نظام رتبهبندی تایمز، رتبهبندی سال ۲۰۱۹ دانشگاههای منطقه آسیا و اقیانوسیه را به منظور نشان دادن قدرت رو به رشد این منطقه در بخش آموزش عالی منتشر کرد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نظام رتبه بندی تایمز برای سال ۲۰۱۹ دانشگاههای منطقه شرق آسیا، جنوب شرقی آسیا و اقیانوسیه را تحلیل کرده است. در این رتبه بندی بیش از ۳۰۰ دانشگاه از ۱۳ کشور مختلف وجود دارند.
در این رتبه بندی از شاخصهای عملکردی مشابه به رتبه بندی جهانی سال ۲۰۱۹ دانشگاهها استفاده شده است. شاخصها شامل آموزش (محیط یادگیری) با ۳۰ درصد وزن، تحقیقات (حجم، درآمد و شهرت) با ۳۰ درصد وزن، ارجاعات و استنادات (تاثیر تحقیق) با ۳۰ درصد وزن، چشم انداز بین المللی (کارکنان، دانشجویان، پژوهش) با ۷.۵ درصد وزن و درآمد صنعت (انتقال دانش) با ۲.۵ درصد وزن است.
ژاپن با ۱۰۳ دانشگاه برجسته بیشترین تعداد دانشگاه را در این رتبه بندی دارد. چین با ۷۲ دانشگاه در رتبه دوم قرار دارد.
سایر کشورها از جمله استرالیا با ۳۵ دانشگاه، تایوان با ۳۲ دانشگاه، کره جنوبی با ۲۹ دانشگاه و تایلند با ۱۴ دانشگاه نیز رتبه قوی دارند.
دانشگاه ملبورن تنها دانشگاهی است که در خارج از آسیا قرار دارد، اما رتبه پنجم قرار دارد.
سایر دانشگاههای برجسته در پنج سطح برتر عبارتند از: دانشگاه شینهوا Tsinghua چین در رتبه اول، دانشگاه ملی سنگاپور (رتبه دوم)، دانشگاه علم و تکنولوژی هنگ کنگ (رتبه چهارم) و دانشگاه هنگ کنگ (رتبه پنجم).