‌های مختلف در مقابل یمن اشاره کرد و افزود: جمهوری اسلامی ایران تا جایی که توانسته از یمن دفاع و حمایت کرده، ولی یک اشتباهی که مرتکب شده، این است که وقتی یمن تحریم شد؛ ما نباید این تحریم‌ها را قبول می‌کردیم؛ البته این تصور وجود داشت که درگیری ایجاد می‌شود؛ در هر حال ما نباید وقتی کشوری تحریم می‌شود زیر بار آن تحریم‌ها برویم؛ مثلا در مورد قطر ما اشتباه یمن را تکرار نکردیم و تمام راه‌های هوایی و زمینی این کشور را باز گذاشتیم و اعلام کردیم که هیچ تحریمی را علیه این کشور نمی‌پذیریم.

وی با تاکید بر اینکه ما باید به عنوان یک موضوع اساسی از یمن حمایت کنیم و حتی این حمایت باید شامل ابعاد نظامی نیز شود تصریح کرد: ما از اینکه از یمن حمایت نظامی کنیم، خجالت نمی‌کشیم؛ البته این حمایت سخت است، چون راه‌ها بسته است.

لاریجانی خاطرنشان کرد: ما از اینکه آمریکایی‌ها بقایای چند موشک ایرانی را که در یمن به سمت نیرو‌های متخاصم شلیک شده اند نشان می‌دهند، خجالت نمی‌کشیم و اگر راه‌ها باز باشد، ۳۰۰ فروند از این موشک‌ها را به یمن می‌فرستیم.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه با بیان اینکه دست آمریکا، اسرائیل، انگلیس و فرانسه در جنگ یمن آلوده است، اظهار کرد: این کشور‌ها امروز در یمن شکست خوردند و به اهداف خود نرسیدند.

وی افزود: تشکیل دولت مستقل و قوی در یمن برای جمهوری اسلامی ایران یک پیروزی بزرگ است و این استراتژی ما است در واقع ما می‌خواهیم به ملت یمن کمک کنیم که کشور بزرگ خود را بسازند و به یک قدرت برقراری امنیت در منطقه تبدیل شوند.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه گفت: باید در رابطه با یمن کوشش‌های رسانه‌ای مورد توجه قرار گیرد، چون دولت‌های غربی از افشای جنایت‌های رخ داده در یمن نگران هستند و همین نگرانی باعث شد که ۸ هزار کاربر ایرانی در فیسبوک که جنایت‌های علیه ملت یمن را منعکس می‌کردند از این شبکه اجتماعی حذف شوند. در حال باید در پوشش‌های رسانه‌ای سرمایه گذاری کنیم.

وی با بیان اینکه دیپلماسی ما باید کمک‌های مردمی و انسان دوستانه به یمن را به یک مکانیزم فعال تبدیل کند تصریح کرد: برجام برای ما نان و آب نمی‌شود، ولی در برخی امور آورده نقد وجود دارد از این رو باید مکانیزم‌های عملی در مورد یمن ارایه دهیم.

لاریجانی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی باید طرح‌های متنوع سیاسی جهت کمک به ملت یمن ارایه و کشور‌های منطقه و جهان را با خود همراه کند، تصریح کرد: در حال حاضر بحث اصلی دفع تجاوز به یمن است؛ از این رو باید ابتدا این تجاوزات متوقف شود و این مساله در قالب مکانیزم‌های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت از طریق سازمان ملل قابل پیگیری است.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه اظهار کرد: در محور چهارم باید کمک به یمن را به هر طریقی انجام دهیم، چون این جنگ قانونی و مشروع نیست و ضد بشریت است.

وی تصریح کرد: ما از اینکه یک کشتی ایرانی محموله خود را در یمن جابه جا می‌کند، نباید خجالت بکشیم در واقع آن‌هایی که ملت یمن را می‌کشند، باید خجالت بکشند.

لاریجانی گفت: ما باید از ملت‌های مظلوم دفاع کنیم و این ژست بین المللی ماست. در هر حال مردم دنیا باید با تز جمهوری اسلامی آشنا شوند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار