استاندار لرستان گفت: به دنبال تشکیل نشست ستاد بحران استان مقرر شد که هر گونه کمک به سیل زدگان بر اساس شناسنامه صادره انجام شود و جمعیت هلال احمر با مراجعه به خانهها شناسنامه صادر خواهد کرد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، استاندار لرستان گفت: به دنبال تشکیل نشست ستاد بحران استان مقرر شد که هر گونه کمک به سیل زدگان بر اساس شناسنامه صادره انجام شود و جمعیت هلال احمر با مراجعه به خانهها شناسنامه صادر خواهد کرد.
سید موسی خادمی در این باره اظهار کرد: با این کار در مناطق سیل زده روند امداد رسانی نظم بهتری خواهد گرفت و همچنین در روستاها نیز وضعیت توزیع کمکها بهتر میشود.
او افزود: تغذیه و بهداشت در کنار اسکان سیل زدگان از اولویتهای نخست مسوولان بود با توجه به حجم نیازها و دامنه آسیبها اختلالاتی در توزیع ایجاد شد که از روز گذشته این روند بهتر شده است.
استاندار لرستان ادامه داد: زمانی که حادثهای رخ میدهد برخی از افراد که ممکن است دچار مشکل نشده باشند، بخواهند از امکانات استفاده کنند و برخی افراد که حق دارند و دچار مشکل شده اند فرصتی برای دریافت کمک پیدا نکنند.
خادمی افزود: خطای نخست ممکن است قابل قبول باشد و برخیها اضافه دریافت کنند و یا سیل زده نباشند و مراجعه کنند، اما خطای دوم این است که فرد سیل زده نمیتواند کمکی را دریافت کند، که این قابل قبول نیست.
در اثر سیل روز دوشنبه ۱۲ فروردین در لرستان رودخانههای این استان در شهرستانهای مختلف طغیان و سد مروک درود نیز سرریز کرد ستاد مدیریت بحران استان قبل از وقوع سیل اطلاع رسانی وسیعی را انجام داد و به صدها هزار نفر از اهالی هشدار داده شد منزل خود را ترک کنند.
اکنون برق، آب و گاز بسیاری از مناطق شهری و روستایی قطع شده، پلهای بسیاری در مسیرهای اصلی و فرعی فروریخته و بسیاری از روستاهای سیل زده از جمله در شهرستان پلدختر، دلفان، الیگودرز و دوره چکنی راه دسترسی ندارند.
مردم شهرهای پلدختر و معمولان و روستاهای اطراف حاشیه کشکان از ۱۲ فروردین ۲۴ ساعت و به مدت یک شبانه روز را بدون دریافت خدمات امدادی و هرگونه امکاناتی در پشت بام منازل یا کوههای اطراف گذراندند.
تمامی راههای ارتباط زمینی به منطقه قطع شده بود و شرایط جوی اجازه پرواز هوایی را نمیداد، اما از نخستین ساعات ۱۳ فروردین با بهبود شرایط جوی و ایجاد یک راه دسترسی در مسیر آزادراه خرم آباد - پل زال کار امدادرسانی به مردم آغاز شده است.
برآورد اولیه از خسارت سیل اخیر در لرستان ۱۵ هزار میلیارد ریال است و بر اساس اعلام پزشکی قانونی تا کنون ۱۴ نفر در این سیل جان خود را از دست داده اند، ولی هنوز گزارش رسمی مبنی بر تلفات جانی در پلدختر اعلام نشده است که همین میتواند ناشی از اطلاع رسانی خوبی باشد که قبل از سیل در این منطقه صورت گرفته است.