تیمی از محققان به دستاورد بزرگی در زمینه فناوری زیستچاپ سهبعدی رسیدهاند که برای کودکان مبتلا به ناهنجاریهای گوش به وسیله آن میتوانند گوش زیستی چاپ کنند.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، تیمی از محققان دانشگاه ولونگونگ استرالیا به دستاورد بزرگی در زمینه فناوری زیستچاپ سهبعدی رسیدهاند و ادعا میکنند که از این پس میتوانند برای کودکانی که از ناهنجاریهای گوش رنج میبرند، گوش زیستی چاپ کنند.
این محققان میگویند که با کمک سلولهای بنیادی هر کودک میتوانند برای او گوش چاپ کنند. آنها مدعی هستند که تحقیقات آنها دستاورد بسیاری بزرگی به شمار میرود.
این چاپگر زیستی که ۳D Alek نام دارد؛ در دانشگاه ولونگونگ توسعه یافته و هماکنون در بیمارستان سلطنتی آلفرد در سیدنی برای آزمایشهای بیشتر قرار دارد.
این پرینتر سهبعدی میتواند گوشهایی را برای کسانی تولید کند که با ناهنجاریهای گوش مثل نقص مادرزادی میکروتیا – که در آن گوش نوزاد کوچک و رشد نیافته است- دست و پنجه نرم میکنند و با این کار دیگر نیازی به جراحیهای پیچیده وجود ندارد.
پروفسور گوردون والاس، مدیر مرکز ارزیابی علوم الکترو مغناطیسی دانشگاه ولونگونگ در این مورد میگوید: توسعه جوهر مناسب زیستی به همراه یک چاپگر مناسب پیشرفت بسیار بزرگی به شمار میرود. این جوهر زیستی به غیر از اینکه باید قابلیت چاپ داشته باشد، باید ساختارهایی برای حفظ یکپارچگی مکانیکی خود نیز داشته باشد. اما مهمتر از همه آن است که باید سلولهای زنده خود را در فرآیند چاپ حفظ کند و همچنین این سلولها باید بر حسب نوع بافت نیز بعد از چاپ در محیط مناسبی قرار بگیرند.
بیمارستان سلطنتی آلفرد در مرحله اول آزمایشهای خود سلولهای بنیادی از غضروف انسان به عنوان جوهر زیستی کشت خواهند کرد تا با کمک این پرینتر سهبعدی گوش و بینی برای آنها چاپ کنند.
در مرحله بعد نیز قرار است که از سلولهای بنیادی خود بیمار استفاده کنند تا غضروف گوش را در آزمایشگاه کشت دهند و سپس آن را در پرینتر سهبعدی قرار دهند و یک گوش چاپ کنند.